BLOGfood

・Cum a fost la Food Bloggers Conference 2019 la Radisson Blu Hotel?

Săptămâna aceasta a fost prima oară și cu siguranță nu ultima când am participat la Food Bloggers Conference 2019. Nu mă consider neapărat o persoană cu experiență la gătit, dar îmi place să-mi depășesc limitele și atât în viața personală, cât și pe blog, intenționez să explorez mai mult această zonă în care până acum nu prea aveam acces din cauza lipsei de timp. Dar despre mine și proiectele mele îți voi povesti pe rețelele sociale unde sunt activă și cu siguranță vei putea să-mi urmărești progresul și pe blog, așa că hai să trecem direct la subiect pentru că sunt convinsă că mori de nerădare să afli cum s-a desfășurat evenimentul 😛
Nu mică mi-a fost bucuria când am aflat că și amicul meu Vlad Ciubotariu a primit o invitație și atunci am hotărât să mergem împreună. Vlad e unul dintre cei mai talentați fotografi pe care îi cunosc și de aceea numele lui nu apare pentru prima oară pe acest blog. Probabil ți-l amintești și tu din câteva din articolele de styling. Iar dacă te întrebai care este motivul pentru care acest articol arată atât de bine din punct de vedere estetic, să știi că meritul este tot al lui Vlad de la care am toate fotografiile pe care le vei vedea în continuare.

3 Sesiuni, invitați spectaculoși, un public numeros

Food Bloggers Conference 2019 a fost împărțit în trei sesiuni cu pauze între ele. Gazda evenimentului a fost Cristian Manafu, iar sala Atlas de la Radisson Blu Hotel a fost plină de bloggeri, fotografi și instagrammeri pe care i-a unit o calitate comună: plăcerea de a mânca și de a vorbi despre mâncare.

  • Eat, Share, Love

La ora 10 conferința a început cu trei femei de succes în domeniul culinar. Este vorba de Corina Bernschutz-Marinca,  Claudia Benea și Gabriela Rădulici.

Corina Bernschutz-Marinca ne-a dezvăluit câteva din secretele ceaiului. Am aflat că Turcia este cel mai mare consumator de ceai din lume și China cel mai mare producător. Indienii sunt și ei mai iubitori de ceai. Dar la fel ca cei din China nu consumă decât o licoare de o calitate medie. Pe de altă parte, japonezii excelează prin calitate, iar ceaiul cel mai scump din Țara Soarelui Răsare se numește Gyokuro.

De la Claudia Benea am aflat că apa are valoare nutritivă. Știam că apa conține minerale pentru că izvorăște din pământ, dar nu m-am gândit niciodată la importanța reziduului sec sau la cât de esențial este să bei o apă potrivită pentru vârsta pe care o ai și activitatea pe care o desfășori. Claudia recomandă copiilor o apă cu un reziduu sec cuprins între 100 și 250 mg/l, iar adulților una cu 300-500 mg/l. Există însă și ape cu un reziduu sec foarte mare potrivite sportivilor sau numai bune de băut ca leac împotriva mahmurelii.

Gabriela Rădulici ne-a vorbit apoi despre dulciurile sănătoase de la Loca Sweets și despre riscurile reprezentate de consumul exceisv de zahăr. Eu personal nu sunt adepta niciunui tip special de dietă și țin să menționez acest lucru cu orice ocazie ca nu cumva să se creeze confuzii dacă acum vorbesc de dulciuri pentru diabetici și persoane cu intoleranță la gluten, iar mâine mă vezi într-o postare înfulecând un hamburger cu cartofi prăjiți. Dar recunosc că mi-a plouat în gură ascultând despre prăjituri cu făină de cocos sau migdale, mascarpone și mozzarella și diferite alte ingrediente bio.

  • Food Talk

În cea de-a doua parte a conferinței s-a vorbit mult despre restaurante. Invitații ne-au învățat despre cât de important este să ai experiență în industria ospitalieră dacă îți dorești să deschizi o cafenea sau un restaurant și cât de mult ajută expunerea fie ea online, fie la TV dacă îți dorești să devii un chef de succes.
Dintre invitați, un discurs savuros l-a avut chef Joseph Hadad care cu ocazia lansării unei cărți despre viața sa, ne-a povestit și despre cât de mult contează munca dacă vrei să reușești. Practic ne-a reconfirmat că munca este cheia succesului. Iar ca demonstrație a folosit exemple din propria experiență despre cum este să muncești opt ore pe zi și apoi la finalul programului să te întorci din nou la muncă pentru a mai lucra o tură gratuit, doar ca să înveți meserie.

Sesiunea Food Talk a fost probabil cea mai delicioasă din toată conferința. S-au tras multe concluzii care cel puțin pe mine m-au surprins și totodată a fost și singura sesiune în care nu am putut lăsa creionul din mână, luând notițe. De exemplu, un lucru pe care l-am aflat este faptul că dacă vrei să câștigi bani rapid, deschiderea unui restaurant nu este cea mai bună soluție. În domeniul ospitalier, banii vin doar dacă cei pe care îi servești sunt pe deplin mulțumiți de serviciile tale și dacă nu știi să satisfaci nevoile clienților te afli într-un domeniu greșit.

  • Work with Brands

În sesiunea Work with Brands, Cristian Manafu s-a transformat din gazdă în moderator și ne-a făcut cunoștință cu Monica Botez, Cristina Mazilu, Mia Munteanu, Alina Dragne și Florin Grozea. A urmat apoi o discuție inspirațională despre cum se lucrează cu brandurile în prezent, ce așteaptă acestea de la influenceri și micro influenceri și cât de important este să ai și un site al tău!

Cum a fost mâncarea la Food Bloggers Conference 2019?

Pentru că a fost o conferință despre mâncare, bineînțeles că nu putea lipsi nici… mâncarea. Atât înainte de începerea evenimentului cât și în fiecare pauză am mâncat pe săturate tot felul de delicatese. Iar curioșii au avut ocazia să guste și din specialitățile lui Liviu Lambrino, simpaticul bucătar care a participat la Master Chef și care în această ediție Food Bloggers Conference a fost unul dintre vorbitorii mei preferați.

A! Și să nu uit! Cred că am băut vreo 5 cafele de la Nespesso!

Iar ca desert, cel mai mult m-a tentat budinca de chia care m-a impresionat prin savoarea ei subtilă și consistența neobișnuită.

Ar mai fi multe de povestit despre Food Bloggers Conference, dar am ajuns din nou la un text de peste 1000 de cuvinte și cel puțin de data aceasta principala mea intenție era să te las să te bucuri de fotografii. Până la următoarea ediție sper să ne revedem pe Instagram, pe Facebook și bineînțeles și aici, #peblog!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cum a fost la Food Bloggers Conference 2019 la Radisson Blu Hotel? te invit pe blogul nostru

Blog pickandkeepLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *