・Cum au schimbat site-urile de socializare lumea modei?

Ai crede că ceva atât de materialist precum lumea modei este imposibil de schimbat printr-o forță imaterială precum site-urile de socializare. Dar în realitate lucrurile stau puțin diferit.

Odată cu apariția Facebook-ului, Instagram-ului, Twitter-ului, Tumbler-ului și Snapchat-ului orice posesor de telefon mobil cu acces la internet a devenit peste noapte un participant de seamă la jocurile de marketing organizate de companiile care se implică pe site-urile de socializare. Ai o voce? Ei bine, dacă ai și un telefon, atunci vocea ta contează! Iată și motivele:

Cum au schimbat site-urile de socializare lumea modei

Site-urile de socializare și lumea modei

1. Și câți followers spunea-i că ai pe Instagram?

Când Brooklyn Beckham a dezvăluit printr-un post pe Instagram că va face fotografiile pentru campania de publicitate a lansării unui nou parfum Burberry, artiștii fotografi din întreaga lume au luat-o razna! Mulți au dat vina pe celebrii părinți ai băiatului de numai 16 ani pentru succesul lui. Dar directorul executiv al companiei Burberry, Christopher Bailey, a calmat repede apele sugerând că nu faima părinților, ci mai degrabă numărul impresionant de followers de pe Instagram-ul baiatului i-a adus acestuia fabulosul contract.

Și e un sâmbure de adevăr în toată povestea! Sunt multe exemple pe site-urile sociale de persoane fără relații care au ajuns faimoase peste noapte datorită imaginii pe care și-au creat-o.

Companiile caută publicitate. Iar răspândirea mesajului lor pe site-urile de socializare este una din cele mai simple și mai puțin costisitoare forme de publicitate.

Și ce legătură are asta cu tine? Ei bine, ori de câte ori dai follow, like, share sau doar vizionezi conținut pe internet, această informație rămâne stocată pe site-ul respectiv și astfel contribui la popularizarea subiectelor sau persoanelor pe care le urmărești și care te interesează.

2. Un client nemulțumit și totul se duce de râpă!

Ți-ai cumpărat ceva de firmă și produsul nu este conform specificațiilor de pe etichetă? O plângere pe una din rețelele de socializare ale brandului respectiv și odată cu tine, încă alte sute de persoane își schimbă părerea despre acel brand.

Se știe că orice firmă care se respectă controlează TOT conținutul postat pe site-urile de socializare. Imaginea pe care și-o creează, deși poate părea mai puțin editată sau modificată decât în revistele glossy, este pusă la punct până în cel mai mic detaliu. Ceea ce nu poate face însă, este să îți interzică să ai o părere proprie! De aceea, va face tot posibilul să îți satisfacă dorințele și să îți vândă un produs cât mai aproape de imaginea virtuală pe care ți-a oferit-o prin mediul online pentru ca tu, la rândul tău, să susții ceea ce brandul respectiv promovează.

Marile branduri sunt conștiente de faptul că în ziua de astăzi, doar făcând un pas greșit, imaginea lor poate fi imediat pătată. De aceea, mai mult ca oricând vor încerca să își mulțumească clienții!

3. Asta ar da bine pe Insta!

Cine mai cumpără ceva în ziua de astăzi dacă nu este și plăcut vizual?

Ornamente, decorațiuni, obiecte fără folos la prima vedere, dar cu valoare estetică deosebită umplu zilnic feed-urile Instagram-ului.

Nici măcar mâncarea nu se mai vinde pentru ceea ce este, ci pentru felul cum arată!

Cum au schimbat site-urile de socializare lumea modei

4. Am pătruns în spatele ușilor închise!

Dacă până nu de mult la show-urile marilor case de modă participa doar o mână selectă de oameni, acum toată lumea are invitație chiar și în culise! Dacă nu mă crezi, ia dă un search #nyfw pe Facebook și vezi ce se pune la cale pentru anul acesta.

5. Brandul acesta îmi pare mai uman

Branduri mari precum Hermes pierd din popularitate în fața unora ca Micheal Kors sau Burberry care au devenit maestre în promovarea pe site-urile de socializare.

Mulți cumpărători sunt foarte sensibili la factorul uman. Ei caută în imaginea acestor branduri asemănarea cu viața lor de zi cu zi.

Nimeni nu contestă faptul că o rochie de seară potrivită pentru covorul roșu arată splendid pe un model de 1 m 80. Dar foarte mulți sunt și cei care cumpără un articol vestimentar doar pentru că l-au văzut purtat de oameni obișnuiți în locuri unde are acces oricine!

6. Normal că știu ce este acela un Birkin!

Trăim vremea în care oricine are o părere despre fashion. Și asta pentru că totul este acolo, la un click distanță! Datorită site-urilor de socializare, produse exclusiviste pe care mulți dintre noi nu am avut ocazia să le vedem vreodată în realitate, par mai palpabile, mai vii și mai puternic conturate ca oricând.

Nu mai este nevoie să ai un Birkin la un metru de tine ca să spui în detaliu cum arată! El e acolo, pe internet, împreună cu toate specificațiile și toate modurile posibile în care poate fi purtat.

7. Ia să vedem ce zic ceilalțí…

Când ți-ai luat ultima oară ceva fără să citești pe site-urile de socializare măcar două trei păreri ale altor consumatori?

Dacă are review-uri bune, înseamnă că e bun!

Cum au schimbat site-urile de socializare lumea modei

8. Da, poți să îmi faci o poză dacă vrei!

Ce ai fi spus acum 10 ani dacă te oprea cineva pe stradă să îți facă o poză pentru că îi place ținuta ta? Ar fi fost un șoc, nu-i așa?

Acum mentalitatea s-a schimbat la 180 de grade. Și o astfel de propunere a fi luată ca un compliment de majoritatea tinerelor.

9. Uite, dai like și primești discount de 5%!

Tocmai am văzut o pereche de pantofi pe Facebook care mi se păreau cam scumpi. Dar în campania firmei de săptămâna aceasta, scrie că pentru un like primești o reducere de 5%. Așa parcă mai merită, nu?

Îți sună cunoscut? Companiile producătoare de îmbrăcăminte și încălțăminte vor face ORICE pentru încă un potențial cumpărător. Dacă tu arăți că îți place ceva pe social media, vor vedea și prietenii tăi și poate le va plăcea și lor! De aceea, like-ul tău contează! Iar în schimbul lui, poți fi răsplătită!

10. Am nasul roșu azi dar dacă îmi pun un botic drăguț de cățeluș, nu se mai vede

Când am văzut în Japonia măști de față cu desene precum gurițe de pisoi sau boticuri de cățeluș ilustrate pe ele, nu mi-a venit să cred! Acestea au generat un trend uriaș pe rețelele de socializare iar compania producătoare a făcut o avere!

Dar totul a durat până ce Snapchat și-a creat propirul filtru cu botic și urechiușe. Și de atunci, oricine a putut deveni ceea ce a visat dintotdeauna: o pufoșenie. Părerea mea despre astfel defiltre o voi păstra personală. Un lucru însă pot spune cu siguranță:

Față de un primer care să îți ascundă toți porii de pe năsuc, un astfel de filtru e de o mie de ori mai ieftin și eficient.

11. Am văzut pe Facebook că se poartă!

Hai recunoaște! De câte ori nu ai fost cu prietenele la cumpărături și când au ridicat o sprânceană la alegerile tale vestimentare nu ai invocat motivul: Am văzut pe Facebook că se poartă!?

Rețele de socializare sunt o excelentă sursă de inspirație în domeniul modei dar nu uita să fii tu!

Citește și: Ce haine ți se potrivesc?

12. Geanta aceea nu e originală și îți spun și de ce…

Cel mai bun lucru pe care îl avem de câștigat din site-urile de socializare este informația! Vrei să cumperi o geantă, o jachetă sau o pereche de pantofi, dar nu ești sigură ca e ceea ce pretinde, cercetează!

Într-o lume în care ai accesliber la informație, numai dacă vrei, poți să te alegi cu un fals!

Citește și: La ce să fii atentă când cumperi o geantă de designer?

13. Lucrez în domeniul modei!

Lumea modei era o enigmă pentru mulți neinițiați până acum un deceniu. Nu oricine avea șansa să fie remarcat și să își construiască o carieră în fashion. Acum, pe de altă parte, dacă chiar ai gusturi și un car de ambiție trebuie doar să scoți capul și imediat vei ieși în evidență!

14. Comunitatea bloggerilor de fashion există!

În toată lumea numărul bloggerilor și celor care scriu și promovează diferite curente din modă este în creștere!

Aceștia își dedică timpul lor pasiunii pe care o au: fashion-ul! Și unii o fac cu atâta dedicație încât au ajuns să influențeze piața modei la nivel mondial.

15. Valoarea unui produs se judecă printr-o poză

Ca ultim mod în care rețelele de socializare influențează lumea modei, hai să discutăm despre valoare! Cu toții vrem să arătăm mereu nou și diferit. De aceea când postăm o imagine pe profilul, nostru involuntar ne gândim:

Oare de câte ori am mai urcat pe net în aceeași ținută?

Înainte era simplu! Dacă mergeai la o petrecere într-un outfit, și la evenimentul următor nu veneau aceleași persoane, puteai fără probleme să te îmbraci exact la fel. Mai faci asta și acum când cu un singur tag pe o poză a unui prieten în care apari și tu, toată lumea îți va remarca ținuta de la petrecerea precedentă?

Un subiect de discuție cu dus și întors. Jumătate din cititori vor spune probabil că nu-i interesează, iar cealaltă, vor admite în inima lor că nu se simt chiar extraordinar să fie văzuți mereu în aceleași haine.

De aici și alegerile noastre în calitate de cumpărători ai produselor de firmă și utilizatori ai rețelelor sociale se împart în două categorii:

⭐️cumpăr lucruri accesibile pentru a arăta mereu altfel în poze?

⭐️cumpăr lucruri exclusiviste pentru impactul pe care îl provoacă de fiecare dată în fotografii?

Cât de importante suntsite-urile de socializare lumea modei?

Suntem cu toții direct implicați într-o revoluție de proporții globale! Trăim ceea ce părinții noștri nici nu visau când erau de vârsta noastră. Avem toată informația la îndemână și tot ce trebuie să facem este să ne folosim de ea.

Nu site-urile sociale în sine, ci noi, utilizatorii acestora prin comportamentul nostru pe internet, modelăm industrii care în trecut erau de neatins, precum lumea modei și brandurile de lux!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cum au schimbat site-urile de socializare lumea modeite invit pe blogul nostru:
Blog pickandkeepLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *