BLOGtrips

・Arma secretă a unui ghid care n-are de-a face cu simțul orientării

Mi se spune des că eu confirm preconcepția multora cum că femeile nu au simțul orientării. Și așa e. Deși m-am născut și am crescut în București, am reușit să mă pierd la mai puțin de un kilometru de casă. Și nu doar o dată!
Cunosc femei și am chiar prietene care se descurcă ideal cu hărțile, locurile necunoscute, orientarea în spațiu și alte provocări de acest fel. Ele sunt excepția de la regulă. Eu pe de altă parte, care mă rătăcesc ca un pui de găină abia ieșit din ou, cred că am contribuit la apariția acestei preconcepții!

Așa că imaginează-ți cât de greu mi-a fost când am devenit ghid…

Cum se descurcă un ghid fără simțul orientării?

Greu! Foarte greu. Dar nu mai greu decât i-ar fi fost acum zece, douăzeci de ani când nu avea la dispoziție toată tehnologia din ziua de azi.

Îmi aduc aminte și acum de prima mea excursie în care am plecat în tur la Sinaia și Brașov.

Mai fusesem acolo și înainte, dar doar o dată sau de două ori și locurile nu îmi erau cunoscute. Ce să mai? Nu știam nici măcar dacă Peleșul e Peleșsau dacă pot numi biserica gri din Brașov, Biserica Neagră. Și colac peste pupăză, mai trebuia și să par expertă în ochii clienților!

Într-un final, am scos-o la capăt. Am spus că sunt încă în practică și nu cunosc bine traseul. Ei m-au înțeles și în plus nici nu au cârtit când am scos telefonul să verific unde ne aflăm. Și astfel, am reușit să-mi îndeplinesc datoria. Dar ziua aceea am trecut-o cu roșu în calendar ca una din cele mai stresante din viața mea.

Deși m-am pregătit din timp, nu știu ce m-aș fi făcut fără internet și aplicații GPS!

Internetul încă este un lux

Nu știu dacă ți se întâmplă și ție, dar eu de multe ori când traversez Valea Prahovei sau ajung prin Maramureș ori Bucovina, rămân fără semnal când mi-e lumea mai dragă. Și dacă ar fi vorba doar de România, unde mă descurc întrebând localnicii, nu ar fi o problemă. Dar sunt și acele excursii când ajung în provincie în țări a căror limbă nu o cunosc și unde nici engleza nu mi-e de prea mare ajutor.

Pentru acele momente de deznădejde totală, am aflat de existența unei arme eficiente. Ea se numește Navitel Navigator Europa și de acum încolo nu mă voi sfii să o folosesc.

Cu Navitel Navigator nu ești niciodată singur

Navitel Navigator este o aplicație GPS cu hărți extrem de detaliate pentru 64 de țări printre care se află și majoritatea țărilor europene. Este ușor de folosit și conține date actualizate cu privire la infrastructură, rețeaua de străzi, sensurile de mers, benzinării, ATM-uri, restaurante, radare și multe altele. Și cel mai important, o poți folosi offline pentru ca tu să fii mereu informatindiferent de locul unde te afli.

Hărțile utilizate de Navitel Navigator se salvează în memoria internă a dispozitivului tău sau pe un card extern și nu necesită conexiune la internet. Astfel poți uita de costurile suplimentare piperate percepute pentru utilizarea datelor în afara țării.

Chiar și setările programului, precum și punctele de traseu se stochează în cloud-ul Navitel, iar tu le poți folosi ori de câte ori ai nevoie. De asemenea, aplicația tocmai a fost actualizată și cuprinde cele mai noi hărți și trasee.

Pe lângă faptul că are toate caracteristicile de bază ale unui GPS offline, cu Navitel Navigator mai poți să:

?afli informații în timp real despre ambuteiaje și să eviți aglomerația;

?conversezi cu prietenii și să le identifici locația pentru a facilita întâlnirea cu aceștia;

❄️afli prognoza meteo pentru următoarele trei zile oriunde în lume;

⛽️afli prețul la combustibil;

✉️schimbi mesaje cu prietenii;

?afli informații despre radare;

?vizualizezi hărți 3D care îți arată înălțimea și structura clădirilor din jur;

?calculezi un traseu ținând cont de benzile de drum;

?achiziționezi noi hărți direct din meniul aplicației;

⚙️ajustezi interfața și modul de afișare al hărților.

Mai mult decât suficient, nu crezi?

Deși am simțul orientării subdezvoltat, cuNavitel Navigatorsigur nu mai am șanse să mă pierd vreodată!

Iar dacă suferi de aceeași problemă, vrei să testăm Navitel Navigatorși să încercăm să ne rătăcim împreună prin Europa?

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Arma secretă a unui ghid care n-are de-a face cu simțul orientării te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *