・Cum să scrii un articol de marketing afiliat cu metoda CMEC?
Când scrii un articol de vânzări în vederea obținerii de profit prin marketing afiliat cel mai important lucru este să te faci înțeles. Frazele ușor de citit atrag atenția cititorilor și ajută la transmiterea mesajului. Dar cu toate că înțeleg această idee de bază, cei mai mulți marketeri nu știu să o pună în practică.
Este simplu pentru oricine să-și dea seama care este un articol pe înțelesul tuturor și care unul complicat de la prima lectură. Dar nu poate să spună concret diferența dintre cele două.
Articolele de marketing afiliat nu se scriu la întâmplare. În ziua de astăzi există (prea) mult conținut de calitate pe internet ca un articol scris fără niciun plan să mai poate ajunge acolo unde trebuie: pe de-o parte pe primul loc în SERP și pe de altă parte direct la inima cititorilor.
Pe motoarele de căutare le mai convingi că meriți atenție optimizându-ți articolele. Dar când vine vorba de latura umană, lucrurile se complică din cauza subiectivității și unicității fiecarei persoane în parte. Însă oricât de speciali am fi fiecare dintre noi, există câteva scheme de redactare a articolelor cu care rezonăm mai ușor. Una din ele este metoda CMEC și este o schemă de redactare a articolelor publicitare cu potențial mare în vânzări.
Cum se scrie un articol de marketing afiliat după metoda CMEC?
CMEC este o tehnică de redactare eficientă a articolelor publicitare des folosită în vânzări pe piața asiatică. Nu o vei găsi pe internet sub această formă din cauza barierei limbii, dar ideea ei este simplă și ușor de pus în practică.
CMEC este un acronim format din inițialele cuvintelor Concluzie, Motiv, Exemplu și din nou, Concluzie și reprezintă una din schemele după care se realizează un articol convingător.
Concluzie
S-ar putea ca ideea de a porni de la concluzie să ți se pară una neobișnuită. Dar gândește-te că scrii un articol al cărui scop este generarea de vânzări. Ai mai puțin de câteva secunde pentru a capta atenția cititorului și a-l convinge să cumpere deoarece el e liber oricând să-ți părăsească pagina. De aceea trebuie să scoți de la început armele grele, explicându-i de ce se află pe pagina ta.
Motiv
Dacă ți-ai convins cititorul să rămână un timp pe site, înseamnă că îi ești dator cu explicație. În acest segement al articolului trebuie să îi spui cum ai ajuns la concluzia cu care ai început articolul și de ce promovezi produsul respectiv?
Exemplu
Nu se poate vorbi despre marketing afiliat fără exemple concrete. Începe cu exemplul tău și spune-ți părerea despre produsul folosit. Descrie în detaliu fiecare moment al experienței ca să fii cât mai convingător și completează cu păreri și comentarii ale utilizatorilor pe care le găsești pe internet. Nu scrie doar lucruri pozitive dacă nu sunt adevărate. Fii cât mai sincer și ilustrează produsul pe care îl promovezi într-o lumină bună, dar fii realist! De asemenea, nu te teme să-i evidențiezi și dezavantajele. Dacă este vorba de preț de exemplu, dezavantajul poate fi perceput ca unul minor în comparație cu eficiența.
Concluzie
Ai mai spus o dată concluzia în deschiderea articolului. Acum trebuie doar să repeți punctat fiecare din ideile principale ale textului și să livrezi ideea pe un ton mai puternic și mai hotărât.
Exemplu de redactare a unui articol de marketing afiliat după metoda CMEC
Orice tehnică de redactare a unui articol este mai ușor de înțeles dacă avem în față și un exemplu concret. Să spunem că ai devenit afiliatul unui magazin de produse BIO și urmărești să vinzi boabe de soia.
Ghidează-te după schema CMEC și dezvoltă fiecare din ideile de mai jos.
C: Boabele de soia ajută la pierderea în greutate;
M: Boabele de soia sunt pline de proteine, dar au puține glucide și lipide, motiv pentru care nu îngrașă;
E: Înlocuind o parte din preparatele din carne cu preparate pe bază de boabe de soia, am reușit să slăbesc 5 kilograme în decurs de o lună fără să simt că țin dietă. De asemenea, soțul, mama și cumnata mea care au adoptat un regim asemănător, au slăbit 4, 2, respectiv 5 kilograme.
C: Incluzând boabele de soia în alimentația de zi cu zi, poți slăbi într-un mod sănătos. De asemenea, aportul lor mare de proteine ajută la atingerea stării de sațietate, oferind în același timp organismului energia de care are nevoie.
Unde se introduc link-urile de afiliere într-un articol de tip CMEC?
Pe lângă faptul că ajută cititorul să înțeleagă beneficiile produsului promovat și motivele pentru care are nevoie de acesta, schema CMEC oferă indicii și pentru marketeri asupra poziției potrivite a link-urilor de afiliere. Poți în primul rând să adaugi o poză a produsului și un link de afiliere imediat după deschidere, acolo unde ai început cu concluzia. De asemenea, un link își va avea locul la sfârșitul articolului.
În cazul în care scrii un articol de marketing afiliat cuprinzător, poți plasa link-uri de afiliere și în corpul textului. Dar ai grijă ca ele să apară după o idee convingătoare, ca de exemplu, în partea în care prezinți situații reale.
Ai nevoie de articole profesionale pentru marketing afiliat? Le poți crea personal, sau putem colabora și îți voi oferi cele mai bune pachete de redactare de conținut pentru site-ul tău. Adresa mea de mail este japantransitplatform@gmail.com și hai să continuăm discuția acolo!
IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN
❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cum să scrii un articol de marketing afiliat? te invit pe blogul nostru:
Ok, ok. Este esențial să te faci înțeles. Îmi place mica strategie și pot să spun că mă regăsesc în cele spuse de tine. Scriu în mod intuitiv, nu aplic strategia ta în mod planificat, dar pot spune că îmi iese cam același lucru pentru că principiile pe care le am în minte sunt aceleași ca și la tine. Urmăresc să-i transmit cititorului opinia mea, motivele pentru care aceasta este aceea care este și exemple pe care se bazează concluzia mea.
Mi-a plăcut, Ioana!
Ca de obicei, un articol excelent.
Felicitări!
Nu stiu cum reusesti sa evoluezi asa de frumos. Imi pari atat de firava si in realitate esti ditamai profesionista.