Cum poți să afli pe ce pagină din Google a ajuns articolul tău?

Când vine vorba de SEO toți creatorii de conținut avem un singur scop: cucerirea primei poziții în Google. Iar atunci când e bătaie mare pe un anume cuvânt cheie, ne mulțumim și cu locul II sau III. Dar cum poți să afli pe ce pagină din Google a ajuns articolul tău chiar și la scurt timp de la postarea acestuia?
Înainte să trecem mai departe, hai să lămurim câțiva termeni care te vor ajuta în înțelegerea acestui articol. Dacă nu urmărești optimizarea propriul site, articolul prezent s-ar putea să te intereseze prea puțin. Dar dacă rolul tău este să câștigi trafic organic de pe Google, atunci este necesar să cunoști sensul următoarelor cuvinte și expresii:

 • SEO – prescurtarea de la Search Engine Optimization;
 • Cuvinte cheie – expresiile folosite pentru optimizare;
 • Indexare – adăugarea unui site sau pagini în Google;
 • SERP – prescurtarea de la Search Engine Results Page.

Și acum hai să vedem cât de aproape ești de primul loc în SERP!

#1 Verifică mai întâi dacă articolul este indexat în Google

Nu poate fi vorba de nicio poziție în Google dacă articolul tău nici măcar nu există încă acolo. Înainte să-ți bați capul cu metode de îmbunătățire a poziției în SERP, verifică mai întâi dacă ai obținut orice fel de poziție.

Deschide o fereastră nouă și copiază în căsuța de căutare Google adresa articolului tău. Dacă articolul este indexat, ar trebui să apară în rezultate, dacă nu, treci la pasul următor.

#2 Forțează motoarele de căutare să-ți indexeze articolul

Cu noua versiune Google Search Controle este mai simplu ca niciodată să soliciți indexarea unui nou articol. Accesează google.ro/intl/ro/webmasters. Selectează apoi SEARCH CONSOLE și dacă nu ți-ai înregistrat încă site-ul, înregistrează-l.

Apoi, pentru a chema roboțeii Google să-ți verifice site-ul, tot ce ai de făcut este să copiezi URL-ul noului tău articol și să-l introduci în căsuța de căutare din partea de sus a paginii, acolo unde scrie: în română Inspectați orice adresă URL din … .

Astfel, noul tău articol va fi indexat mai rapid și în curând vei putea să afli pe ce pagină din Google a ajuns. Același lucru este bine să-l faci și în cazul articolelor vechi, unde ai adăugat o bună bucată de text relevant și vrei ca Google să le indexeze în varianta îmbunătățită.

#3 Cum afli pe ce pagină din Google ai ajuns cu acest site?

Există o mulțime de site-uri pe care le poți folosi pentru a-ți afla poziția în Google. Unele mai eficiente, alte mai puțin. Dar dacă urmărești optimizarea în funcție de anumite cuvinte cheie, un site simplu, de care te vei îndrăgosti de la prima utilizare este: serprobot.com.

Când l-am descoperit voiam să verific poziția în Google a articolului: Cum să câștigi bani din AdSense în România și câte site-uri mai am de întrecut și pur și simplu nu mi-a venit să cred peste ce am dat! Iată cât de ușor se folosește serprobot.com:

 • Alege regiunea din care accesezi site-ul cu Choose you region;
 • Scrie numele domeniului tău în căsuța Enter your domain name;
 • Introdu în câte o căsuță cuvintele cheie cu care ai optimizat articolul;
 • Confirmă că nu ești un robot cu un ✔ în căsuța I’m not a robot;
 • Derulează pagina și apasă butonul Check SERP Now!

Și booom! În doar câteva secunde, în partea din dreapta îți apare poziția pe care o ocupă articolul tău în SERP. Astfel, fără prea multă muncă manuală, poți să afli exact pagina din Google pe care ai ajuns și câte site-uri mai ai de „învins” până la primul loc.

Mare atenție! serprobot.com este conceput în așa fel încât să-ți găsească articolul doar în primele 100 de poziții din Google. De aceea, dacă nici măcar acolo nu ai ajuns încă, înseamnă că mai ai de lucrat la conținut! Iar dacă ai nevoie de ajutor să știi că-ți stau la dispoziție, întotdeauna cu cele mai bune oferte de articole originale, despre orice subiect și mă găsești la adresa de mail japantransitplatform@gmail.com

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cum poți să afli pe ce pagină din Google a ajuns articolul tău? te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep4 comentarii la „Cum poți să afli pe ce pagină din Google a ajuns articolul tău?

  • februarie 17, 2020 la 10:15 pm
   Permalink

   Eu l-am descoperit pentru că voiam o metodă prin care să aflu exact pe ce loc au ajuns articolele mele. Nu știu sigur dacă este adevărat sau nu, dar niște clienți din Japonia mi-au spus că nici măcar dacă verifici cu modul incognito nu primești un rezultat 100% obiectiv și de aceea voiam ceva de care să fiu sigură.

   Răspunde
    • februarie 18, 2020 la 8:10 am
     Permalink

     Si mie imi place smallseotools! Bine ca mi-ai amintit de el! L-am folosit o data sau de doua ori acum un an si ceva, ca sa verific backlink-urile si am uitat complet de el, pentru ca nu l-am notat nicaieri. (Nu am cea mai grozava memorie din lume) Iti multumesc ca mi-ai reamintit cum se numeste!

     Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *