Clinica Dentaplus Bucureșți, prima clinică din România avizată pentru stomatologia în tihnă – ce înseamnă pentru pacient?

Vizitele foarte dese la cabinete sau clinici cu diverse specializări, incapacitatea noastră de a onora de fiecare dată vizitele la dentist (de câte ori nu ați amânat pe ultima sută de metri?), planurile de tratament care se întind pe o perioada lungă – iată doar trei motive care, foarte posibil, ți-au alimentat, în trecut, o ușoară antipatie față de dentist.

Discuția pe acest capitol este mai amplă și nu face subiectul acestui articol.
Vrem să aflați de aici despre cel mai recent standard de siguranță și de calitate practicat în stomatologie și în ce clinică stomatologică din București îl putem accesa.

Este vorba despre Slow Dentistry ® sau stomatologia în tihna așa cum a fost tradusă.

Clinica Dentaplus Bucureșți 02

Slow Dentistry® își propune să îmbunătățească standardele de îngrijire în cabinetele stomatologice din întreaga lume pentru a spori siguranța, bunăstarea, confortul și comunicarea.

Rețeaua este deschisă oricărei clinici care îndeplinește standarde de calitate ridicată și se referă îmbunătățirea standardelor de siguranță și de experiență în clinică la nivel mondial.

În speță, stomatologia în tihna se referă la punerea pacientului în centrul întregii experiențe în clinică; accentuează obligativitatea planului de tratament; concentrarea a cât mai multor intervenții într-o zi pentru a evita încărcarea pacientului cu acțiuni ce nu țin în mod obligatoriu de intervenții și tratamente (timp pierdut pe drum, setat meetinguri cu medici specialiști aflați la altă clinică decât cea la care se tratează cu medicul sau etc).

În limbaj accesibil înseamnă că, pornind de la planul de tratament, medici din diverse specializări rezolva cea mai mare parte a afecțiunilor tale. În mod ideal, întreaga echipă de specialișți se poate concentra într-o singură zi pe un singur pacient. De la coroane dentare și până la implanturi, conceptul are ca focus soluționarea cât mai multor afecțiuni într-un număr de vizite redus.

Confortul tău este sporit, gradul de siguranță este ridicat tocmai pentru că o asemenea abordare presupune un trafic scăzut la nivel de clinică, transparență și eficientă pentru că dacă se întâmplă prima și îți sunt comunicate costuri și modalitate de lucru din timp și explicate pe îndelete câștigi viteză de execuție a tratamentelor. Se reușeste astfel să asigurăm un tratament optim și eficient, întrucât echipa colaborează strâns la desfășurarea ideală a planului de tratament iar pacientul nu are timpi morți.

Clinica Dentaplus Bucureșți, aflată în Piața Victoriei, pe Iancu de Hunedoara, nr 35, este prima clinică din România afiliată rețelei Slow Dentistry, creată de reputatul stomatolog Miguel Stanley, aflat în top 100 cei mai buni medici dentiști din lume.

“Modul DENTAPLUS de a face lucrurile implică ședințe complete de diagnostic ce vor fi urmate de un plan de tratament și un estimat de costuri cât mai exact. Tratamentul poate începe numai după ce pacientul înțelege planul de tratament și își dă acordul în vederea derulării acestuia. Nu în ultimul rând, mai mult că oricând medicul dentist, indiferent cât este de priceput în a face dinți, va trebui să înțeleagă că nu tratează o doar o gură cu dinți ci un om, un pacient cu nevoi, sentimente, temeri, program de lucru, timp liber de pierdut în trafic limitat.

De aceea dentistul post covid trebuie să livreze un tratament customizabil, care să respecte nevoile clinice ale pacientului dar să țînă cont și de individualitatea fiecărui pacient. În concluzie Stomatologia lentă, în tihnă, atât din punctul de vedere al procedurilor stomatologice, cât și in ceea ce privește atenția acordată normelor de sterilizare, este singură modalitate prin care clinicile stomatologice pot supraviețui.”

●Andrei Constantinovici, CEO & fondator DENTAPLUS.

PICKANDKEEP

❋ Dacă ți-a plăcut acest articol, îți recomandăm și:

Apă și spray de gură Apidava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *