Vrei să te vopsești acasă? Ambasadorul L’Oréal Professionnel, Florin Noje, te învață rutina corecta a colorării părului

”Culoarea nu există, de altfel, vedem mult mai bine în alb și negru” afirmă faimosul colorist de origine franceză Rodolphe Diotel.

Și, totuși, ai simțit vreodată un sentiment accentuat de entuziasm după ce ai ales să modifici ceva în viața ta? Femeile au inventat specialiștii în vopsirea părului. Senzația din momentul în care urmează să fie vopsit e precum cea din fața unei foi albe, când ții o pensula în mână. Pentru cel care privește, faci un act de magie – uneori profund, alteori frivol.

În ceea ce te privește pe tine, cititorule, cum te poziționezi față de ritualul acesta interesant de frumusețe? E un gest absolut de rupere de ritm, de suflu nou, fresh sau o colorare, un paravan al firelor albe, o nevoie dictată de genetică, un fel de bifare a taskului “salon tuns” pe lista tipică de întreținere a frumuseții?

De oricare parte a baricadei ai fi, suntem aici să te ajutăm să înțelegi ce se petrece, din punct de vedere tehnic, atunci când vopsim părul. Grație înaltei tehnologii și cercetărilor de ultima generație, produsele aplicate sînt din ce în ce mai confortabile, dar o vopsire nu este întotdeauna inofensivă.

“Pentru a lasă emoția gestului de a schimba ceva la ține, să se instaleze, vopsorile trebuie rărite. Nu putem împiedică părul să crească, dar putem face că această creștere să fie mai puțin vizibilă.” — ne spune Florin Noje, Ambasador L’Oréal Professionnel.

Conform teoriei, ne povestește Florin, există două tipuri de vopsire.

• vopsirea semipermanenta sau temporară – impregnarea părului cu diverse substanțe colorate care se estompează după spălare. Ce o face deosebită e că nu determina modificări ale melaninei naturale, pentru că rămâne la periferia cortexului și nu pătrunde în miezul de par. Este eficientă pentru primele fire de par albe

• vopsirea de oxidare sau permanentă – adaptată pentru cantități mari de fire albe. Această pătrunde, datorită unui proces chimic special până în miezul firului de păr și îl decolorează mai întâi (pentru a elimina toată melanină naturală) iar ulterior îl recolorează în nuanța aleasă.

Pașii recomandați de ambasadorul L’Oreal Professionnel pentru vopsirea acasă sunt:

• Alegerea cu grijă a vopselei – Nu încerca să adopți o schimbarea prea radicală. Caută o vopsea apropiată de culoarea de bază a părului tău.

• Efectuarea unui test de alergie – Tot ce trebuie să faci este să aplici puțină vopsea în spatele urechii și să aștepți în jur de 24 de ore.

• Folosește un bol de plastic și o pensulă – Dacă îți dorești o culoare uniformă, piaptănă părul. De asemenea, folosește agrafe pentru a împărți părul pe secțiuni.

• Aplicarea corectă a vopselei – Dacă ai optat pentru o culoare care se aseamănă cu cea naturală, aplicarea vopselei se face de la rădăcină spre vârf. Pentru o culoare mai deschisă, aplică mai întâi pe lungime, apoi pe rădăcină. Pentru culorile închise este recomandat să se procedeze la fel că în cazul celor naturale.

• Respectarea timpului de așteptare indicat pe cutie – Știi doar că Netflix-ul este plin de filme și seriale interesante, însă nu uită de vopsea! Dacă îți dorești mai multă strălucire în ultimele 2-3 minute de așteptare aplică puțină apă și masează scalpul.

• Clătirea corectă a părului și aplicarea unei măști pentru protecție.

• Și cel mai important: nu încerca să îți decolorezi părul acasă pentru că îl vei distruge!

Tradițional, sulfații, parabenii și sodiul din vopsea afectează aproape ireversibil podoabă capilară. Prin cercetări profunde și îndelungate, producătorii au încercat înlăturarea lor – și au și reușit – aproape complet. De aceea, găsești în rândurile de mai sus recomandarea de a opta pentru produse profesionale. Multe dintre acestea sunt lipsite de “chimicale” dăunătoare precum sulfatul. Produsele cu ZERO sulfat lasă părul hidratat și scalpul sănătos. Că să te convingem – sulfatii sunt o componentă de bază în produsele de curățenie, denumiți și agenți activi de suprafață. Prin intermediul lor se creează spumă și acel „scârțâit” după spălare și de aceea se regăsesc în șampoane. Însă, „scârțâitul” se obține pentru că, în esență, sulfatii „curată” uleiurile naturale din firul de par și, de principiu, au un efect abraziv. Dau iritații, roșeață, mâncărime și chiar tumefiere a scalpului. În aceeași măsură, îndepărtează culoarea și reduc hidratarea. De aceea e o greșeală să folosiți șampoane sau orice fel de produse pe baza de sulfati. În ani de folosire, uzură se instalează și se resimte – volum scăzut, uscare excesivă, multe fire pierdute.

“Uneori, a schimbă ceva nu implică mult efort. Sigur, atunci când te vopsești la salon – ceea ce și recomand, colorarea se face controlat. Stiliștii sunt conștienți că există vopsirea de oxidare și vopsirea de oxidare clasică, două concepte total necunoscute ne-profesioniștilor, avem protocoale de lucru și produse care se găsesc doar în salon și care te ajută și îți protejează părul. Astăzi, vopsirea nu mai e doar colorare. Înglobează și partea de întreținere. În condițiile impuse Covid19, e, poate, mai sigur, să te vopsești acasă. În acest caz, recomand grijă ca produsele folosite să fie profesionale. Astfel, reușești să controlezi mai bine procesul și să eviți eșecuri totale care degradează complet paturile de cheratină ale firului de păr.” — încheie Florin Noje, ambasador L’Oréal Professionnel.

PICKANDKEEP

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Vrei să te vopsești acasă? citește și:

Alluxuri – un brand de top

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *