・Cum să devii mai organizată? 8 Metode la îndemână oricui
Am tot vorbit despre cum să îți organizezi dulapul, garderoba, vestimentația, rutina de îngrijire personală și multe altele, dar nu am apucat încă să discutăm vreodată despre ordine și disciplină la modul general. De aceea, m-am gândit că astăzi ar fi momentul potrivit să despicăm firul în patru și să găsim noi metode prin care poți să devii mai organizată indiferent de situația cu care te confrunți.
8 Moduri prin care să devii mai organizată
1. Notează TOT!
În cazul în care nu ești fericita posesoare a unei memorii strălucite sau nu ascunzi în mânecă vreun truc cu care să memorezi absolut orice (hint, hint: precum eroina romanului „The safe house” și fiica sa), sfatul meu e să așterni pe hârtie tot ce trebuie să reții!
Eu personal am cel puțin câte o agentă sau un carnețel special pentru fiecare proiect de care mă ocup: unul pentru birou, unul pentru excursii, unul pentru meditații, unul pentru subiectele despre care doresc să discut pe blog, ș.a.m.d. Poate că te va mira, dar la un moment dat, aveam unul și cu ce cărți am citit.
Acest lucru poate părea inițial o pierdere de timp și o risipă de energie. Dar, pe termen lung, este o metodă de sporire a productivității și autoconservare. Scriind cu pixul pe foaie tot ce am de reținut, îmi permit oricând să iau o pauză și să mă detașez de orice activitate fără teama că voi pierde firul până mă voi reîntoarce la muncă.
2. Fă ordine!
Bineînțeles că pentru a deveni mai organizată, e necesar să faci mai întâi ordine în viața ta.
Dacă acesta nu este deja un obicei pentru tine, ia-o încet și începe cu lucrurile MARI și abia apoi treci la mărunțișuri.
De exemplu: înainte de a te apuca să îți faci curat în dulapuri și garderobă, strânge mai întâi hainele împrăștiate prin casă; Înainte de a începe să scotocești prin sertare, ordonează-ți biroul; Și în felul acesta îți va fi mult mai ușor să te concentrezi apoi și pe detalii.
3. Aruncă, reciclează, donează
Nu păstra nimic din ceea ce a expirat, nu mai porți, nu îți mai place sau s-a uzat și nu mai poate fi folosit. Ce rost are să ai o mulțime de lucruri dacă nu te bucuri de ele?
Pentru un stil de viață organizat, debarasează-te de tot ce nu mai ai nevoie!
4. Administrează-ți cu înțelepciune relațiile!
Doar pentru că vă cunoașteți de o sută de ani, nu înseamnă că ești bună prietenă cu fata care te contrazice și teironizeazăori de câte ori vă vedeți! Nu îți pierde timpul și nu îl irosi nici pe al altuia întâlnindu-te cu cine nu îți face plăcere, doar de dragul vremurilor bune!
5. Mailul, telefonul și calculatorul nu trebuie neglijate
Ți-ai făcut vreodată o adresă nouă de e-mail doar pentru că cea veche era plină de spam și informații inutile?
Data viitoare nu mai aștepta să te înghită un munte de deșeuri virtuale! Ia-ți inima în dinți și dezabonează-te acum de la toate newsletter-urile care nu te interesează, dă delete la tot spam-ul, pune-ți la punct conturile rețelelor sociale pe care le folosești și șterge odată din memoria telefonului numerele prietenelor din generală pentru că probabil nici nu mai sunt de actualitate!
6. Limitează-ți timpul online
Și eu simt că fără internet nu se mai poate trăi în ziua de astăzi! Dar asta nu înseamnă că recomand utilizarea acestuia 24 de ore din 24. Oricât ne-ar fi de necesar la muncă sau în viața personală, fiecare din noi avem momente și când pur și simplu pierdem vremea pe internet. Acesta este un timp mort și irecuperabil de care am putea profita în nenumărate alte moduri.
Dacă la serviciu nu ai acestă posibilitate, măcar acasă impune-ți limite și hotărăște singură cât timp din zi îți permiți să folosești navigând internetul.
7. Ține contabilitatea cheltuielilor
A-ți stabili un buget și a te strădui lunar să te încadrezi în el, te poate ajuta nu doar să devii mai organizată și mai productivă, dar și să faci economii și noi investiții!
Stabilește încă de la început ce parte din venit vrei să folosești și ce parte ți-ai propus să pui deoparte, ține cont de toate cheltuielile pe care le faci, învață să alegi variantele cele mai convenabile și gândește-te de două ori înainte de a face orice achiziție. Iar ca motivație, în lunile în care ți-ai atins scopul, răsplătește-te cu ceva care să îți facă plăcere.
8. Planifică în avans și stabilește-ți obiectivele
Unul din secretele succesului este planificarea. Sunt și persoane care reușesc foarte bine să se adapteze situațiilor de față și să treacă cu bine peste obstacole fără a-și bate capul cu previziuni și planuri anterioare, dar negreșit oricine este mai productiv dacă știe dinainte ce are de făcut și la ce să se aștepte.
Nu lăsa nimic să te ia prin surprindere! Fii întotdeauna sigură de scopul tău și luptă inteligent pentru atingerea acestuia alegându-ți o strategie care să ți se potrivească.
Nu te avânta din start la bătălii mari. Tatonează terenul; Stabilește-ți obiective mărunte zi de zi și fă mereu câte ceva pentru a fi mai aproape de idealul tău.
Sunt multe moduri prin care poți să devii mai organizată și astfel să beneficiezi de mai mult timp liber. Încearcă mai multe variante și găsește formula care te avantajează!
IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN
❋ Dacă ți-a plăcut articolulCum să devii mai organizată? te invit pe blogul nostru:
Eu sunt o fire organizată și mă ajută mult telefonul și agenda. Notez doar ce e important, reușesc să țin minte cam tot. Încerc să mențin ordine în sertare tocmai pentru a avea totul la îndemână.
Cât despre prietenii nu încep să scriu că nu mă mai pot opri și poate depășește comentariul lungimea articolului tău. Ca și concluzie după ani de experiențe cu oameni, pot doar să zic că prietenie cu forta nu se poate și prietenia și interesul trebuie să vină din ambele părți. Din păcate, nu putem fi plăcuți de toți și nu putem toți să fim prieteni.
Mulțumesc pentru comment și să știi că ador commenturile luuuungi mai ales când sunt pline de înțeles și inspirație ca ale tale! De aceea, nu te sfii niciodată să îmi scrii chiar și de trei ori mai mult decât am scris eu în articol! 🙂
Și eu cred că sunt destul de organizată… Dacă nu am totul aranjat și la îndemână, mi-e greu să mă concentrez și pentru asta îmi plac mult cei care îmi împărtășesc părerea legată de ordine. Acum să nu îți imaginez că sunt obsedată și la mine în casă e totul lună și strălucitor, dar măcar e îndeajuns de curat încât să nu mă simt stingherită dacă am vreun musafir neașteptat.
Ai dreptate în ceea ce privește oamenii. Prietenie cu forța, mai greu… Dar cu vârsta realizezi din ce în ce mai mult că în relațiile cu oameni nu contează cantitatea ci doar calitatea.
Great information. Lucky me I discovered your blog by accident (stumbleupon).
I have saved as a favorite for later!