・Ce spune despre tine contul tău de Facebook

Mai există cineva în ziua de azi care să nu aibă cont pe măcar una din rețelele de socializare populare la ora actuală? Cred că răspunsul este nu. Iar Facebook de departe este cel mai iubit dintre toate. Interesant însă este comportamentul fiecăruia în mediul online. Dacă și tu ești un utilizator înfocat, s-ar putea să te intereseze ce spune despre tine contul tău de Facebook.

#1 Poze cu… orice

Faptul că postezi des o mulțime de poze cu aparent fiecare lucru care ți se ivește în fața ochilor, poate spune despre tine unul din următoarele două lucruri:

a) Ori dorești să nu pierzi nimic și îți folosești contul de Facebook ca un mod de stocare a pozelor.

b) Ori te simți singur și ai nevoie disperată de o îmbrățișare.

Platformele de socializare SUNT o formă de SOCIALIZARE.

Deși nimic nu se compară cu vorbitul între patru ochi și pe Facebook îți poți satisface într-un fel nevoia de comunicare.

Cât de reală însă e această interacțiune cu prietenii virtuali, rămâne la latitudinea ta.

#2 Poze de la sală

Nimic nu e mai indicat decât să ai grijă de corpul tău. La urma urmei, o persoană capabilă să se îngrijească pe sine, are puterea de a proteja și pe cei din jur. Dar ce înseamnă oare dacă ai grijă de tine și te și lauzi cu lucrul acesta?

Cel mai probail înseamnă că în adâncul sufletului, simți nevoia să ți se recunoască eforturile. Știi că nu a fost ușor să ajungi unde ești acum și vrei ca cei din jurul tău să fie conștienți de acest lucru. Deși probabil nu recunoști, cam asta spune despre tine contul tău de Facebook când te străduiești prea mult.

#3 Selfie-uri peste selfie-uri

E normal să ai la poza de profil o imagine cu tine. E chiar indicat! Facebook-ul ca și orice altă rețea te reprezintă în lumea online și e demonstrat faptul că cei care au poze de profil cu chipul lor au parte de mai mult engagement.

Ce se întâmplă însă dacă singurul lucru pe care îl postezi sunt selfie-uri obsedante?

Ei bine, nu trebuie să ai doctorat în psihologie ca să răspunzi la această întrebare. E clar că ești o persoană care are nevoie de aprobarea celorlalți. Numărul infinit de fotografii cu chipul tău care îți împânzește contul nu denotă încredere în sine, ci dimpotrivă! Fie că recunoști sau nu, postezi astfel de poze pentru a ți se confirma de către ceilalți frumusețea. Ia o pauză! La urma urmei părerea celorlalți nu ar trebui să conteze chiar atât de mult, iar frumusețea este relativă!

#4 Statusuri cu situația actuală a relației

In a relationship; Single sau și mai și Its complicated sunt câteva din statusurile pe care dacă le schimbi prea des, ar fi bine să le faci personale.

Una este să scrii că ești căsătorit, pentru că se referă la starea ta civilă și alta e să strigi în gura mare de câte ori ai început o nouă relație și când i-ai pus capăt.

Chiar nu vreau să te dezamăgesc, dar să știi că într-o oarecare măsură, toată lumea are parte de povești de dragoste. Crezi că te ajută cu ceva dacă le cunoști pe toate??

Și încă ceva, conform studiilor, se pare că utilizatorii de Facebook postează statusuri referitoare la relațiile personale în momentul în care se simt nesiguri de situația acestora.

#5 Emoji

Sunt sute, mii și chiar poate zeci de mii de cuvinte pentru a-ți exprima sentimentele. Și totuși, mulți dintre noi alegem să rezumăm totul cu un singur omuleț galben cu o față schimonosită. Interesant concept, nu-i așa?

Se pare că cei care preferă emoji-urile în locul cuvintelor adevărate sunt persoane cu un simț vizual foarte dezvoltat. Sunt persoane artistice care se exprimă mai bine prin imagini decât cuvinte.

Încă un fenomen extrem de interesant conform unui articol BBC este și faptul că acestea sunt folosite diferit în funcție de cultură căreia aparține utilizatorul.

#6 Comentarii acide

Pe lângă cei obsedați de propria imagine, mai sunt și cei care exagerează cu modul lor de gândire. În realitate aceștia sunt persoane ale căror păreri nu reprezintă interes pentru cei din jur și astfel fac tot posibilul să-și impună punctul de vedere pe rețelele de socializare.

Nu e un lucru neapărat rău! E chiar de apreciat faptul că ai o părere și în același timp și curajul de a ți-o exprima. Dar nu împinge lucrurile peste limită și ai mare grijă la exprimare. Una este să spui ce crezi și alta să-i jignești pe ceilalți!

Te așteptai că atât de multe lucruri spune despre tine contul tău de Facebook?

Nu te îngrijora dacă nu ai contul perfect. La urma urmei, nici nu s-a inventat încă așa ceva.

Privește rețelele de socializare ca pe un mod de a comunica cu cei care au interese comune cu ale tale și a te distra. Nu lua totul prea în serios, dar ai mereu grijă să nu exagerezi în nicio privință!

ioana constantin ishikawa pickandkeep

❋ Dacă vrei să descoperi stilul pickandkeep vizitează magazinul nostru:

Magazin pickandkeep

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Ce spune despre tine contul tău de Facebook, te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

2 thoughts on “・Ce spune despre tine contul tău de Facebook

  1. Mihaela Curea says:

    Sotul meu nu are cont de Fb si nici nu vrea sa isi faca 😀 e atipic si nici nu are nevoie de el.

    Cat despre contul meu de Fb, incerc sa fac totul cu moderatie. Nu postez mai mult decat e cazul si ”nu mai dau din casa”. Mi s-a reprosat la un moment dat ca postez ca sa ma laud, asa ca evit sa mai pun.

    • Ioana says:

      Eu nu cred că postai ca să te lauzi și chiar dacă o făceai, nu e nimic rău în asta. La urma urmei, cui nu-i place să nu se uite. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!