food

Mezeluri Matache Măcelaru – când vrei să potolești și pofta și foamea

Nu sunt mare consumatoare de mezeluri pentru că îmi place mult să gătesc în casă atunci când am timp liber și să prepar mâncăruri gustoase pentru familia mea de la zero. Dar recunosc că uneori mezelurile sunt cea mai practică variantă, mai ales atunci când am o zi în care parcă totul se petrece pe repede înainte și abia reușesc să găsesc câteva minute ca să încropesc niște senvișuri rapide. De asemenea, nu mă dau în lături nici de la a încerca produse alimentare noi, așa că, atunci când am descoperit campania Matache Măcelaru de la BUZZStore, am zis că trebuie să văd despre ce fel de mezeluri este vorba și mă bucur că mi-am ascultat inima deoarece am descoperit niște bunătăți pe care le voi cumpăra des de acum înainte.

Kitul de testare pe care l-am primit in cadrul acestei campanii a fost foarte generos și peste măsură de gustos. Era format din 5 tipuri de mezeluri de porc, pui sau curcan, tăiate în felii subțiri, de parcă abia așteptau să fie așezate pe un senviș și ambalate în cantități moderate, cam cât îți trebuie la o masă în trei ca să saturi toate gurile.

Astfel, m-am delectat împreună cu cei dragi cu:

  • Șuncă de Praga 150g
  • Mușchi File 100g
  • Mușchi Țigănesc 100g
  • Jambon de Curcan 150g
  • Ruladă din Piept de Pui 150g

Mămăliguță și senvișuri răsfățate cu mezeluri meșteșugite

Așa cum am spus și mai devreme, prefer să mănânc mezeluri atunci când am nevoie rapidă de un preparat culinar de servit la masă. De aceea, mezelurile primite în această campanie le-am savurat cu poftă alături de cei dragi, în zilele cele mai ocupate din săptămână. Și au fost exact ce trebuie!

Pe primele le-am mâncat împreună cu Yori, alături de mămăliguță fierbinte si câte un ou ochi. Apoi, am inventat tot felul de senvișuri cu mezeluri și ce mai aveam prin casă și pot să spun că toate combinațiile au fost câștigătoare.

O poveste scurtă și delicioasă

Știi că îmi plac poveștile așa că îți voi spune și ție povestea mezelurilor Matache Măcelaru. Se pare că totul a început de la o mică prăvălie deschisă în zona intersecției Buzești cu Grivița pe care iubitorii de mezeluri au început s-o viziteze des după ce i-a fermecat cu delicatesele ei. Bineînțeles, pe proprietar îl chema chiar Matache și era un măcelar căruia nu îi scăpa niciun detaliu când era vorba de a prepara mezeluri.

Rețetele sale erau secrete, dar un lucru pe care îl știa toată lumea era că folosea ingrediente de calitate, așa cum îți poți da seama că se întâmplă și acum când guști oricare din preparatele Matache Măcelaru.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Mezeluri Matache Măcelaru – când vrei să potolești și pofta și foamea citește și:

Cum să prepari chahan japonez cu jumărele românești?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *