BLOGlife

・Experiența de retail & brand: viitorul stă în oameni

Inteligența artificială, analiza datelor, analiza proceselor de cumpărare, tehnologia din magazin…toate acestea indică că viitorul sectorului de retail este clar marcat de tehnologie, însă majoritatea experților din acest acest sector consideră că oamenii joacă un rol fundamental.

Oamenii se află centrul strategiei de brand

Înconjoară-te de o echipă grozavă, de oameni care cred în viitor, este una dintre cheile comerțului de retail, consideră experții. Într-o afacere de succes, fiecare persoană este esențială în experiența de brand: nu numai clienții, ci și angajații și colaboratorii companiei. În relația cu angajații săi, o companie de succes încearcă să le ofere motive să rămână nu doar pentru că sunt bine plătiți.

Societatea și tot ceea ce se întâmplă în mediul dvs. influențează deciziile companiei, iar o relație exclusiv tranzacțională cu clientul poate contribui la eșecul unui brand.

Cel care vrea să atragă atenția clientului și să-l transforme într-un consumator fidel, trebuie să se concentreze asupra lui, să-l asculte, să-i ofere ce vrea atunci când vrea. Cu alte cuvinte, este bine să îi ofere o atenție personalizată.

Îmbunătățirea experienței clienților prin intermediul tehnologiei

Este impresionant modul în care datele pot ajuta la îmbunătățirea experienței clienților. Există companii care combină datele obținute din diferite surse pentru a oferi comercianților instrumente excelente în CMS-ul lor, care permit personalizarea comunicării cu clienții, prezicerea comportamentelor de cumpărare și, desigur, monitorizarea rezultatelor în timp real. Nu este vorba doar despre ceea ce se întâmplă în magazin, ci și de impactul pe care campaniile online îl au asupra vânzărilor, modul în care vremea influențează traficul în magazin sau cum se afișează imagini sau videoclipuri personalizate pe ecranele din magazin. Dacă adăugăm la aceasta o „mașină” care învață din rezultatele anterioare, avem deja pe cineva care lucrează pentru noi.

Una dintre tehnologiile interesante este utilizarea combinată a tehnologiei RFID cu ecrane. Pe un raft din magazinului dvs. aveți mai multe produse cu etichete RFID. Dacă clientul dvs. ridică unul dintre ele pentru a-l vedea mai atent, pe ecranul din fața lui va vedea mai multe informații despre acesta: caracteristicile sale, oferte, alte produse similare etc.

Un nou rol pentru magazin în relația omnicanal

Cele mai bune experiențe implică contactul cu alți oameni: o cină cu prietenii, o petrecere cu familia, un selfie cu acea persoană pe care o iubești. Umanizarea magazinelor online este o provocare. Prin urmare, există persoane care deschid magazine fizice sau branduri noi care se nasc ca niște omnicanale, cu prezență online și offline. Dar nu putem fi peste tot, deschiderea unui nou magazin este costisitoare. Cum umanizăm comerțul electronic?

Procesul de achiziție online se referă la o pură tranzacție. Clientul își cumpără singur ce are nevoie, de obicei fără asistență. De aceea, multe magazine e-commerce încearcă să umanizeze procesul astfel încât clientul să poată face față brandului. Scopul este să aducă experiența magazinului fizic în magazinul online. Pentru a face acest lucru, magazinele combină aceste două experiențe în chatul lor unic, astfel încât vânzătorul să poată afișa imagini sau videoclipuri în direct de la magazinul fizic până la cumpărătorul online. Care este rezultatul? Mai multe vânzări, mai mulți clienți fideli și mai mult trafic către magazinele fizice.

Tehnologie, oameni, omnicanal, experiențe …

Un alt aspect evidențiat de mulți experți în domeniu este nevoia de a transforma magazinul într-un teatru, un loc unde să se reinterpreteze produsele clasice și să le adapteze unui nou consumator. Mulți retaileri au recunoscut provocarea integrării tehnologiei care permite folosirea strategiei omnicanal, îndreptându-se către logistică care este unul dintre punctele cheie ale acestor procese. Ei au recunoscut că magazinul online (canalul ON) are în vedere confortul (oriunde doriți, ori de câte ori doriți), în timp ce magazinul fizic (OFF) are în vedere experiența: clienți surprinși. Trebuie să fiți online, deși în multe cazuri va fi suficient un e-commerce foarte simplu, în care cele mai frapante sunt fotografiile.

Locația este încă foarte importantă: vizibilitatea este esențială. Și, desigur, brandul: un brand autentic care îi face pe clienți să participe la istoria sa. Aici joacă un rol foarte important rafturile, acele piese de mobilier pe care sunt așezate produsele pe clienții le pot atinge, le pot mirosi, le pot chiar încerca.

Din acest motiv, atunci când vine vorba de experiența de retail într-un magazin fizic, trebuie ținut cont de faptul că în magazin produsele trebuie expuse pe rafturi cu un aspect deosebit, care să atragă atenția consumatorilor.

Pentru a intra în posesia unor astfel de rafturi, tot ceea ce trebuie să faceți este să îi contactați pe cei de la Rafturi Metalice de la A la Z care vă pot pune la dispozițe o gamă variată de rafturi metalice pentru magazin, de cea mai bună calitate, extrem de rezistente în timp. Așadar, fie că aveți nevoie de gondole (rafturi de mijloc), fie că aveți nevoie de rafturi de perete sau de legume-fructe, veți putea intra în posesia lor de îndată ce luați legătura cu reprezentanții acestui magazin. Într-un singur loc găsiți tot ceea ce aveți nevoie pentru amenajarea corespunzătoare a magazinului, inclusiv consilieri care știu să facă diferența când vine vorba de aranjarea rafturilor într-un magazin.

PICKANDKEEP

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Experiența de retail & brand: viitorul stă în oameni te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *