BLOGlife

・Cum arată pentru mine o casă cu adevărat valoroasă?

De ceva timp încoace am un nou vis. Mă gândesc că într-o zi mi-ar plăcea să stau la casă și să îmi fac un cuib al meu, departe de agitația urbană. Poate nu acum imediat, dar nu mă văd locuind toată viața la bloc. Știu că va veni o zi când voi simți nevoia de libertate și spațiu și atunci voi spune stop stilului de viață actual și voi apela la experți în domeniu ca să mă ajute cu proiectul meu.

Ca să fiu pregătită pentru clipa aceea, am căutat deja echipa perfectă care să mă ajute cu un proiect de casă pe placul meu. Și am găsit-o!

Ei sunt AIA Proiect, un birou de proiectare, pentru care visele nu rămân niciodată doar la stadiul de dorințe.

Cu ce se ocupă AIA Proiect?

Pe lângă faptul că pot face ca visul oricui să devină realitate, AIA Proiect excelează și în:

1. Proiecte Case Tip

Dacă ți-ai pus în gând că vrei să te muți la casă, dar nu știi de unde să începi cu proiectarea acesteia, poți alege unul din numeroasele planuri de casă puse la dispoziție de AIA Proiect.

E mai ușor să dai startul construcției căminului ideal dacă ai fundația. Iar aceasta pornește de la planul casei. Dacă acesta este bine întocmit, în continuare lucrurile vor merge ca pe roate.

2. Consultanță

E greu să găsești un partener de discuție pregătit și obiectiv când vine vorba de propriul cămin. Ai nevoie de un sfat competent? Apelează la cei de la AIA Prioiect. Ei îți pot da o mulțime de detalii și îți pot răspunde amplu la întrebări precum:

Care sunt etapele construcției unei case?

Care este bugetul optim?

De ce autorizații ai nevoie?

Unde poți găsi cei mai buni constructori?

De la ce furnizori poți beneficia de oferte avantajoase?

3. Audit energetic

Tot la AIA Proiect poți apela și în cazul în care ai nevoie de un raport complex cu privire la instalațiile clădirii pentru a o putea caracteriza din punct de vedere energetic. Pe baza acestuia se stabilesc apoi tehnic și economic soluțiile de modernizare și reabilitare. Astfel, tu vei avea posibilitatea să:

optimizezi costurile cu energia;

recuperezi rapid investițiile în instalații prin economii;

beneficiezi la maxim de funcționalitatea instalațiilor termice și electrice.

4. Evaluare Imobiliară

La AIA Proiect poți beneficia de serviciile unui evaluator ANEVAR acreditat capabil de o evaluare profesională la standarde internaționale pentru orice tip de imobil. Un astfel de raport este necesar la:

divizarea veniturilor din vânzarea imobilelor;

cunoașterea valorii de piață a unei proprietăți;

realizarea expertizei imobiliare;

stabilirea cotei de impozitare.

5. Planuri Urbanistice

Pentru acordarea de autorizații pentru construcția unui imobil, organele de avizare cer un Plan Urbanistic de Detaliu, acesta fiind suportul tehnic și legal al condițiilor cuprinse în Certificatul de Urbanism. AIA Proiect te poate ajuta și cu așa ceva!

Cum arată pentru mine o casă cu adevărat valoroasă?

Și acum, pentru că ți-am vorbit numai de teorie, lasă-mă să îți spun concret cu ce ți-ar putea fi AIA Proiect de folos.

Ca să fie totul foarte ușor de înțeles, voi lua ca exemplu idealul meu de casă pe care AIA Proiect l-ar putea transforma în realitate.

Când eram mici, eu și cu fratele meu de vârstă apropiată, o rugam pe mama să ne spună o poveste înainte de culcare. Și ne spunea.

Și acum îmi aduc aminte cu plăcere cum ascultam zi de zi aceeași poveste cu mici înflorituri pe ici colo și nu ne mai săturam de ea. Era o poveste cu doi copii ca noi, un băiețel și o fetiță, care s-au dus să ajute o bătrânică. Bătrânica era neputincioasă, dar bună la inimă și locuia într-o casă mică și modestă, dar imaculat de curată. Ca toate poveștile mamei, nu avea acțiune, ci doar descriere. Dacă ar fi fost un film, i-aș fi putut vedea pe cei doi copii care se duc la bătrânică să aibă grijă de ea și apoi camera s-ar fi mutat foarte încet pe fiecare lucru din încăpere, dezvăluindu-l în cel mai mic detaliu.

Și așa adormeam în fiecare seară cu gândul nu la copii, nici la bătrânică, ci la casa din povestea mamei. De aceea, acea casă despre care am ascultat atâtea lucruri în copilărie, mi-a rămas întipărită în minte atât de bine încât s-a conturat treptat în modelul meu de casă ideală.

Pentru mine casa ideală începe bineînțeles de la spațiu. Nu îmi doresc prea mult, dar nici prea puțin. Exact cât am nevoie să mă simt în largul meu. O casă care cu adevărat merită, este construită pe un singur nivel, dar în interiorul său poate adăposti tot strictul necesar.

Sunt o persoană prevăzătoare și mereu mă gândesc în primul rând la latura practică a lucrurilor din jurul meu. Îmi plac casele cu scări interioare impunătoare, cu verande cu flori și etaje peste etaje. Dar, sunt conștientă că dacă voi rămâne pentru tot restul vieții în respectiva casă, va veni o vreme când îmi voi dori să o fi construit fără trepte.

Interiorul mi-ar plăcea să fie modest ca să nu necesite niciun fel de îngrijire specială. O sufragerie, un dormitor, o cameră de lucru cu bibliotecă și o încăpere cu rol de cameră de oaspeți până vor veni copiii mi-ar fi mai mult decât suficiente. Bucătăria mi-ar plăcea să fie bine dotată, dar nu foarte încărcată și să aibă o masă de patru persoane. În legătură cu băile însă, m-aș răsfăța puțin. Mi-ar plăcea să am două și ambele cu câte o cadă încăpătoare în care să îmi pot îneca zi de zi grijile și oboseala. Nu mi-aș neglija nici colecția de haine și i-aș dedica un dressing unde să-și ducă traiul mai departe, netulburată.

Ca amenajări interioare, aș pune mult accent pe ferestre. Acestea mi le doresc cât mai mari și mai luminoase. În rest, totul ar fi minimalist, în nuanțe de bej, alb și esențe de lemn de culoare deschisă.

Ca spațiu exterior, mi-ar plăcea o mică grădină în care să am câțiva pomi fructiferi. Cred că aș sădi doi peri și la umbra lor aș monta un balansoar, unde să citesc în zilele de vară și să adorm legănându-mă. Flori nu cred că aș avea prea multe, dar aș folosi o bună parte din grădiniță pentru legume și zarzavaturi. O mică seră cred că m-ar bucura mai mult ca orice. Și încă ceva! Aș vrea mult o fântână! Se poate oare să îți sapi una pe proprietatea ta?! Cred că mai departe trebuie să mă sfătuiesc cu cei de la AIA Proiect.

De jur împrejur, aș construi apoi un gard. Nu l-aș ridica până la cer, dar l-aș face destul de înalt încât să-mi satisfacă nevoia de intimitate. Și apoi, m-aș retrage în culcușul meu perfect alături de soțul meu și aș aștepta-o pe mama la o cafea. Și știi ce cred că ar zice mama? Că îi aduce aminte de casa bătrânei din povești și că AIA Proiect au făcut o treabă bună.

Acest articol a fost realizat pentru proba a treia din cadrul concursului SuperBlog 2017:

Case frumoase pentru oameni fericiți

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cum arată pentru mine o casă cu adevărat valoroasă? te invit pe blogul pickandkeep!

Blog pickandkeep




4 comentarii la „・Cum arată pentru mine o casă cu adevărat valoroasă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *