・De ce am renunțat la o temă WordPress plătită?

Am început acest site cu gândul de a lansa un magazin online. Pe repede înainte, m-am răzgândit și m-am îndreptat într-o altă direcție. Însă decizia inițială m-a determinat să aleg o temă potrivită pentru un site comercial. Habar nu aveam cu ce se mănâncă un site și cum se construiește unul, iar pe al meu l-am realizat cu ochii la https://www.nyctechclub.com și cu cardul de credit la îndemână pentru a face online toate plățile pentru domeniu și celelalte lucruri necesare.

Cum este să îți construiești un site, dacă nu ai experiență?

Incredibil sau nu, chiar și ca începătoare, tot procesul nu a durat mai mult de opt – nouă ore. De dimineață până seara, cu pauză de masă la prânz, totul a fost gata în doar o zi. Inclusiv adăugarea fotografiilor și a descrierilor pentru aproximativ 50 de produse! Dar nu am stat pe gânduri la alegerea hosting-ului și nici a temei, urmând orbește tot ce am învățat de la Jameson, autorul site-ului de mai sus, dintr-un clip pe YouTube.

Hosting-ul îl am de la Hostgator și deși este scumpicel, sunt extrem de mulțumită de serviciile pe care le primesc și nu cred că îl voi schimba prea curând. Dar în legătură cu Flatsome, tema pe care am instalat-o inițial, am avut pe parcurs o mulțime de nemulțumiri.

Pentru un site E-commerce, Flatsome este o temă absolut superbă, pe care o poți customiza foarte ușor. Are o mulțime de butoane și funcții, iar cel puțin în prima fază, îți fură ochii cu design-ul. Pe de altă parte, este foooaaarte înceată!

Cât de greu este să renunți la o temă WordPress plătită?

Nu mi-am dat seama că motivul pentru care la început site-ul meu se mișca mai încet ca un melc era tema lui. Și am încerct să dezinstalez rând pe rând fiecare plug-in; am renunțat la tot ce însemna slider; și abia atunci când mi-am întrebat un prieten ce să fac pentru ca site-ul meu să se miște mai repede? am aflat că esteși vina temei. Dar cumpătată cum sunt, a fost greu, foarte greu să renunț la ea.

Nu îmi aduc bine aminte exact cât am plătit pentru Flatsome. Să fi fost între 70 și 90 de euro. Dar deși nu a fost chiar ieftină, pentru un site de lifestyle, fără magazin online integrat, unde singurele metode de monetizare rămân reclamele și afilierea nu merită să ții cu dinții de ceva care te trage în jos.

Reclamele nu se afișează corect pe un site cu probleme de viteză. Iar la capitolul afiliere… să spunem doar că este mai plăcut pentru un vizitator să citească un articol pentru care nu așteaptă câteva secunde bune să se încarce.

De ce am renunțat la o temă WordPress plătită?

De ce am ales o temă WordPress gratuită?

După ce m-am hotărât să schimb tema site-ului meu, m-am gândit mult cu ce să o înlocuiesc. M-am documentat, am comparat și evaluat caracteristicile mai multor teme. Dar nu am putut să mă hotărăsc la niciuna.

Îmi doream și încă îmi doresc ceva foarte minimalist, dar care să aibă funcțiile de bază și să funcționeze normal. Și pentru că deja nu mai suportam viteza cu care se mișca site-ul meu, am instalat pe rând mai multe teme cu funcții elementare gratuite ca să văd dacă mi se potrivesc. Dar niciuna nu era exact ceea ce îmi trebuia. Și apoi, mi-am dat seama că WordPress are și teme gratuite.

Astfel, după ce m-am uitat la mai multe teme Twentyși ceva și am citit recenzii despre fiecare dintre ele, am zis că merită să încerc Twenty Seventeen. Și mă bucur mult că am făcut-o.
Pentru un site cu puține pretenții ca al meu, Twenty Seventeen este mai mult decât suficientă! Nu am descoperit încă tot ce poate face, dar îmi ador felul cum pot customiza prima pagină și cum se afișează articolele, mai ales în paginile de categorii. În plus, merge de minune, iar dacă ți s-a întâmplat să dai în site-ul meu peste pagini care returnează eroarea 505, acest lucru se datorează faptului că în procesul de căutare a unei teme potrivite, mi-am pierdut toate fotografiile de dimensiuni mari… A fost o catastrofă! Dar despre această consecință nefastă, îți voi vorbi într-un articol viitor.

În concluzie

Închei acest articol cu părerea mea legată de tema gratuită Twenty Seventeen. Nu știu care sunt așteptările tale de la un blog, dar dacă vrei o temă WordPress doar ca să-ți începi mai repede site-ul, atunci îți recomand să începi cu Twenty Seventeen, sau orice altă temă gratuită! Aceste teme oferă destul având în vedere faptul că nu costă nimic. De asemenea, folosindu-le, poți să-ți acorzi mai mult timp și să decizi doar când ești pregătit în ce temă merită să investești. Succes și dacă ai nevoie de orice sfat legat de blogging, știi unde mă găsești! 😉

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul De ce am renunțat la o temă WordPress plătită? te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeepLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *