Despre ce să nu scrii pe blog niciodată?

Despre ce să nu scrii pe blog niciodată? Când m-am apucat de blogging, lucrul de care mă temeam cel mai mult era să nu fiu judecată. Să nu mă critice nimeni pentru că mi-am ales un subiect sau altul; Să nu mă desconsidere pentru că încerc să-mi monitorizez site-ul; Să nu mă acuze că țin partea cuiva; Și așa mai departe.
Am fost mereu o fire care analizează prea mult fiecare mărunțiș. Dar norocul meu se datorează oarecum zodiei care mă caracterizează ca un om ambițios până la stadiul de încăpățânat. Așa că indiferent de cât stau să analizez, până la urmă tot fac lucrurile să se miște. Dar să ne întoarcem la prejudecăți…

Inițial vei face tot posibilul să nu scrii pe blog despre ce nu place apropiaților

Este foarte complicat pentru un blogger debutant să-și învingă fricile și să se apuce de scris. Mai ales la început, te gândești că primii care îți vor citi blogul sunt rudele și prietenii apropiați de a căror susținere ai nevoie și cărora nu le va plăcea dacă descoperă pe site-ul tău o altă persoană decât cea cu care s-au obișnuit.

De aceea, în categoria despre ce să nu scrii pe blog niciodată intră în primul rând lucrurile care te gândești că nu vor face plăcere apropiaților. Și sunt atât de multe… Însă realitatea te izbește în față fix de la primele articole!

Indiferent dacă scrii cu gândul la cei pe care îi cunoști sau nu, pe susținători îi vei recunoaște imediat. Sunt acei oameni care îți sunt alături și îți oferă boost-ul binemeritat pe care orice prieten adevărat ar trebui să ți-l ofere cu un like, un share ocazional sau chiar un comentariu, lucruri care nu îi costă absolut nimic. Ca să îți dau un exemplu concret, în cazul oamenilor cu care te cunoști de o viață și care îți spun mereu cât de mult țin la tine pentru că ești așa cum ești, nu ar trebui să conteze dacă scrii despre cactuși și lor nu le plac cactușii.

Apoi vei evita să scrii despre ce nu place unor persoane din audiență

Cu sau fără susținerea prietenilor, când vei ajunge să-ți formezi propriul public, vei observa că printre cititori se află unele persoane mai puțin flexibile. De exemplu, într-un articol unde am făcut un top de site-uri pe care le recomand, o cititoare m-a acuzat de gusturi mediocre. Sau alt exemplu, o bloggeriță mamică pe care o urmăresc, a promovat la un moment dat o ciocolată și o cititoare i-a scris că așa ceva nu are ce căuta în alimentația unui copil.

Cine a procedat greșit cu astfel de postări? Din punctul meu de vedere: nimeni. Atâta timp cât scrii despre ceva în care crezi și care consideri că ar putea face plăcere sau ar fi de folos și celor din jur, nu există limite legate de ce poți să scrii și nu poți pe blog.În concluzie, despre ce să nu scrii pe blog niciodată?

Nu scrie pe blog despre ceva în care nu crezi! Simplu și la obiect. Ca să fii convingător, nu scrie că înghețata de vanilie are gust de căpșuni, dacă și nu găsești în ea decât aroma de vanilie. În rest, indiferent de subiectele pe care le abordezi, cu siguranță se vor auzi și guri rele din mulțime. Dar atâta timp cât ești sincer cu tine, nu ai nicio datorie față de ele.

Dacă îți privești blogul ca pe o mică afacere și sursă de venit de care depinzi tu și familia ta, scrie fără să-ți impui limite. Scrie despre orice subiect pe care poți să-l argumentezi! Iar dacă articolul este util, se vor găsi cititori care să-l citească! Și ceilalți… nu vor avea decât să meargă mai departe deoarece și pentru ei există variante.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Despre ce să nu scrii pe blog niciodată? te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep3 comentarii la „Despre ce să nu scrii pe blog niciodată?

 • octombrie 2, 2019 la 7:56 am
  Permalink

  Mereu suntem pusi in fata acestei provocari. Si cu totii ne-am lovit de acele situatii in care prietenii au fost lezati de ce am scris. Ca doar nu te pui sa-i critici sau sa fabulezi (ma rog, poate unii o fac…) dar deh…. se gasesc ei sa-ti atraga atentia. Si curand nu vor mai da nici macar un like. Dap’ sa mai si distribuie…
  Asadar scrie despre ce simti, despre ce stii si te pricepi cel mai bine. Oamenii vor aprecia sinceritatea si stilul liber.
  Inspiratie si succes!

  Răspunde
  • octombrie 2, 2019 la 8:26 am
   Permalink

   Iti multumesc pentru comentariu Angela! Probabil sunt eu mai sensibila si de aceea m-am mirat cam tare cand am vazut ca nu am parte de sustinerea prietenilor pentru ceva care iubesc sa fac si pe care vreau sa-l transform intr-o cariera. Cand am avut revelatia, eu scriam doar despre hainute si atat 😛 Si daca e sa ma gandesc in urma, cred ca se potriveste mai bine sa spun ca „descriam” si nu „scriam”. Deci erau subiecte neutre, care nu obligau pe nimeni sa adopte niciun fel de gandire. Dar… se mai intampla. Si da! Ai perfecta dreptate!

   „Asadar scrie despre ce simti, despre ce stii si te pricepi cel mai bine. Oamenii vor aprecia sinceritatea si stilul liber.”

   Acest sfat ar trebui sa-l urmeze toti bloggerii si nu doar cand vine vorba de scris, ci orice fel de cariera! 🙂

   Răspunde
 • iunie 12, 2020 la 12:51 pm
  Permalink

  Exista multe situatii in care oamenii se simt lezati de anumite postari pe care le faci pe blog. Dar rolul unui blog este acela de a scrie despre ceea ce simti in momentul de fata, sa prezinti anumite lucruri din punctul tau de vedere iar opinia unei persoane nu ar trebui sa fie motivul pentru care sa te simti ofensat.

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *