BLOGhow to

・7 Trucuri pentru a învăța o limbă străină nouă de la zero

Nu este ușor pentru niciunul dintre noi să învețe de la zero o limbă străină nouă. Și totuși, sunt persoane care ajung să stăpânească două, trei sau chiar mai multe limbi străine într-un interval de timp relativ mai scurt decât noi, restul. Care este secretul lor?



Tehnici de învățare pentru o limbă străină nouă

1. Găsește-ți motivația!

Înainte de a te apuca de orice lucru, gândește-te mai întâi de ce îți dorești să îl faci? Dacă motivul este superficial, s-ar putea să nu fie destul încât să îți alimenteze mereu dorința de cunoaștere. Dacă de exemplu, îți spui că vrei să-ți impresionezi prietenii cu skill-ul tău la italiană, s-ar putea să te alegi cu câteva exclamații de genul: Bravo, ești tare! și asta să fie tot.

Un motiv bun pentru a învăța o limbă străină nouă, este dorința de a comunica cu alte persoane în limba lor nativă. Un alt impuls ar fi și prospectul unei slujbe mai bine plătite. Dar și aici trebuie să fii foarte atent și să îți faci câteva calcule dinainte. Pentru a ajunge să poți lucra într-un anumit domeniu folosind o limbă străină, ai nevoie de sute de ore de dedicație. Crezi că postul pe care îl vânezi, va fi disponibil pentru tine până atunci?

2. Păstrează zilnic contactul cu limba străină pe care dorești să o înveți

Dacă te-ai hotărât să înveți cu adevărat o nouă limbă străină atunci trebuie să îi dedici timp zilnic. Chiar dacă faci meditații, înveți la școală sau în particular, doar două sau trei ore pe săptămână nu sunt suficiente. Cele mai bune metode de a nu te distanța niciodată de limba pe care vrei să o înveți sunt muzica, filmele sau știrile în limba respectivă.

Indiferent de ceea ce ai de făcut prin casă, dă drumul la muzică și las-o să cânte! Nu contează dacă ești atent la versuri sau nu. Fără un efort prea mare, îți vei da seama că în timp, datorită muzicii, te vei obișnui cu pronunția acelei limbi. Valabil și pentru filme sau știri!

Nu contează ce preferi. Cel mai important e să nu lași să treacă o zi fără să fi ascultat ceva în limba pe care dorești să o stăpânești. Înainte de a învăța să vorbești, trebuie să știi să asculți!

3. Fă-ți prieteni NATIVI!

Am învățat la școală limba franceză timp de doisprezece ani. Am citit o mulțime de cărți. Am un nivel de înțelegere peste mediu și totuși. într-o conversație mi-e greu să leg două propoziții. De ce?

Pentru că nu am avut niciodată ocazia să folosesc franceza învățată. Și e doar vina mea!

Cel mai simplu mod de a exersa o limbă străină este cu un vorbitor nativ. Iar în ziua de astăzi, faptul că nu cunoști nicio persoană care să vorbească acea limbă, nu mai este o scuză! Profită la maxim de rețelele de socializare și de site-urile pe care îți poți face prieteni cu care să corespondezi într-o limbă străină și învățați unii de la ceilalți!

4. Intră în competiție!

Poate că ți se va părea puțin copilăros, dar să găsești un partener de studiu cu care să te întreci e o idee excelentă pentru a învăța o limbă străină. Acest lucru este demonstrat mai ales în cazul persoanelor cu frați de vârste apropiate. În copilărie, acestea învață mult mai rapid decât persoanele singure la părinți. E nevoia de afirmare pe care niciunul dintre noi nu o poate nega!

Găsește pe cineva cu interese similare și începe jocul! E mult mai simplu în echipă!




5. Fă pe nebunul!

Și acest sfat cred că îl vei lua în râs, dar începe să vorbești de unul singur. Când înveți să comunici într-o nouă limbă e foarte important să te auzi ce spui. Această metodă te poate ajuta să reții noi cuvinte și expresii și să-ți consolidezi vocabularul.

Chiar și din punct de vedere al pronunției, ai mult mai multe șanse să faci progrese reale decât dacă stai toată ziua cu nasul în cărți. Stai drept în fața oglinzii și poartă un monolog.

Dacă ți se pare o pierdere de timp, transformă această activitate într-una productivă! Fă-ți un canal de YouTube!

6. Fă pe traducătorul!

E excelent dacă citești în limba pe care dorești să o înveți. Dar, e de o mie de ori mai folositor să și poți traduce în limba ta ceea ce citești.

Acest mod de învățare te poate ajuta să îți îmbogățești vocabularul și să observi diferențele gramaticale și de gândire ale celor care vorbesc limba respectivă.

Apoi, treci la nivelul următor! Începe să traduci sau chiar să compui texte originale în limba nou învățată. Dacă ai un vocabular de măcar 300 de cuvinte, înseamnă că poți face deja propoziții și de aici nu mai e decât un pas până la a începe să vorbești.

7. Profită de tot ce ai în jur!

Ca să ajungi să vorbești ca un vorbitor nativ într-o limbă străină, înseamnă că trebuie să cunoști denumirea majorității lucrurilor din jurul tău. Exact ca în limba ta maternă!

Un exercițiu bun pentru începători e să se așeze la birou, să se uite în jurul lor și să denumească în limba nouă fiecare lucru pe care îl văd în fața ochilor. Tot ce nu știi deja, caută în dicționar! Nu lăsa să îți scape nimic necunoscut, mai ales dacă în limba ta maternă îl consideri un cuvânt banal.

Fă liste cu obiectele din jurul tău și repetă-le ori de câte ori ai timpul necesar!

Ține minte! Unul din scopurile învățării unei limbi străine este feedback-ul. Nu există recompensă mai mare pentru un învățăcel, decât să primească feedback pozitiv din partea vorbitorilor nativi.

Cu fiecare propoziție cu care ai reușit să te faci înțeles, ești mai aproape de a deveni maestru într-o limbă străină!

Vrei să înveți Engleză, Japoneză sau Rusă? Contactează-mă la: japantransitplatform@gmail.com

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul7 Trucuri pentru a învăța o limbă străină,te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

4 comentarii la „・7 Trucuri pentru a învăța o limbă străină nouă de la zero

  • Limbile straine sunt un atuu important in ziua de azi. Cer mult timp si dedicatie, dar iti si ofera satisfactii pe masura! Daca as avea mai mult timp, si eu as investi mai mult in acest hobby…

    Răspunde
    • O limbă străină e după mine una din cele mai bune investiții pe care o poți face în viitorul tău.

      Răspunde
  • Să cunoşti o limbă străină este nu doar super cool, dar de multe ori este ceva super util. Aşa că nu ne strică să cunoaştem o limbă străină. Un cunoscut spunea că trebuie doar să înveţe câte un cuvând nou în fiecare zi, ca să ajungă să vorbască o limbă străină.
    Sfaturile prezentate sunt super bune şi cu siguranţă ajută. Aş adăuga doar ca după ce ai învăţat o limbă, să încerci să citeşti ocazional în limba respectivă. Ajută extrem de mult

    Răspunde
  • Studiul unei limbi străine poate avea numeroase beneficii, inclusiv capacitatea de a lua decizii mai bune. Limbile străine ne ajută să ne îmbunătățim abilitățile cognitive, cum ar fi atenția, memoria și gândirea critică. Despre Top 10 cele mai dificile limbi straine de invațat vezi aici https://fii-modern.com/top-10-cele-mai-dificile-limbi-straine-de-invatat/ . De asemenea, ne ajută să înțelegem diferite culturi și perspective, ceea ce ne poate ajuta să facem alegeri mai informate. Studiul unei limbi străine ne poate oferi, de asemenea, oportunități de angajare mai bune și poate îmbunătăți abilitățile noastre de comunicare și interacțiune cu cei din jurul nostru.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *