Pentru o respirație proaspătă și gingii sănătoase apă și spray de gură de la Apidava

Am început să folosesc de o săptămână apa și spray-ul de gură de la Apidava, iar astăzi m-am gândit că e timpul să poposesc pe blog pentru a-ți povesti și ție despre întreaga experiență. Și crede-mă, de câțiva ani încoace am ajuns la statutul de semi-expertă când vine vorba de produse pentru îngrijirea orală printr-o întâmplare nefericită. Așa că te invit în continuare să aflii părerea mea, în calitate de om pățit.Unele obiceiuri le deprinzi în urma evenimentelor nefericite

Am început să folosesc apă de gură de când m-am confruntat cu pierderea unui dinte permanent. Poate pentru unele persoane să-și piardă un dinte nu este mare tragedie. Dar eu care nu am avut niciodată probleme cu dantura am simțit că se apropie sfârșitul lumii. Este vorba de o măsea, penultima dacă excludem măselele de minte. Și am realizat cu uimire că îmi va da bătăi de cap începând cu vârsta de 14-15 ani.

Ți s-a întâmplat vreodată să-ți crească un dinte nou, deja cariat? Ei bine, mie da. Nu-mi amintesc vârsta exactă când mi-a apărut, dar măseaua buclucașă a răsărit cu o carie de toată frumusețea exact în mijloc. La început, era micuță și nu o-am dat importanță, dar cu timpul s-a extins și a început să mă doară. Am tratat-o temeinic de 2-3 ori înainte să plec în Japonia înainte de vârsta de 20 de ani și cu toate că nervii i-au fost scoși și partea naturală a devenit din ce în ce mai mică, tot nu mi-a dat pace.

Ultima oară când mi-am tratat măseaua, arată excelent pe dinafară. Doctorița care m-a văzut mi-a îmbrăcat-o într-un alb, de toată frumusețea și mi-a modelat-o atât de atent încât nici nu-ți dădeai seama că este o măsea tratată. Dar cu timpul am început să am migrene groaznice…Afară e vopsit gardul, înăuntru-i leopardul

Măseaua mea arăta în continuare bine și nu mă durea gingia din jurul ei. De aceea, am dat vina pe alte cauze pentru durerile mele de cap. Am suferit cinci ani în tăcere și am trecut prin zile în care nu puteam să țin ochii deschiși de durere. Bineînțeles, între timp am încercat orice și în final am ajuns să mă auto-educ cum că așa sunt eu. Dar într-o zi, uitându-mă mai atent, am realizat o mică umbră întunecată sub măseaua mea tratată. Era doar o idee mai închisă la culoare decât gingia, dar a fost îndeajuns încât să realizez că ceva nu e în regulă.

Am dat fuga la doctor, m-a trimis să fac o ecografie și ce să vezi? Măseaua mea tratată și superbă pe dinafară, avea o infecție la nivelul rădăcinii care se extinsese până la osul maxilarului. Ce a urmat după, se poate transforma în scenariu de film horror dacă îți povestesc. Așa că îți dau doar o idee: imaginează-ți o extracție de măsea care implică și pierderea unei bucăți consistente de os.

Să-mi recapăt dintele (bineînțeles, unul fals, din titaniu și părți ceramice) a durat doi ani. Iar când am aflat că aș fi putut evita totuși întreaga situație dacă aveam mai multă grijă de dinții mei, a fost cu atât mai dureros.Nu dădeam prea multă atenție igienei orale înainte să am probleme. Credeam că să te speli într-o zi de două-trei ori pe zi e mai mult decât suficient. Dar lucrurile nu stau chiar așa.Periuța de dinți este doar unul din instrumentele de igienă orală necesare oricui

Nu poate fi vorba de o igienă corespunzătoare, mai ales în cazul persoanelor cu dinți lați și fără spații între ei, dacă ne referim doar la periuță. Am aflat pe pielea mea ce înseamnă să nu acorzi atenție aței dentare, apei de gură și spray-ului și o lecție îmi este de ajuns. De când cu extracția cu complicații, nu numai că acord o atenție deosebită dinților mei, dar am început să-i sfătuiesc și pe alții ce trebuie să facă.

Spălatul pe dinți se termină cu apă de gură

Măcar dimineața și seara, când mă spăl pe dinți acasă, închei ritualul cu apă de gură. În ultima săptămână am folosit Apa de gură cu Propolis, Ulei de Eucalipt și Extract de Cimbru de la Apidava. Acest produs, pe lângă faptul că elimină complet mirosul neplăcut al gurii, are și următoarele beneficii:

  • omoară bacteriile și previne dezvoltarea lor;
  • înlătura tartrul depus pe dinți;
  • previne apariția cariilor;
  • vindecă infecțiile locale;
  • cicatrizează rapid.

Spre deosebire de alte produse de acest fel, am observat că apa de gură Apidava are o acțiune mai intensă. Datorită propolisului, pișcă puțin obrajii și limba, dar la sfârșit îți lasă o senzație extraordinară de prospețime. Doar o doză îți este de ajuns pentru o singură utilizare, iar efectele se simt imediat. Gustul neplăcut dispare, limba nu mai este încărcată, iar dinții îi simți perfect curați. Este imposibil să obții aceleași rezultate cu un simplu periaj, iar dacă ești în căutarea unei ape de gură cu adevărat eficientă, cea de la Apidava ți se potrivește!

Tuturor ne miroase gura

Știai că nu simți că îți miroase gura tocmai pentru că nasul tău este setat în așa fel încât să se autoprotejeze? Nu ai mai deschide niciodată gura, dacă ai simți de fiecare dată când vorbești un miros greu și apăsător. Dar e adevărat! Chiar dacă nu ai probleme cu dantura, mâncărurile și băuturile pe care le consumi, îți fac gura mirositoare, iar cei din jurul tău nu-ți spun doar ca să te menajeze. Dar nu-ți fă griji! Toți suntem în aceeași situație și singurul lucru rușinos când vine vorba de mirosul gurii este să nu faci nimic împotriva lui.

Eu de exemplu, tot de o săptămână încoace, am un mic secret. Oriunde plec nu uit să iau cu mine și noul produs Apidava, Spray-ul de gură cu Propolis, Extract de Cimbru, Extract de Mentă și Ulei de Eucalipt. Este foarte mic și încape în orice gentuță, iar ca efecte nu diferă de apa de gură despre care ți-am povestit mai devreme. În plus, faptul că este de la Apidava îmi dă încredere în calitatea lui deoarece știu cât de mult suflet pune această firmă în produsele de îngrijire personală.Ce alte produse de îngrijire personală mai folosesc de la Apidava?

Cremele pentru problemele tenului și balsamul de buze de la Apidava sunt produse pe care le achiziționez iar și iar. Îmi plac ambalajele lor ergonomice și eficiența pe care nu o poți compara cu niciun alt produs asemănător.

Cât despre săpunurile cu miere pe care Apidava la are în portofoliu, ți-am povestit aici într-un articol foarte detaliat. Acțiunea mierii din formula lor este cu siguranță punctul forte, dar recunosc că le prefer și pentru culorile lor pastelate și parfumul lor delicios.

Tu ce produse Apidava folosești?

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Respirație proaspătă și gingii sănătoase cu produse APIDAVA te invit pe blogul nostru:
Blog pickandkeepLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *