・Cum să scazi costul facturilor la întreținere?

Problema facturilor mari la întreținere în blocurile vechi nu e un subiect nou. Pierderile de energie și apa, precum și tabelul de la administrație cu costurile împarțite în regim paușal, sunt lucruri de care cei mai mulți dintre noi se lovesc an de an. Ce e de facut?

O variantă ar fi instalarea unei centrale termice pe gaz și debranșarea de la sistemul de cartier. Totuși, dacă zidurile sunt vechi și instalația folosește calorifere cu randament mic, atunci pierderile de energie vor fi la fel de mari.

Dar daca schimbi caloriferele și reamenajezi întreg spațiul locativ? Aparent, acest lucru ar părea o metodă eficientă de a evita pierderile de energie. Dar dacă montezi pereți falși, folosind rigips, zapadă artificială și vată de sticlă, vei constata că întreaga lucrare se amortizează într-o perioada lungă de timp.Energia Verde – o solutie evergreen

Cum ar fi să folosești pentru o parte din consumul casnic de energie o sursa regenerabilă? Cum ar fi să te folosesti de Soare? Energia solară este manipulată de zeci de ani, iar câmpuri cu panouri solareau început sa apară și în ultimii ani și în România. Energia solară este în primul rând gratuită și nepoluantă. Dar cum ajungi să o captezi?

Cu ajutorul unor panouri solare bineînțeles! Longevitatea unui sistem de panouri și eficiența sa sunt principalele motive pentru care ar trebui să recurgi la o astfel de soluție.

Printr-o utilizare eficientă a energiei solare se poate economisi într-un an aproximativ 70% combustibil folosit pentru a produce apa caldă și 30% combustibil pentru încalzire.

În plus, panourile solare funcționează tot timpul anului. Chiar și atunci când este înnorat sau frig, ele stocheaza energia neconsumată în acumulatori speciali pentru a transfera surplusul în retea atunci când ai nevoie de curent sau caldură.Se pot pune panouri solare pe acoperisul unor blocuri vechi?

Tehnic, este posibil. Dar implică o investiție costisitoare. În primul rând ai nevoie de aprobare de la administrație. Apoi la montarea lor trebuie să ai grijă să nu creeze fluctuații în rețeaua de curent din bloc sau din cartier.

Mai mult decât atât, e important să știi cine mai are acces pe acoperișul blocului și cum arata zona în care vrei sa faci acest montaj. Dacă cineva sparge un panou sau mai multe, investiția ta nu mai este rentabilă.
Cum ar fi să existe un ansamblu rezidențial unde apartamentele să dețină panouri solare pe acoperiș?

Ca idee, într-un astfel de loc, unde toate apartamentele au pe acoperiș montate panouri solare, totul e altfel. Practic, toate costurile de instalare și mentenanță a rețelei de energie electrică, toate discuțiile interminabile cu administrația sau locatarii dispar. Într-un astfel de loc trăiești altfel experiența unui confort pe care îl meriți.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Rețeta perfectă pentru o toamnă fără de răcealăte invit pe blogul nostru:
Blog pickandkeepLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *