・Cum să întreții o pereche de raw denim

Având în vedere cât de greu e să pui mâna în ziua de azi pe o pereche de blugi adevărați, pentrumomentul când în sfârșit vei găsi perechea ideală, pregătește-te din timp și învață cum să întreții o pereche de raw denim ca să te bucuri de ei cât mai mult timp.

Majoritatea oamenilor, când aud deraw denim se gândesc imediat că e vorba de blugi care nu pot fi spălați. Ei bine, să știi că acesta este doar un mit! Chiar și blugii din bumbac neprelucrat se pot spăla fără probleme la mașina de spălat. Tot ce trebuie să faci e să ai grijă cum procedezi!Cum să întreții o pereche de raw denim?

Primul lucru pe care trebuie să îl reții în legătură cu denimul neprelucrat este faptul că viața blugilor tăi e invers proporțională cu numărul de spălări. Cu cât îi speli mai puțin cu atât se vor decolora într-un mod mai natural și mai plăcut vizual.

Cu fiecare purtare, pigmentul cu care au fost vopsiți blugii tăi se va șterge din zonele supraexpuse la întindere precum: genunchii, coapsele, tivul, buzunarele, în jurul fermoarului sau al nasturilor etc. și vor căpăta personalitate.

Când îi speli, pe de altă parte, vopseaua iese din întreaga țesătură, iar blugii tăi se decolorează uniform. De aceea, ca să reduci la minimum efectele spălării, urmează acești pași:

#1 Întoarce blugii pe dos

La fel ca oricare alte piese vestimentare delicate, înainte de a-ți spăla perechea preferată de denim, nu uita să o întorci pe dos și să îi închei nasturii. Prin acest procedeu, vei reduce la minimum decolorarea și riscul de întindere sau intrare la apă.

#2 Alege un program pentru haine delicate

Pentru a proteja cât mai mult țesătura, culoarea și design-ul blugilor tăi, nu folosi decât programe de spălat pentru rufe delicate.

#3 Folosește detergentspecial

Dacă chiar ții la blugii tăi, investește în detergent special pentru denim.

Dacă nu ai la îndemână astfel de detergent, poți folosi și detergent pentru culori închise pentru un efect aproape similar.

#4 Nici prea cald, nici prea rece!

Temperatura perfectă de spălare a blugilor este cea înscrisă pe eticheta interioară! Cu apă rece s-ar putea să nu se curețe la fel de bine. Iar apa prea caldă le deteriorează țesătura și îi decolorează.

#5 Nu amesteca blugii cu alte haine

Cred că e la mintea cocoșului, dar blugii, mai ales dacă sunt închiși la culoare, se vor curge! Spală-i doar cu denim sau haine de culori închise!

#6 Niciodată, niciodată nu îi băga la uscător!

Nu îți arunca blugii în uscător după terminarea ciclului de spălare! Cea mai bună metodă de uscare pentru blugii tăi e pe sfoară, după ce i-ai întins ușor ca să își recapete forma inițială.

#7 Păstrează-i pe umeraș

După ce s-au uscat, îndoaie-i în dreptul genunchilor și păstrează-i agățați pe umeraș. Dacă îi îndoi de prea multe ori, riști să te alegi cu urme și cute inestetice.

Dacă ți-a plăcut articolul Cum să întreții o pereche de raw denimși vrei să citești și alte articole despre blugi, îți recomand:Adevăruri despre întreținerea blugilor

  • E bine porți blugii timp de câteva luni înainte de prima spălare;
  • La prima spălare poți pune în mașina de spălat două linguri de sare pentru a ajutavopseaua să se fixeze mai bine în țesătură;
  • De asemenea, pentru menținerea culorii, poți adăuga o jumătate de cană de oțet alb în apa de clătire la fiecare spălare;
  • E recomandat să nu îți speli blugiidecât dacă e neapărată nevoie;
  • Dacă i-ai pătat sau i-ai murdărit superficial, e de preferat să cureți doar locul cu pricina;
  • Soarele decolorează țesătura blugilor tăi! NU îi uita prea mult afară la uscat;
  • Nu uita să îți aerisești blugii după fiecare purtare pentru a reduce numărul de spălări;
  • Dacă vrei să scapi de mirosurile neplăcute îi poți băga la congelator pentru câteva ore;
  • Pentru a reîmprospăta țesătura, poți folosi un spray pentru textile din comerț sau îți poți fabrica unul din:

2 căni de apă,o linguriță de praf de copt și5-10 picături de ulei parfumat (aroma rămâne la alegerea ta) sau oțet alb sau vodka introduse într-o sticlă cu pulverizator. Folosește acest spray ori de câte ori e necesar și lasă-ți apoi blugii la aerisit.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cum să întreții o pereche de raw denimte invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.