De ce este important să folosești produse organice și ecologice pentru bebelușul tău?

Tu câtă atenție acorzi produselor pe care le folosești pentru îngrijirea bebelușului tău? Dacă nu aș avea doi nepoței adorabili și dacă nu aș știi câtă grijă le purtau părinții lor mai ales când aceștia erau bebeluși, nu mi-aș fi dat niciodată seama de importanța folosirii produselor organice pentru sănătatea pielii celor mici.

Produsele organice sunt mai delicate cu pielea bebelușilor

Pentru a înțelege de ce produsele organice sunt vitale în îngrijirea celor mici, trebuie mai întâi să ne gândim la diferența dintre pielea lor și cea a unui adult.

Este greșit să presupunem că pielea bebelușilor este la fel cu a noastră. Pielea lor permite pierderea apei, dar și hidratarea mult mai rapid decât cea a adulților, iar acest lucru se întâmplă din cauza faptului că ea este cu 20-30% mai subțire decât a noastră. Astfel, trebuie să avem grijă la tot ceea ce intră în contact cu pielea celor mici deoarece atât substanțele organice, nutritive sau inofensive, cât și cele care dăunează sănătății lor sunt absorbite mult mai ușor.

Atenția nu trebuie să se limiteze doar la loțiuni și creme hidratante! La fel de importante pentru sănătatea pielii bebelușilor sunt și scutecele, șervețelele umede sau hăinuțele. Astfel de produse, dacă nu sunt de bună calitate și confecționate din materiale hipoalergenice, pot irita pielea bebelușului și îl pot face să se simtă inconfortabil. Și cum nimic nu este mai impresionant și mai greu de trecut cu vederea decât plânsul unui copil care nu se simte în apele lui, investiția în astfel de produse nu este benefică doar pentru copilaș, ci și pentru odihna ta ca adult.

Cinci produse organice pe care trebuie să le ai la îndemână dacă ești responsabil de un bebeluș

În continuare îți voi prezenta cinci tipuri de produse, fabricate în cea mai mare parte din materiale organice, special concepute pentru confortul bebelușilor și al copiilor mici, dar și cu gândul de a-ți da o mână de ajutor, ție ca adult, în îngrijirea lor. Toate aceste produse pot fi găsite în magazinul online puffinaut, un select shop veritabil, dedicat bebelușilor, tinerilor exploratori și ție în calitate de părinte.

Șervețele umede bebeluși

Cu toții știm că sunt și situații în care este imposibil să cureți pe loc, spălând cu apă, pielea bebelușului. Și nici nu ar fi recomandat să îl spălăm toată ziua pe mânuțe imediat ce atinge un lucru ce nu ni se pare neapărat curat.

Sau mai sunt și acele momente în parc în care cei mici după o alergătură sănătoasă poftesc la o mică gustare. O variantă ar fi bineînțeles să le spunem să aștepte până acasă. Dar când toți ceilalți copii din jurul lor se înfruptă cu poftă dintr-un dulce este greu să impunem acest obicei doar copilului nostru.

Pentru astfel de evenimente și multe altele de acest fel, în care copii au nevoie de o curățire delicată, dar nu ai acces la apă și săpun, poți folosi șervețele umede Seventh Generation, blânde cu pielea celor mici și ideale chiar și pentru adulți!

Scutece ecologice bebeluși

Scutecul ideal trebuie să asigure un mediu uscat și călduț pentru pielea bebelușului tău. El trebuie să aibă un interior ultra absorbant și să prevină orice fel de scurgere a lichidului din interior către exterior. Dar, pe lângă faptul că trebuie să-și însușească cu desăvârșire rolul de protecție, mai trebuie să fie și practic pentru a nu incomoda în niciun fel mișcările copilului.

Cele de la Seventh Generation de exemplu, fabricate din plante în proporție de 97%, se mulează perfect pe corpul bebelușului, au un design care nu restricționează mișcarea și o inserție de bumbac pentru a nu provoca iritații pe pielea sensibilă.

Haine bebeluși bumbac organic

Și adulții, dar în special bebelușii, pentru a se simți mereu proaspăt și curat, lăsând pielea să respire, este recomandat să poarte haine de bumbac.

De la lenjeria de corp și până la bavețica sau păturica preferată, un bebeluș se simte mai confortabil în lucruri de bumbac din următoarele motive:


Bumbacul este un material organic care lasă pilea să respire;

Este un foarte bun absorbant, păstrând pielea uscată mai mult timp;

Nu cauzează alergii sau iritații;

Ca să-ți faci o idee despre cum se simte bumbacul organic pe pielea copilului tău, imaginează-ți cum ar fi să-l mângâi pe pufosul de mai jos:

Detergent ecologic bebeluși

Știai că este bine să ții cont de detergentul pe care îl folosești pentru a curăța hainele celor mici?

În momentul spălării, particule de detergent pot rămâne în țesăturile hainelor sau așternuturilor bebelușului și foarte probabil vor intra în contact cu pielea sau mai rău cu sistemul digestiv al acestuia, în cazul în care are adorabilul obicei de a-și molfăi hăinuțele.

Un detergent potrivit pentru hainele sugarilor trebuie să aibă o formulă specială, inofensivă față de pielea bebelușului și să scoată petele fără urmă. De asemenea, el nu trebuie să conțină înălbitori, parfumuri sau vopsele artificiale!

Jucării ecologice

Nu doar ceea ce îmbracă, ci și ce atinge bebelușul tău trebuie să fie de calitate! Pentru un sugar, jucăriile sunt esențiale și ele nu reprezintă doar simple obiecte menite să-l țină ocupat, ci și mici mecanisme făcute să-l ajute în descoperirea lumii din jurul său.

Pentru o experiență tactilă senzațională, cele mai potrivite sunt jucăriile confecționate din materiale ecologice și rezistente la uzură!

Acestea sunt doar câteva din articolele esențiale kit-ului de părinte. Folosind pe cât posibil produse de o calitate excepțională și special create pentru cei mici este un mod de a-ți arăta grija și iubirea față de pruncul tău. Și dacă îți place să-i arăți că îl iubești asigurându-i o stare de bine, să știi că sentimentele de dragoste se exprimă cel mai ușor cu ajutorul lui puffinaut.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Produse organice și ecologice pentru bebelușul tău,te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *