・Deserturi ca la mama acasă la Berăria H, Orașul cu Chef de Viață

Când spui Berăria H cu siguranță primul lucru care îți vine în minte nu sunt deserturile. Probabil te gândești mai întâi la aspectul impunător de hală industrială al berăriei. O construcție cunoscută odinioară pentru numele său, Pavilionul Industriei Grele Sovietice, și vesitită în întreaga Europă pentru dimensiunile impresionante. Sau poate te gândești la zilele când a funcționat ca Pavilionul H și la piesa vestimentară simplă, dar practică cumpărată de acolo pe care ca tânăr al anilor ’90 ai purtat-o până la refuz și încă o mai ai undeva în fundul șifonierului.

Dacă ești un om modern, care a lăsat în urmă trecutul și privește doar spre viitor, Berăria H este pentru tine Orașul cu Chef de Viață, un loc unde cei mai îndrăgiți artiști ai scenei actuale se strâng pentru a dărui publicului show-uri inedite în compania berii și într-o atmosferă generală de voie bună. Aici poveștile nu doar se deapănă, ci se întâmplă, alături de prieteni și întotdeauna pe fundalul unei mese pline cu halbe de bere și alte feluri de băuturi apetisante.

Însă Berăria H poate fi și despre prăjituri. Acele minuni cu fructe și cremă create de mâini omenești din ingrediente simple, dar cu gust dumnezeiesc. Și dacă nu le-ai încercat pe cele de la Berăria H, cu siguranță primul lucru care îți vine în minte când spui îi spui numele nu sunt deserturile. Dar îți schimbi părerea imediat ce guști măcar una din specialități. Îți prezint în continuare variantele pe care le ai la dispoziție, dar pentru o imagine de ansamblu rămân la ideea că ar trebui să le încerci pe toate.

5 Deserturi făcute în casă pe care să le încerci la Berăria H, Orașul cu Chef de Viață

#1 Tiramisu cu fructe de pădure

Deserturi ca la mama acasă la Berăria H, Orașul cu Chef de Viață

E mult, e bun și ajunge pentru doi. Când atmosfera se încinge și ai poftă de ceva răcoritor pe care să-l împarți cu jumătatea ta, îți recomand tiramisu cu fructe de pădure de la Berăria H.

#2 Ștrudel de mere

Deserturi ca la mama acasă la Berăria H, Orașul cu Chef de Viață

Ștrudelul cu mere este acel desert căruia nu poți să-i spui nu, indiferent de mâncărurile pe care le-ai savurat înainte. Este light, parfumat și îmbietor, un happy end potrivit pentru o masă îndestulată pe care nu o vei uita vreodată.

#3 Carrot Cake

Ca fan înrăit al torturilor de morcovi, pot să spun că cel de la Berăria H este unul din cele mai bune pe care le-am gustat vreodată. Blatul este de vis, iar în loc de tradiționala glazură, te surprinde frișca stropită cu caramel, o abordare pe care nu o întâlnești prea des în universul acestor prăjituri.

#4 Cheese Cake

Secretul unui cheese cake extraordinar constă în echilibrul ingredientelor și texturilor. Dacă de la prima linguriță nu distingi clar trei elemente cu consistență diferită, la final cu siguranță vei uita ce ai mâncat, imediat ce farfuria a dispărut din fața ta. Însă nu e cazul cheese cake-ului de la Berăria H. Aici blatul crocant și delicioasa compoziție cu brânză fină face echipă bună cu dulceața de fructe care îți rămâne în amintiri și te face să poftești mereu la încă o bucățică.

#5 Brownie

E greu în calitate de cofetar să dai greș cu un brownie, dar la fel de dificil e să-l faci și să iasă în evidență în fața atâtor alte prăjituri la care rețeta se reduce în general la aceleași ingrediente. Însă negresa de la Berăria H este mai mult decât desertul pe care abia așteptai să-l scoată mama din cuptor în copilărie și te surprinde cu un mix de arome și ingrediente care conturează elegant gustul de bază al preparatului.

#Bonus Ecler uriaș

Eclerul uriaș de la Berăria H face excepție de la această listă pentru că nu este un desert homemade. Dar l-ai văzut cât de mare este!? Atâta ciocolată, umplutură fină, caramel din belșug și aluat fraged nu au cum să nu satisfacă poftele chiar și celui mai împătimit iubitor de dulce.

De ce să încerci deserturile de la Berăria H?

Una din pricipalele caracteristici cu care Berăria H iese în evidență este versatilitatea. Timpul a demonstrat faptul că această berărie este genul de loc care se poate transforma în orice și să exceleze pe toate planurile. Și aici nu vorbim doar despre locație și ambient!

Berea, evenimentele, oamenii, mâncarea și atmosfera de la Berăria H se remarcă prin diversitate, iar deserturile, ca toate celelalte elemente, nu puteau să facă notă discordantă.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Deserturi ca la mama acasă la Berăria H, Orașul cu Chef de Viață te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeepLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *