Cum să postezi pe Instagram fotografii de înaltă calitate?

Când vine vorba de Instagram și încercarea de a posta fotografii impecabile este ca și cum ai încerca să pregătești o cină gourmet având la dispoziție doar cuptorul cu microunde. Pur și simplu opțiunile pe care le ai la dispoziție sunt insuficiente și pe deasupra, la fel ca un cuptor cu microunde care depreciază calitatea mâncării și Instagramul scade calitatea fotografiilor.

Dar chiar dacă nu este vorba de contul meu sau al tău, trebuie să recunoaștem că există conturi extraordinare și acest lucru ne dă speranța că se poate. Dacă ai încercat toate metodele și tot nu reușești să observi o îmbunătățire legată de contul tău de Instagram, nu dispera pentru că am făcut eu cercetare pentru tine și am aflat care este problema.Ce trebuie să faci ca să postezi pe Instagram fotografii de înaltă calitate?

#1 Nu mai distribui fotografiile înainte de încărcare

Mulți utilizatori de Instagram nu sunt mulțumiți de fotografiile pe care le pot face cu telefoanele lor mobile și atunci folosesc camere foto în locul lor. Dar cum Instagramul rămâne o aplicație creată pentru mobil, în vederea încărcării fotografiilor pe rețeaua socială, ca mod popular și practic de transfer acești utilizatori folosesc Facebook-ul sau Whatsapp-ul. Dar atât Facebook sau Whatsapp cât și Instagram scad drastic calitatea fotografiilor.

Renunță complet la transferul fotografiilor prin rețelele sociale pentru a le trimite de la un terminal la altul. Folosește în loc un cablu de date sau încarcă pozele în contul tău de Google și ia-le de acolo.

#2 Nu mai încărca fotografii în rezoluție maximă

Instagram a ajuns la un miliard de conturi în întreaga lume conform datelor din 2016. Dar rețeaua a continuat să crească și din acest motiv este necesară prelucrarea automată a fotografiilor pentru a consuma cât mai puțin loc. Această prelucrare constă în scăderea rezoluției. Altfel, devine pur și simplu inutil să încărcăm fotografii de înaltă rezoluție. Instagramul face ca toate fotografiile să ajungă la o dimensiune de 1080 pixeli în lățime și un raport de 4:5. Iar fotografiile care original nu se încadrează în aceste standarde sunt micșorate automat.

Data viitoare când vezi un cont ireproșabil din punct de vedere al calității fotografiilor, nu mai da vina pe cameră, ci acceptă faptul că persoana respectivă este cu un nivel deasupra ta la editare.De fapt, se poate posta pe Instagram și de pe calculator!

Cele două idei despre care am vorbit mai sus, nu sunt chiar fizică cuantică. Dar ca să le pui în practică e nevoie de mult timp, mai ales când vrei să faci totul ca la carte și să postezi pe Instagram de pe mobil. Dar de ce să pui atâta preț pe tradiții când există și variante moderne?

Este mult mai simplu să editezi rezoluția fotografiilor de pe calculator și fiind deja încărcate pe terminal nici nu mai necesită transfer în altă parte. De aceea, de ce să nu le postezi direct de acolo?

Deschide Instagramul într-o fereastră nouă și înregistrează-te în contul tău;
Apasă tasta F12 și vezi aplicația în format mobil;
Dacă nu îți apare butonul + pentru adăugare de poze dă un „refresh”;
Et voila! Uite că poți posta pe Instagram și de pe calculator dacă știi cum 😛

În loc de concluzie, cum postezi pe Instagram fotografii de înaltă calitate?

Este simplu să postezi pe Instagram fotografii de înaltă calitate. În primul rând, renunță la a le mai distribui. Iar în al doilea rând modifică-le rezoluția. În acest fel nu va mai fi necesar ca ele să fie modificate automat și la întâmplare. Adio poze blurate! Adio aspect nisipos! Bun venit urmăritorilor!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cum să postezi pe Instagram fotografii de înaltă calitate? te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeepFaci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *