・#AlwaysYesToRomania o provocare adresată turiștilor de pretutindeni

Dacă faci parte din clubul turiștilor pofesioniști care nu doar că își cunosc țara obiectiv cu obiectiv, ci și vizitezi cu regularitate locuri mai puțin cunoscute, ești probabil familiar cu proiectul celor de la SIXT New Kopel, #AlwaysYesToRomania.

SIXT New Kopel este pe locul întâi în rândul companiilor de leasing operațional din România și excelează în industra auto locală prin serviciile unice pe care le oferă. În cadrul aceleiași companii poți beneficia de servicii de leasing operațional, rent a car, vânzare de mașini uzate sau noi precum și de cel mai mare service auto din România.

O provocare adresată turiștilor profesioniști

SIXT New Kopel nu se evidențiază doar prin profesionalismul serviciilor pe care le oferă, ci și prin dragostea față de țara noastră. Astfel, a lansat inițiativa #AlwaysYesToRomania prin care îndeamnă pe toți cei care iubesc țara noastră să se implice activ în descoperirea locurilor mai puțin umblate de pe meleagurile noastre pitorești.

#AlwaysYesToRomania este un proiect dedicat celor însetați de cunoaștere, celor îndrăgostiți de natură și celor pentru care vacanța nu se rezumă doar la o singură stațiune balneară sau montană.

Pretutindeni în România poți avea parte de experiențe inedite, te poți bucura de peisaje unice și poți cunoaște mărinimia localnicilor primitori. Trebuie doar să ai inima deschisă și să îți placă gustul aventurii.

Ce spui dacă vacanța viitoare îți faci bagajele, te sui în mașină și conduci unde te poartă inima fără vreun scop anume, doar de dragul descoperirii?

Eu dacă aș avea la dispoziție o mașină SIXT Rent a Car pentru a merge oriunde…

Aș știi exact încotro m-aș îndrepta.

Și cred că turiștilor de pretutindeni le-ar face plăcere locul ales de mine.

Dacă aș avea la dispoziție câteva zile de vacanță mi-aș face pe fugă bagajele și m-aș pierde prin Maramureș. M-aș ascunde de lume în mijlocul naturii și aș uita de slujbă, de responsabilități și de mine – cea de zi cu zi.

Aș închide telefonul, dar l-aș lua cu mine în caz de urgență; Aș face câteva sendvișuri așa cum știu eu cel mai bine; Aș pregăti un termos plin ochi cu cafea; Aș lua cu mine CD-urile cu Interpol și Placebo și probabil că nu aș uita nici de cele cu D‘espairs Ray pe care mi le-a lăsat moștenire fratele meu;Și apoi, aș porni la drum cu destinația: Sighetu Marmațieialături de soțul meu.

Nu ar fi prima oară când aș ajunge acolo. Nici vorbă! De când sunt ghid, bucățica aceea de Românie nu mi-e străină, dar nu am avut încă șansa să o cunosc pe cont propriu.

Una e să mergi la drum în tur, cu gândul la clienți, la nevoile lor și la cum să îi faci mai fericiți, și alta e să călătorești fără responsabilități.

Eu m-aș îmbrăca cu o pereche de pantaloni militari kaki, un tricou gri și perechea mea de New Balance 574 pe care am încălțat-o așa de des că nu-i mai port de grijă. El ar fi atent să nu poarte aceleași culori ca mine.

Ne-am urca în mașină, am asculta de 10 ori pe repeat Post Blue de la Placebo și am bea cafea.

Ajunși în inima Maramureșului, am colinda Valea Izei. Îmi plac poveștile și sunt o visătoare incurabilă, iar locul acela, desprins parcă dintr-un basm, răsună în același ritm cu bătăile inimii mele.

Ne-am minuna de fiecare poartă sculptată în lemn și de nelipsitul port popular al localnicilor în zilele de sărbătoare. Inevitabil, mi-aș pune în gând întrebarea: Oare cum ar fi fost să trăiesc acum o sută de ani, când lumea se îmbrăca mai des așa? Și oare câte griji mi-aș fi făcut zi de zi să nu îmi murdăresc hainele?

Am merge până în Vișeu de Sus și am face o plimbare cu Mocănița de-a lungul râului Vaser. Am traversa împreună poduri și tunele și ne-amîmbăta privirea cu verdele sălbatic ce ne înconjoară. Am zări un lup sau un urs ieșit la plimbare și ne-am bucura amândoi că nu ne poate păpa de sus, din Mocăniță. Eu l-aș întreba dacă îmi cumpără o pisică când ne întoracem acasă, iar el ar zice: NU, că nu mai putem călători!

Am merge la Cascada Cailor, dar nu cu telecabina. Am face hiking ca la carte pentru că ne place mersul pe jos. Prin minte cu siguranță ne-ar defila imagini de acum trei ani cu cascadele și pădurea din locurile unde am trăit și ne-ar cuprinde un puternic sentiment de nostalgie. Mie mi-ar aminti de Kagee no Mori și el mi-ar promite că mă va duce iar acolo. Cândva…

Am da o raită prin toate târgurile și eu m-aș tocmi la dulciurile din Ucraina. El ar spune că nu-i trebuie. Dar eu mi-aș lua din toate sortimentele cât să îmi ajungă pentru un an și le-aș mânca înainte să mă întorc înapoi în București. Apoi, m-aș plânge că m-am îngrășat, iar el mi-ar spune că îmi stă mai bine așa și că arăt ca un pui de focă.

Seara mie mi-ar fi dor de stele. Atunci aș căuta pe cer Carul Mare și pe cel Mic și l-aș întreba cum se numesc în limba lui. Mi-ar zice că știe despre ce vorbesc, dar le-a uitat. Și așa, visând la ele, le-aș promite că le voi căuta numele japoneze în dicționar când ajung acasă. Dar, le-aș minți pentru că în București nu mi se mai arată și voi uita din nou de ele.

Ziua următoare am hoinări pe potecile și prilazurile Muzeului Satului Maramureșan din Sighetu Marmației și deși e doar septembrie, eu m-aș ruga să ningă pentru că doar asta ar lipsi ca totul să fie absolut perfect.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul #AlwaysYesToRomania o provocare adresată turiștilor profesioniști te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

22 de comentarii la „・#AlwaysYesToRomania o provocare adresată turiștilor de pretutindeni

 • septembrie 17, 2017 la 1:08 pm
  Permalink

  Maramuresul este un loc superb pt vacante. Iar daca ai ocazia sa mergi cu Mocanita e superb.

  Răspunde
  • septembrie 17, 2017 la 3:42 pm
   Permalink

   În Maramureș am fost de multe ori, dar niciodată cu Mocănița. Vreau să merg.

   Răspunde
 • septembrie 17, 2017 la 4:45 pm
  Permalink

  Aș vrea să încerc acele dulciuri tradiționale ucrainiene! Seamănă cu ale noastre?

  Răspunde
  • septembrie 17, 2017 la 4:58 pm
   Permalink

   Când am fost anul trecut eu mi-am luat o grămadă de bombonele de ciocolată, vărsate cu tot felul de gemuri. Au fost foarte bune!

   Răspunde
 • septembrie 17, 2017 la 5:03 pm
  Permalink

  Un loc ce pare desprins din povesti…superb!

  Răspunde
  • septembrie 17, 2017 la 5:06 pm
   Permalink

   Pare desprins din povești, nu-i așa?

   Răspunde
 • septembrie 17, 2017 la 7:56 pm
  Permalink

  Am fost cam prin toată țara, dar nu am avut suficient timp să iubesc zona de vest așa cum ar merita, vreau să mă întorc la Cluj, Arad, Timișoara și să văd și Oradea 😀

  Răspunde
  • septembrie 17, 2017 la 8:45 pm
   Permalink

   Eu am multe locuri pe care le-am văzut de prea multe ori și altele de prea puține 🙂

   Răspunde
 • septembrie 17, 2017 la 9:40 pm
  Permalink

  atat de frumos ai descris totul, incat imediat mi-as lua pe cei dragi cu mine si m-as pierde visand cu ochii deschisi in aceste peisaje incantatoare pe care mi le-ai propus! Nu cred ca iti trebuie prea mult sa fii fericit, trebuie doar sa gasesti omul si acela esti tu care sa te motiveze sa descoperi o tara atat de frumoasa cum este ROMANIA. Iti multumesc!

  Răspunde
  • septembrie 18, 2017 la 8:19 am
   Permalink

   Asa este! Daca esti cu cine trebuie, oriunde poate fi de vis.

   Răspunde
 • septembrie 17, 2017 la 10:03 pm
  Permalink

  AI descris locul perfect pentru o vacanta petrecuta impreuna cu persoanele dragi. Un loc superb si relaxant.

  Răspunde
  • septembrie 18, 2017 la 8:21 am
   Permalink

   Multumesc frumos! Adevarul e ca daca pleci la drum cu cineva drag, oriunde e frumos 🙂

   Răspunde
  • septembrie 18, 2017 la 8:21 am
   Permalink

   Daca nu ai fost vreodata, trebuie! 😀

   Răspunde
 • septembrie 18, 2017 la 8:50 am
  Permalink

  Vreau la drum! Mi-e pofta de un road drive 🙂

  Răspunde
  • septembrie 18, 2017 la 9:26 am
   Permalink

   Ce mai aștepți?! :O

   Răspunde
 • septembrie 18, 2017 la 9:36 am
  Permalink

  Sunt multe locuri superbe de vazut in Romania, dar Maramures parca le intrece pe toate.

  Răspunde
  • septembrie 18, 2017 la 9:44 am
   Permalink

   E superb Maramuresul. Nici eu nu ma asteptam ca e asa frumos inainte sa merg acolo.

   Răspunde
 • septembrie 18, 2017 la 8:58 pm
  Permalink

  De atatea ori mi-am propus sa ajung in Maramures si de fiecare data ne-am pierdut pe drum. Asa-i daca stai fix in partea cealalta a tarii, te opresti pe undeva la mijlocul drumului, intr-un loc care-ti incanta inima.

  Răspunde
 • septembrie 20, 2017 la 2:08 pm
  Permalink

  Mereu cand ajung in locuri parca desprinse din povesti, parca n-as mai pleca de acolo. Nu ma lua cu mancarea. Vai Doamne, pe toate le-as incerca :))

  Răspunde
 • septembrie 20, 2017 la 3:56 pm
  Permalink

  Cat de frumos e Maramuresul.
  😍

  Răspunde
 • septembrie 20, 2017 la 7:43 pm
  Permalink

  Nu ma atrag locurile putin cunoscute si mediatizate, desi sunt constienta ca pot gasi peisaje sublime exact acolo unde nu ma astept. Dar acest gen de aventura turistica eu zic ca e specifica tineretii, si nu mai am avantul necesar sa plec in necunsocut. Zona Maramuresului am vizitat-o de mai multe ori, cu mare drag de fiecare data.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *