Totul despre epilarea cu ceară. Ce trebuie să conțină un kit complet?
Epilarea cu ceară este una din cele mai folosite metode de epilare din întreaga lume. Fie că apelezi la serviciile unui salon profesionist, fie că te epilezi singură acasă, epilarea cu ceară este o cale sigură către o piele frumoasă și netedă. Procesul însă este relativ dureros și dacă nu procedezi corect, riști să te alegi cu diferite iritații ale pielii, arsuri sau chiar inestetica foliculită. De aceea, pe lângă măsurile de igienă pe care trebuie să le respecți, ai nevoie de un kit de epilare echipat corespunzător.
Ce trebuie să conțină un kit de epilare complet?
Înainte de a pune în aplicare procesul de epilare trebuie să te asiguri că ai la îndemână toate ustensilele necesare. Pentru o epilare perfectă, îți recomand să investești în produse de calitate.
Pe BeautyCosmetic.ro găsești kituri complete de epilare și multe multe altele.
1. Ceară de unică folosință
Dacă ai o piele sensibilă și predispusă la iritații, cel mai bine e să folosești ceară de unică folosință. Deși se încălzește la o temeperatură ridicată, ceara refolosită poate conține bacterii și microbi. Odată cu smulgerea firului de păr, acestea rămân agățate de ceară și nu dispar dacă ceara nu atinge 100°C prin procesul de încălzire. Prin refolosirea repetată a cerii, acestea pot ajunge la pielea ta deja sensibilizată prin procesul de epilare și astfel îți provoacă iritații și infecții.
2. Încălzitor ceară
Un dispozitiv de încălzit ceara este cea mai simplă metodă prin care poți pregăti ceara pentru epilat. Îl conectezi la priză, îi atașezi flaconul de ceară de unică folosință și ești gata să începi. Cu un astfel de aparat, tradiționalele oale cu apă fierbinte încălzite pe aragaz sunt de domeniul trecutului. Poți să îți iei adio de la mizeria din bucătărie și poți să-l iei cu tine în vacanțe pentru atunci când simți nevoia să te împrospătezi.
3. Benzi de hârtie epilat
Pentru zonele mai sensibile și pentru firele încăpățânate de păr ai nevoie și de benzi de hârtie pentru epilat. Acestea au o temperatură mai scăzută decât ceara pregătită la încălzitor și nu îți solicită suplimentar pielea deja afectată de căldura intensă. De asemenea, pot fi folosite și în zonele mai greu accesibile fără riscul de arsură.
4. Pensetă
Nu uita să incluzi în kitul tău de epilare și o pensetă! Pentru un epilat perfect, penseta te ajută să elimini chiar și cele mai scurte fire de păr, pe care ceara nu le poate smulge. Nu îți suprasolicita piela aplicând ceară în mod repetat doar pentru două, trei fire de păr răzlețe. Vino-le de hac în mod tradițional.
5. Ulei după epilat
Evită orice tip de iritație aplicând pe pielea proaspăt epilată uleiul Epideli. Acesta îți calmează pielea și vindecă porii iritați, eliminând roșeața și senzația neplăcută de după epilat. El se absoarbe rapid și îți lasă pielea netedă și moale. Pentru o piele frumoasă și sănătoasă, hidratarea de după epilare este esențială.
Este o alegere personală, dar nu de puține ori, eu prefer epilatul acasă. Pentru mine timpul este foarte important și pun mult accent pe un program flexibil. Mă incomodează prorgamările și de multe ori mi-este dificil să respect orele stabilite din cauza serviciului pe care îl am. Și mai mult, pentru că sunt nevoită să călătoresc mult, nu îmi permit să amân sesiunile de epilare doar pentru momentele în care sunt acasă. De aceea, un kit de epilare complet echipat este pentru mine la fel de esențial ca produsele cosmetice de zi cu zi.
Dacă și tu ești la fel ca mine și ai perioade în care saloanele nu sunt o soluție, dar îți dorești aceleași rezultate profesionale, îți recomand să investești într-un kit de calitate. Sigur îți va face viața mai frumoasă și pielea mai netedă!
Pași esențiali pentru o epilare satisfăcătoare și de durată
1. Respectă perioada de creștere a firelor de păr
Ca să profiți la maxim de epilare și să elimini părul inestetic aproape în totalitate, trebuie să aștepți între trei și patru săptămâni între două epilări consecutive. Dacă te epilezi prea des, nu dai voie tuturor firelor de păr crească corespunzător și astfel epilarea ta nu va fi de durată. Ai grijă doar să nici nu aștepți prea mult! Dacă firele tale de păr sunt prea lungi în momentul epilării, procesul s-ar putea să fie mai dureros ca de obicei.
2. Exfoliază bine pielea
Cu o zi înainte de epilare, fă o baie fierbinte și exfoliează zonele ce urmează a fi epilate. Astfel, te asiguri că nu rămân fire de păr în piele.
Nu uita nici de hidratare! După baia exfoliantă, aplică ulei sau lapte de corp și pregătește-ți pielea pentru a doua zi. Pielea moale și bine hidratată se epilează mult mai ușor.
3. Dezinfectează zonele ce urmează a fi epilate
Cu un tampon de vată înmuiat în spirt curăță zonele pe care urmează să aplici ceara. Indiferent că este vorba de zona feței, brațe, picioare sau alte părți ale corpului, pentru a elimina riscul de infecție, igiena trebuie respectată cu rigurozitate.
4. Folosește un kit de epilare bine echipat
Aplică ceara călduță pe zonele curățate în prealabil, las-o să se răcească și trage ferm în direcția inversă a creșterii firelor de păr.
Dacă nu suporți durerea, nu ar fi rău să ai la îndemână niște gheață pentru a amorți zona afectată.
Acționează întotdeauna pe suprafețe mici. Nu încerca să îndepărtezi mult păr dintr-o dată.
Pentru a ameliora durerea, poți lua un antiinflamator slab cu 30-45 minute înainte de sesiunea de epialre.
5. Vindecă zonele afectate
Indiferent dacă te epilezi acasă sau la salon, nu sări acest pas. Masează cu ulei zonele epilate și lasă pielea să se calmeze măcar zece minute înainte de a te îmbrăca.
Ce să nu faci când te epilezi cu ceară?
1. Nu te epila dacă ai deja o iritație sau o exemă.
2. Nu te epila exact înainte de menstruație. În perioada dinaintea menstruației corpul tău este mai predispus la durere și din cauza creșterii nivelului de hormoni, se va stimula și procesul de creștere al părului.
3. Nu consuma alcool sau cafeină cu câteva ore înainte de epilare. Acestea îți pot face pielea și mai sensibilă!
4. Nu aplica gheață înainte de epilare pentru a nu închide porii!
5. Nu aplica ceară de mai mult de două ori în același loc pentru a evita arsurile.
6. Nu exfolia pielea proaspăt epilată!
7. Nu fă dușuri fierbinți imediat după epilare și nici nu intra în saună!
8. Nu folosi deodorant cu alcool sanitar după epilare.
9. Nu expune la soare pielea proaspăt epilată în primele 24 de ore.
10. Nu purta materiale sintetice pe pielea epilată măcar în primele 24 de ore.
Și acum că ai îndurat destul, bucură-te de rezultat! Fii frumoasă!
IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN
❋ Dacă ți-a plăcut articolul Totul despre epilarea cu ceară,te invit pe blogul nostru:
Cate sfaturi necunoscute de mine pana acum oferi aici! Avand o piele sensibilă si prea putina flexibilitate pentru a ajunge la programări, gasesc foarte oportuna sugestia ta de achiziționa un kit de epilare de pe acest site. Multumesc Ioana!
Merci mult Roxana! Ma bucur enorm daca am putut sa te ajut macar cu un sfat. Știi că eu sunt obsedată de epilatul cu ceară <3
Un articol foarte bun și plin de informații folositaore! Foarte complet de asemenea. Nu știam că acțiunea cafelei este de a îți sensibiliza pielea.
Printre altele, cafeaua se pare că are și această acțiune 🙂
Si eu tot cu ceara ma epilez pentru ca tine mai mult, dar nu am avut pana acum curajul sa incerc de una singura acasa. Dar niciodata sa nu spui niciodata…
Andreea, îți mulțumesc pentru comentariu! Nu o să te mint, să te epilezi singură implică puțină bătaie de cap, dar rezultatele merită!
Acele momente din viața unei femei care produc atâta suferință și totuși atâta bucurie :)))
Chiar că așa e :))
Epilatul cu ceară… strâng din dinți doar când mă gândesc 🙁 dar ce să facem, e necesar.
Din păcate, nu avem încotro 🙁 dar pentru o piele fină, merită!
sfaturile tale imi sunt de un real folos!
Mă bucur mult dacă ți-am putut fi de folos cu acest articol!
Buna. Pot refolosi ceara daca o folosesc doar eu sau si in aceasta situatie exista pericolul infectiei cu bacterii ? Multumesc!
Bună Crina! Când te epilezi cu ceară există riscul să sângerezi ceea ce crește șansele de infecție. Nici dacă folosești doar tu ceara respectivă nu este indicat să o refolosești pentru că atunci când o topești nu ajunge la 100 grade Celsius ca bacteriile pe care le conține să moară. Punctul de topire al cerii pure este de 64 grade Celsius și al celei pentru epilat este de 72 grade Celsius. Pericolul de infecție nu este mare și de aceea multe saloane cosmetice refolosesc ceara, dar există totuși un pericol!