BLOGfashion

A fi sau a nu fi la modă

A fi la modă nu înseamnă nimic…

Nu sunt deloc interesată de hainele la modă…

Nu știu ce se poartă…

Mă simt stânjenită să intru într-un magazin select de haine…

Interesul pe care îl acordă cei din jurul meu aspectului fizic mi se pare o pierdere de bani și de timp…Dacă tocmai ți-am descris felul cum gândești, înseamă că acest articol este pentru tine!

Cu câteva trucuri și mai ales fără a cheltui o mulțime de bani, ORICINE poate descoperi cât de ușor este să îți creezi un stil aparte, să te îndrăgostești de modă și mai ales cât de mult ai de câștigat dacă îți îmbunătățești felul cum te prezinți.

În primul rând vreau să ții minte următorul lucru:

❋ Există două tipuri de modă!

Deși suntem tentați să considerăm moda ca ceea ce purtăm când ne dorim să arătăm chic, adevărul este că ea are două manifestări distincte:

1. Exterioară

2. Interioară

Primul tip de modă se referă la felul cum tu te prezinți celor din jurul tău. Coafura, vestimentația, accesoriile, felul cum te îmbraci și modul în care îți asortezi ținuta când întâlnești alte persoane, fac parte din această categorie.

Cel de-al doilea tip de modă se referă la felul în care alegi să te îmbraci atunci când ești numai tu cu tine.

În intimitatea căminului tău, când ești singură acasă și nu aștepți musafiri, sunt convinsă că alegi să te îmbraci confortabil. Dar totuși, alegi ceva care îți vine bine și în care nu te-ai simți prost îmbrăcată dacă ar trebui să ieși, de exemplu, la cumpărături? Sau te îmbraci la întâmplare cu lucrurile din fundul dulapului de care dacă te-ar întreba cineva dacă sunt ale tale n-ai recunoaște nici în ruptul capului?

Oricât de nesemnificativ ar părea să fii mereu îngrijită și pusă la punct, nu uita că pentru a fi la modă cu adevărat, trebuie să ții cont de ambele tipuri de modă!

A fi frumos îmbrăcată și afară și acasă nu înseamnă neapărat să ai în garderobă numai haine la modă, ci pur și simplu să îți pese de felul cum arăți. Dacă arăți bine, te vei simți bine!

Merită oare efortul de a arăta mereu bine?

Răspunsul este: Da! Cine are grijă de el însuși, este capabil să aibă grijă și de alții!

O ținută ordonată inspiră încredere și stare de bine nu numai ție, ci și celor din jurul tău.
Această transformare nu se poate produce peste noapte, însă o poți începe chiar din momentul acesta astfel:

❋ A fila modă este posibil oricui!

Regula de bază pe care trebuie să o reții este:

„Dacă alții pot, cu siguranță pot și eu!”

Ai observat că mulți din oamenii de succes, pe lângă faptul că au cariere de invidiat, au și un aspect plăcut?

Nu te ascunde în spatele ideii că doar cei cu bani pot arăta bine. Nimic nu este mai fals! Învață să te folosești de ceea ce ai, să-ți scoți în evidență calitățile și să recunoști ceea ce îți vine bine și ce nu. Cu practică și exercițiu, până la urmă, lucrurile vor veni de la sine!

Și acum să luăm un exemplu mai concret!

Gândește-te la cineva al cărui stil îți place. Descoperă diferențele dintre tine și acea persoană.

Și acum, imaginează-ți că ați fi față în față, tunși zero și îmbrăcați să zicem…doar în lenjerie. Diferențele ar mai fi la fel de mari? Este adevărat că stilul face pe om? Doar prin modul în care îți coordonezi ținuta poți arăta de nerecunoscut!

Nu ești cu nimic mai prejos de persoanele îmbrăcate elegant! De aceea, lasă deoparte complexele și concentrează-te pe ceea ce contează!

Nu ști să-ți asortezi hainele într-un mod plăcut?

Pentru a fi la modă există mii de trucuri și sugestii din care poți să te inspiri!

Crezi că nu ai un simț estetic dezvoltat și nu ști ce-ți vine bine?

Există o mulțime de articole de îmbrăcăminte care avantajează chiar pe oricine!

Cu alte cuvinte, construiește-ți ținuta pornind de la piesele esențiale! Piese care nu se demodează, care să te inspire dar să nu fie în niciun fel extravagante și totuși, fără de care o garderobă completănu poate exista!

Citește și: Haine ieftine sau scumpe?

Pe blogul pickandkeep poți găsi o mulțime de sugestii și sfaturi despre cum să fii la modă! Dar până la a aprofunda studiul totce trebuie să reții dacă vrei să fii la modă este faptul că oricine poate fi la modă!

Urmează sfaturile acestui blog și folosește-te de ele ca să îți cultivi simțul estetic și să-ți descoperi propriul stil! În timp, să fii la modă va fi ceva pur și simplu natural pentru tine!

❋ P. S.

Cu toții avem probabil perioade în care pur și simplu renunțăm la ideea de a mai arăta bine. Avem impresia că timpul ne este potrivnic sau investiția în noi înșine nu este o prioritate. Însă, îngrijindu-ne de aspectul fizic și de felul cum ne prezentăm, motivația noastră va crește. Respectul de sine va fi și el îmbunătățit și odată cu el, succesul va veni de la sine.
Să fii la modă nu este deloc greu! În epoca digitală găsim oriunde exemple pozitive din care să ne inspirăm. Din păcate, este foarte ușor și să ne rătăcim pe drum și să ne pierdem cu totul stilul propriu. De aceea urmărește blogul nostru și învață cum să te descoperi pe tine însăți!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă vrei să înveți cum să descoperi cea mai simplă cale către eleganță, citește și:

Simplitatea – cea mai scurtă cale către eleganță2 comentarii la „A fi sau a nu fi la modă

  • Articolul este despre cu totul altceva. Eu inteleg inteleg ca A FI LA MODA inseamna sa respecti niste norme, niste canoane.

    Eu ies totdeauna ingrijit, dar am propriul stil. Unul pe care-l repudiaza multi. Putini vor zice ca-s la moda. Dimpotriva.

    Deci da, trebuie sa te ingrijesti, sa dai atentie articolelor vestimentare, dar de preferat ar fi sa NU respecti indicatiile altora. Sa te descoperi pe tine, nu sa te imbraci cum vor altii s-o faci.

    Răspunde
  • Eu nu cred că sunt la modă, dar țin, în mare cont de tendințe. În mare. Aspectul fizic contează în limitele bunului simț. Adică ține de fiecare ce imagine vrea să ofere celorlalți.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *