・Totul despre affiliate marketing și cum să câștigi bani din această activitate?

Nu cred că există blogger (și nu numai) care să nu fi auzit vreodată de conceptul de affiliate marketing și să nu îl tenteze ideea de a încerca această modalitate de generare a veniturilor.

Ca blogger activ începând cu toamna anului trecut, recunosc că și eu am avut repetate tentative de a mă implica în affiliate marketing cum se cuvine, dar din cauza traficului redus (pentru că blogul era încă în fașă) și a numărului de a articole relativ mic, nu mi-am pus cu adevărat mintea la contribuție.

Dar acum, cu un an de experiență și învățând pe propria-mi piele cu ce să mănâncă internetul, am zis că e momentul să mai încerc o dată.

Ce este affiliate marketing-ul?

Affiliate marketing reprezintă un mod prin care faci reclamă unor companii și produse pe blogul tău sau pe rețelele sociale.

Astfel, cei care te urmăresc află mai multe despre produsele pe care tu le prezinți, le achiziționează, iar tu primești din partea companiilor respective un procent din văzări.

Acest procest diferă în funcție de compania căreia îi faci reclamă. Un procent bun poate ajunge chiar la 5-10% din prețul articolului promovat.

✿ În cazul blogurilor, pentru ca brandul căreia îi faci reclamă să știe care din cumpărători au intrat pe site-ul magazinului lor de pe site-ul tău, se folosesc link-uri speciale pentru afiliați. Acestea sunt ca un fel de portale care trimit vizitatorul pe alt site și îi urmăresc călătoria.

✿ În cazul rețelelor sociale, influencerii primesc produse sau bani pentru fotografiile cu articolele brandului respectiv pe care le postează pe propriile conturi. Dovada că le-au promovat se face simplu, trimițând companiei respective link direct către fotografia cu care se efectuează promovarea.

 

Și acestea fiind spuse, affiliate marketing-ul pare o joacă de copil pentru care mai și primești bani ca răsplată.

În realitate însă, este o muncă mai dificilă decât serviciul a 90% din populația României.

Cum să câștigi bani din affiliate marketing?În primul rând, dificultatea affiliate marketing-ului constă în faptul că ai nevoie de oameni care să te urmărească și să îți aprecieze blogul.

Faptul că ai un blog pe care scrii doar când îți amintești că plătești bani degeaba pentru domeniu, nu este suficient.

Cel mai bine este să ajungi să ai o identitate bine definită în blogosferă și apoi să formezi o comunitate în jurul creației tale.

Și abia atunci reușești să generezi venituri.

Din toți cei câteva sute sau chiar mii de urmăritori, unii vor cumpăra produsele recomandate de tine și astfel, tu vei fi răsplătit pentru munca depusă.

Modul în care dorești să îți atragi urmăritorii rămâne la latitudinea ta.

Un lucru însă trebuie să ții minte de la început. Nu există nicio formulă magică sau secret prin care să faci ca lumea să te placă!

Unii te vor plăcea pentru modul în care scrii. Alții pentru atitudinea ta. Iar alții nu te vor plăcea orice ai face.

Într-un fel, e aceeași poveste ca și în cazul vedetelor TV, numai că la o scară de un milion de ori mai mică.

Cum obții link-uri affiliate marketing?
Și aici, ca în cazul oricăror alte tipuri de câștig online, există mai multe variante.

Ori brandul îți propune să încheiați un contract de afiliere și să lipești pe pagina ta un link către magazinul său – situație puțin probabilă dacă nu ai un număr mare de urmăritori; Ori apelezi la metoda mai simplă, dar la fel de competitivă și satisfăcătoare: 2Performant.

2Performant este o platformă pe care se înscriu bloggerii interesați de programe de afiliere și care își doresc și un câștig real din pasiunea lor.

Procedura este simplă. Intri în platformă, îți înregistrezi site-ul alegând un user și o parolă și apoi vorba celor de la 2Performant: spor la conversii!

Sistemul funcționează în sfera de blogging românească de ceva vreme. Dar, ce m-a uimit ultima oară când am intrat pe site-ul lor a fost noțiunea de Affiliate Ranking.

Ce înseamnă Affiliate Ranking

Affiliate Ranking, cum îi spune și numele, este un clasament în cadrul platformei 2Performant cu toți userii afiliați. Clasamentul se stabilește în funcție de valoarea comisioanelor generate și nerespinse din ultimele trei luni. Cu ajutorul lui, advertiserii pot intra în contact direct cu afiliații și pot iniția colaborări.

De aceea, acest clasament promovează transparența și spiritul de competiție exact așa cum a spus o minte luminată:

Fără transparență nu există competiție, fără competiție nu există performanță.

Ce așteptări am eu cu site-ul pickandkeep de la Affiliate Ranking?

Sincer, azi e abia prima zi de când m-am hotărât să intru în competiție și după cum vezi, locul meu în acest clasament este undeva nu foarte sus, dar nici la coadă de tot. Mai exact:

2215

Un număr de patru cifre care sper să îmi aducă mult, mult noroc!

Și acum, să îți spun mai multe și despre motivul pentru care am zis să încerc.

Ei bine, anul acesta mi-am dat seama că sunt încă la vârsta la care trebuie să experimentez cât mai mult din punct de vedere profesional și la fel trebuie să procedez și când vine vorba de blogging.

Dacă mă întrebai acum un an și ceva dacă voi ajunge vreodată să fac blogging, probabil că nu ți-aș fi spus un NU răspicat, dar nici nu ți-aș fi răspuns cu încredere.

Acum însă, pentru că am ajuns până aici, am zis că merită să încerc măcar de dragul experienței. Da! Vreau să învăț!

M-am hotărât să mă înscriu în Affiliate Ranking special cu acest scop. Vreau să îmi demonstrez mie până unde pot să ajung și care îmi sunt limitele în condițiile actuale:

✿ Job full time;

✿ Deplasări câteva zile pe lună;

✿ Profesor particular de engleză și japoneză;

✿ Redactor pentru publicații japoneze;

✿ Soție;

✿ Blogger printre picături.

Crezi că voi reuși să devin mai bună?

Nu știi ce să zici, nu? Nici eu!

Dar, încercarea moare ultima și un lucru e sigur:

Va fi o experiență pe cinste!

Încearcă și tu și hai să schimbăm impresii!

ioana constantin ishikawa pickandkeep

❋ Citește mai multe articole despre secretele mediului online:

Online existence

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Affiliate marketing, te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

3 thoughts on “・Totul despre affiliate marketing și cum să câștigi bani din această activitate?

  1. Pingback: Totul despre affiliate marketing și de ce nu câștigi bani din el?

  2. Pingback: Cum să îți faci un blog interactiv? 6 Metode inedite și 100% gratis

  3. Pingback: Aproape totul despre reclame pe blog și felul cum cititorii văd publicitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!