beautyBLOG

Cum erau coșurile să-mi răpească cel mai tare show din viața mea

Dacă și ție coșurile ți-au făcut zile fripte, s-ar putea să te regăsești în povestea mea.
M-am luptat cu acneea încă din primii ani de școală. Pentru mine ea a fost o problemă care

  • a apărut devreme;
  • a atins punctul culminant în adolescență;
  • s-a atenuat pe parcurs;
  • dar încă îmi dă bătăi de cap imediat ce o scap de sub papuc.

De aceea, nu aș putea spune că știu ce înseamnă să ai o piele frumoasă.

La adolescență, aproape oricine intră în conflic cu coșurile. Unii duc o luptă crâncenă, alții ceva mai ușoară. Important e însă faptul că majoritatea reușesc să iasă învingători. Eu, pe de altă parte, fac parte din categoria celora care sunt pe front chiar și la 26 de ani.

Și dacă singurul lucru pe care mi l-ar răpi coșurile ar fi frumusețea, m-aș da bătută. Dar iată că ele nu acționează cu jumătăți de măsură și atentează la tot ce ai mai bun distrugându-ți fără milă momente specială din viață. Cam așa era să ratez eu cel mai tare show din scurta mea existență de până acum.
Când coșurile își bagă nasul în treaba ta, nimic nu mai merge ca pe roate

Acum trei ani la Tokyo, o prietenă a soțului mi-a cerut să-i fiu model. Ea lucra pentru un lanț renumit de saloane și era o coafeză talentată care trăia pentru concursuri și competiții. Îmi era simpatică pentru că eram de vârste apropiate și ajunsesem să o cunosc destul de bine. Chiar fusesem și de câteva ori la ea pentru tratamente de păr și alte momente de răsfăț. Însă, nu îi văzusem încă și latura artistică. De aceea, fără să stau prea mult pe gânduri, i-am acceptat propunerea.

Era vorba despre un concurs național la care participau o mulțime de saloane de coafor și tema anunțată era una tribală, cu accente sălbatice, nonconformiste. Când am aflat detaliile, m-am entuziasmat și mai mult și i-am trimis imediat măsurile pentru haine și pantofi, iar weekendul următor am hotărât să ne vedem pentru prima probă de machiaj și coafură.

Prima zi de colaborare a trecut repede și a fost una cu adevărat memorabilă. Eu și echipa ei ne-am înțeles minunat și lucrurile păreau sub control. Abia acasă însă, când m-am demachiat și am îndepăratat orice urmă de cosmetice, am observat că tenul meu nu mai era ca înainte. Obrajii mi-erau roșii și iritați, iar pielea de pe bărbie era inflamată și mă durea îngrozitor.

După episodul acesta, ce a urmat în săptămâna ulterioară, e ușor de imaginat. Fața mi s-a umplut de zeci de coșuri și coșulețe de toată frumusețea și partea mai rea era că nici nu le puteam ascunde sub fond de ten când ieșeam din casă pentru că se inflamau și mai tare. Am zis însă, că trebuie să îndur cu stoicism ca un samurai adevărat și să merg mai departe.

Un weekend mai târziu, am repetat probele de machiaj și coafură. Și la fel am făcut și în săptămânile ce au urmat.

Dar, deși nu foloseam niciun produs cosmetic în timpul liber, iar la probe eram tratată doar cu produse de calitate, situația s-a înrăutățit. Cea mai mare provocare însă, era faptul că pe lângă tenuldeloc agreabil pe care îl aveam, zi de zi trebuia să răspund unor astfel de întrebări:

  • Te doare?
  • Ai încercat să faci ceva?
  • Dar, dacă nu te-ai mai machia?

Până când, într-o seară, am zis că renunț! Eram cât pe ce să îi dau telefon acestei prietene și să îi spun că nu mai pot continua pentru că nu mă simt în stare să apar astfel în fața unei țări întregi. Și în plus, consideram că echipa nu ar fi avut nicio șansă cu mine.
Dar nu am renunțat!

M-am pus în locul celor cărora am făcut promisiunea. Atunci m-am gândit ce aș fi făcut dacă cineva m-ar fi lăsat baltă chiar când aveam nevoie de el. Cu caracterul meu năvalnic, cu siguranță aș fi protestat. Și astfel, am continuat și îmi pare bine că am făcut-o!

Trei ani mai târziu, nu cred că mai are vreo valoare rezultatul, dar ca să știi deznodământul, la acel concurs am ieșit campioni naționali, iar coșurile fuseseră la un pas de a-mi răpi această victorie!

A fost o lecție de viață!

Acum, ca să fiu sigură că așa ceva nu mi se va mai întâmpla niciodată, am început o rutină zilnică pentru a-mi proteja tenul împotriva acneei.

Pe lângă un stil de viață cât mai sănătos, rutina mea include produse care conțin ingrediente de ultimă generație de la Gerovital. Dacă mă cunoști personal, știi că sunt fan Gerovital încă de când am descoperit ce afect are acest brand împotriva ridurilor timpurii. Dar mai nou, nu pot trăi nici fără crema ultra-activă cu absorbție rapidă din gama Gerovital Stop Acnee.

Pentru persoanele ca mine, cu ten sensibil și predispuse la acnee, această cremă face minuni. Ea reduce considerabil excesul de sebum și grăbește vindecarea. Exact ce mi-ar fi prins bine și acum trei ani!

Iar acum că am găsit-o, cu toate că șansele să pot participa din nou la un astfel de concurs nu sunt foarte mari, măcar de un selfie pentru pickandkeep sunt pregătită la orice oră din zi și din noapte.

Acest articol a fost scris ca răspuns la proba a patra din cadrul concursului SuperBlog 2017. Sper că te-a inspirat!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cum erau coșurile să-mi răpească cel mai tare show din viața mea te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep
4 comentarii la „Cum erau coșurile să-mi răpească cel mai tare show din viața mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *