・De ce este important să ții un jurnal alimentar?

Cu atâtea agende, notițe, caiete și post-it-uri, mai are rost să ocupi spațiul biroului și cu un jurnal alimentar? Un jurnal alimentar este de multe ori privit ca un efort în plus de pe urma căruia nu ai prea multe de câștigat atunci când ții o dietă. Dar dacă știi cum să-l compui și să te folosești de el, acest document nu numai că-ți va fi de folos pentru dieta pe care o ții acum, dar și ca bază de pornire pentru dietele pe care vei dori să le încerci pe viitor! Și acesta este doar unul din motivele pentru care este important să ții un jurnal alimentar. În doar câteva minute îți mai pot da încă trei!
3 Motive pentru care să ții un jurnal alimentar

#1 Ți s-a părut vreodată că te îngrași doar bând apă? Atunci ai nevoie de un jurnal alimentar!

Să stabilim un lucru de la început! Nimeni. Dar absolut nimeni din lumea aceasta nu se îngrașă doar bând apă. Să fie clar că apa nu îngrașă și cel mult, corpul tău o poate reține făcându-te să pari mai “pufos”, dar niciodată nu o va transforma în grăsime!

Dacă ai impresia că te îngrași doar bând apă înseamnă că nu reușești să ții minte tot ce mănânci și ai nevoie de un jurnal alimentar! Notând în el tot ce ai consumat de-a lungul unei zile, să descoperi adevărata cauză a surplusului de kilograme va fi o joacă de copil.

#2 Văzând negru pe alb e mai ușor să vizualizezi!

De fiecare dată când respecți un plan alimentar ai impresia că mănânci o cantitate insuficientă de alimente. Iar veșnica senzație de foame îți va îngreuna procesul de pierdere în greutate! Dar dacă respecți un plan alimentar personalizatnevoilor tale, cu siguranță mănânci cât ai nevoie și senzația de foame are doar cauze emoționale.

Această problemă însă o poți rezolva foarte simplu notând negru pe alb tot ceea ce consumi într-o zi! Contrastul culorilor din jurnalul alimentar te va ajuta să realizezi că porțiile tale sunt suficiente și astfel îți va fi mai ușor să te autoeduci.

Pentru a te convinge de eficiența unui jurnal alimentar fă următorul test.

Știind că persoana A și persoana B au respectat aceeași dietă, care din cele două crezi că se simte mai înfometată?

PERSOANA A PERSOANA B
Azi am mâncat puțin. Sunt la dietă… Azi am mâncat:
Dimineața (ora: 07:00) o felie de pâine prăjită, o jumătate de avocado, un ou fiert moale;
Gustare 1 (ora 10:00) un pumn de merișoare uscate;
Prânz (ora 12:00) o supă cremă de brocoli, o salată de crudități stropită cu oțet balsamic, 200 g de piept de pui la grătar;
Gustare 2 (ora 15:00) doi biscuiți de orez expandat;
Cină (ora 18:00) pește la grătar cu legume, orez alb, o felie de dovleac la cuptor.

#3 Un jurnal alimentar te disciplinează!

E mult mai ușor să calci strâmb când știi că greșeala ta nu va fi consemnată nicăieri. Dar dacă cele două prăjituri uriașe cu ciocolată și frișcă din belșug știi că pătează documentele dietei tale, pe viitor ești mult mai atent.

Un jurnal alimentar te face să te gândești de două ori înainte să mănânci. Iar tot gânditul ăsta îți va distrage atenția de la senzația nejustificată de foame.

În plus, ținând cu regularitate un jurnal alimentar, vei ajunge să mănânci mereu la ore fixe și acest lucru va face minuni pentru metabolism. Când corpul se obișnuiește că va primi negreșit mâncare la anumite ore, atunci nu va mai simți nevoia să facă rezerve și astfel vei slăbi mult mai ușor!

Dacă vrei să slăbești sau să-ți modelezi corpul, îți recomand RESET. Acesta este o aplicație online cu ajutorul căreia vei avea parte de o experiență de pierdere a greutății controlată pe durata a trei luni după un program alimenar personalizat nevoilor tale. Pe lângă o mulțime de alte materiale RESET îți pune la dispoziție și un jurnal alimentar în care tu să-ți înregistrezi fiecare din mesele luate în timpul acestui program și să-l folosești ca referință pentru experiențele viitoare.

Și mai mult, folosind codul IC2019 beneficiezi de programul RESET în schimbul unui tarif de doar 247 lei / lună! Iar dacă te regăsești printre primii cinci înscriși, obții și un BONUS atractiv de 250 lei constând în servicii care să te ajute să-ți atingi mai rapid țelul! Nu mai amâna! Corpul mult visat îl poți obține acum!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul De ce este important să ții un jurnal alimentarte invit pe blogul nostru:
Blog pickandkeepOne thought on “・De ce este important să ții un jurnal alimentar?

  • ianuarie 14, 2019 la 5:03 pm
    Permalink

    Super tare! Îmi place cum ai abordat situația. Și mie îmi vine să mă apuc acum de un jurnal 🤗🤗

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *