life

・Siguranța la locul de muncă, o responsabilitate a oricărui angajator

Siguranța la locul de muncă este una din problemele la care trebuie să se gândească orice angajator. Doar prin asigurarea unui mediu propice desfășurării acțiunilor specifice domeniului său de activitate el are posibilitatea să crească productivitatea și nivelul de satisfacție al angajaților. Pentru acest lucru el are obligația profesională, dar și morală de a verifica dacă normele referitoare la protecția muncii sunt implementate și respectate.

În ce constă protecția muncii?

Expresia protecția muncii este un termen care se referă la totalitatea activităților desfășurate de un angajator și măsurile de prevenire luate de acesta în vederea apărării angajaților săi împotriva accidentelor sau riscului de îmbolnăvire. Chiar și într-un birou curat și confortabil, există nenumărate riscuri la care angajații sunt supuși și pentru care angajatorul este direct răspunzător în caz de accident.

Nu trebuie să lucrezi într-o fabrică sau uzină industrială ca să te expui riscului. Incendiile, electrocutarea sau vătămărea corporală sunt câteva exemple de accidente care pot avea loc oriunde. Aceste pericole reprezintă motivul pentru care în orice sediu de firmă unde angajații depun o muncă fizică sau intelectuală există stingătoare de incendii, truse de prim ajutor și alte echipamente absolut necesare într-o situație de criză.De asemenea, la fel de importantă ca luarea măsurilor de protecție în caz de urgență, este și instruirea periodică a angajaților cu privire la pericolele la care se expun.

Cum poți garanta angajaților tăi un mediu sigur?

În calitate de antreprenor ai multe responsabilități pentru care ești tras la răspundere. Dar pentru a nu ajunge să te simți copleșit, poți delega o parte din acestea entităților capabile să le ducă la bun sfârșit.

Când vine vorba de protecția muncii, lucrurile sunt foarte simple. Pentru a asigura angajaților tăi un mediu sănătos și lipsit de pericole, poți apela la SmartFox, o companie de consultanță care îți ia grija riscurilor de pe cap.

Înființată în anul 2010, SmartFox este soluția pentru orice problemă legată de siguranța la locul de muncă. Pentru a asigura servicii ireproșabile, echipa de specialiști SmartFox respectă sistematic o serie de etape după cum urmează:

Pasul #1

În prima fază, echipa SmartFox stabilește punctele slabe printr-o vizită de recunoaștere la sediul companiei tale;

Pasul #2

Efectuează apoi o analiză detaliată a fiecărei probleme identificate și propune metode de rezolvare;

Pasul #3

În ultima etapă, împreună cu tine ca angajator, implementează soluția cea mai potrivită.

Întregul proces se desfășoară cu multă responsabilitate. De asemenea, pentru ca rezultatele să nu fie unele trecătoare, specialiștii SmartFox organizează sesiuni de instructaj pentru angajați și verificări periodice ale punerii în practică a soluțiilor propuse. Astfel, ca angajator, siguranța la locul de muncă devine o grijă mai puțin, iar angajații tăi se bucură de mediul sănătos și lipsit de pericole pe care îl merită.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN
❋ Dacă ți-a plăcut articolul Siguranța la locul de muncă, o responsabilitate a oricărui angajatorte invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeepLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *