・Work and Travel Vacanțe Speciale – Tu cât de mult profiți de vară?

Anii de studenție sunt unii din cei mai provocatori și mai fascinanți ani din viața cuiva. De la zilele petrecute la cursuri și până la vacanța de vară dintre anii universitari, fiecare clipă trebuie folosită cu un scop și nu lăsată să treacă în zadar.

Într-adevăr, depinde de universitatea pe care o urmezi. Unele universități sunt mai permisive, altele mai puțin, dar indiferent de calea aleasă, trebuie să fii conștient de faptul că această perioadă este una în care trebuie să tragi mai taredecât până acum.Mai ales dacă ai ales să urmezi o univesitate imediat după liceu, exact la granița dintre copilărie și maturitate, e bine să știi că sunt câteva lucruri pe care este obligatoriu să le încerci în acest interval.

Bucket list pentru anii de universitate. Ce trebuie neapărat să faci?

#1. Să te pui serios pe studiu

Dacă până acum ai considerat că unele materii nu îți vor fi de folos pe viitor, să știi că lucrurile stau puțin altfel de aici înainte.

Aproape fiecare curs și seminar este esențial pentru dezvoltarea ta profesională și șansele să-ți fie necesar mai târziu sunt foarte mari.

#2. Să deprinzi un skill nou

Când îți vei căuta un loc de muncă, vei vedea că simplul fapt că ai absolvit o facultate nu va fi destul pentru a te lansa în cariera dorită.

Doar o abilitate specială, cunoștințe aprofundate într-un domeniu, o limbă străină vorbită la perfecție, sau un talent pe care știi să ți-l pui în valoare vor face diferența între tine și colegii tăi care aplică pentru exact același post.

#3. Să locuiești singur

Până acum ai fost minor și probabil ai avut provilegiul să trăiești sub aripa protectoare a unor adulți – părinții tăi. De acum încolo însă, ești adult ca și ei și trebuie să înveți la rândul tău cum stau lucrurile cu protecția celorlalți.

Dar cum ai putea învăța acest lucru dacă nu știi încă cum să ai grijă de tine însuți?

Cel mai bun mod de a învăța ce înseamnă grija este să locuiești singur. Și aici nu mă refer neapărat la starea de a locui singur, singurel, uitat de lume.

Poți locui cu un prieten sau o prietenă, ori poți locui cu un frate mai mare. Ideea este să încerci să te descurci pe cont propriu, fără ajutor financiar de la cei din jur. Dacă reziști, înseamnă că ești adult în toată firea și cu siguranță vei fi capabil cândva să ai grijă și de propria familie.

#4. Să căștigi experiență de muncă

Când eram studentă, am auzit câteva voci ale unor persoane care încercau să se apere spunând că universitatea este doar o continuare a studiilor și când vine vorba de școală, ele preferă să nu o amestece cu alte activități.

Dar univesitatea nu trebuie privită doar ca o simplă formă de învățământ! Ba dimpotrivă! Anii de facultate sunt timpul propice să încerci să lucrezi undeva și să vezi dacă ți se potrivește pentru mai târziu. Partea cea mai bună este că acum, pentru că nu ai alte responsabilități, poți renunța la muncă dacă nu este pe placul tău.

Încă ai șansa de a alege, dar începe odată!

#5. Să nu uiți să te distrezi

Nu am spus că trebuie să înveți să te distrezi. Sunt convinsă că ai făcut asta din plin mai ales în ultimii ani de adolescență și deja excelezi la capitolul distracție.

La facultate însă, când testezi viața cu adevărat, trebuie să reușești să îți găsești un echilibru; Să știi să te împarți între muncă și distracție, între colegi și prieteni și să obții cele mai bune rezultate din ambele experiențe.

Rezolvarea problemelor de mai sus într-o singură vară

Avantaje work and travel

Dacă ar fi să o iau de la capăt și să repet anii de facultate, mi-ar plăcea la nebunie să descopăr programul work and travel.

Work and travel pentru studenți este un program oferit de CND Vacanțe Specialecare oferă șansa oricărui student la zi, la o facultate particulară sau de stat, să vadă cu ochii lui ce înseamnă Visul American.

Pentru mine, acest program desfășurat pe durata vacanțelor de vară, nu numai că ar reprezenta cheia problemelor de mai sus, ci și oportunitatea perfectă să descopăr locuri noi și să cunosc oameni într-un mediu multicultural.

Astfel, aș putea să învăț mai multe despre ce presupune munca într-o altă țară și să descopăr ce fel de carieră mi se potrivește.m

Tot cu această ocazie, aș putea vedea cum arată ambele fețe ale traiului american:

★ Pe de-o parte, marile orașe cu magazinele lor glamour, cafenele chic și oameni prea mulți și prea grăbiți să poți ajunge să îi cunoști.

★ Pe de altă parte, drumurile nemărginite, natura sălbatică și viața de provincie într-o țară departe de a mea și cu obiceiuri străine.

Mi-ar plăcea măcar o dată să mă plimb pe străzile aglomerate ale New York-ului și apoi să mă sui într-un avion și să zbor la capătul opus al continentului pe plajele californiene.

Ca stat și ca mod de viață, mi-ar plăcea mult și să devin texană pentru o vacanță. Aș vrea să locuiesc în Texas, să împrumut ceva din politețea celor de acolo și să mă las cucerită de la primul salut de accentul lor prietenos.

Dar nu m-aș duce în America doar pentru călătorii. În niciun caz! M-aș duce să încerc să-mi câștig existența într-un loc departe de țara mea; Să îmi descopăr limitele și să aflu ce pot face ca să le depășesc.

M-aș duce să-mi perfecționez engleza comunicând cu vorbitori nativi și să dezvolt relații care m-ar putea ajuta în viață și carieră.

M-aș duce să descopăr ce înseamnă cu adevărat viața de student.

Dacă aș repeta facultatea, aș alege să câștig experiență într-o călătorie cu destinație specială;

Aș profita la maxin de vacanța mea de vară!

Aș alege un job work and travel și probabil că aș avea parte de aventura vieții mele!

Tu cum îți petreci vacanța de vară în studenție?

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

✿ Acest articol a fost scris special pentru cea de-a 18-a probă din cadrul concursului SuperBlog 2017:

O lume întreagă într-o destinație: Work & Travel USA cu Vacanțe SpecialeOne thought on “・Work and Travel Vacanțe Speciale – Tu cât de mult profiți de vară?

  • noiembrie 11, 2017 la 4:12 pm
    Permalink

    Beautiful blog. Love to read the same.

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *