・17 Motive pentru care 2017 a fost un an grozav

Ai reușit să-ți îndeplinești toate planurile pentru anul acesta? Sau măcar o parte din ele? Ei bine, nici eu nu mi-am îndeplinit în 2017 chiar toate dorințele, dar chiar și așa, am avut parte de un an cu multe realizări și care chiar îmi doream să aibă loc înainte să împlinesc 30 de ani. Iată 17 motive pentru care 2017 a fost un an grozav:17 motive pentru care 2017 a fost un an grozav și nu mi-ar părea rău să se repete:

1. M-am angajat și îmi place!

Fără să mă gândesc o clipă înainte sau măcar să îmi caut o slujbă, cândva la începutul verii acestui an mi s-a propus să lucrez în biroul unei agenții de turism. Și am acceptat bucuroasă!

Nu pot spune că eram complet nefamiliară cu acest domeniu deoarece în curând se fac doi ani de când mi-am început cariera de ghid. Dar, pentru că încă am o mulțime de lucruri de învățat și simt că mă dezvolt profesional pe zi ce trece, am considerat această experiență demnă de capul listei de realizări ale anului 2017.

2. Am ajuns finalistă în prima mea competiție SuperBlog

Mi-am dorit să particip la SuperBlog de cum am aflat că există o astfel de competiție. Singura problemă a fost faptul că mi-am ratat prima șansă în primăvară din pură neglijență, iar pe cea de-a doua, din această toamnă, era s-o pierd din cauza lipsei de timp și… internet. Dar, se pare că sunt bună la jonglat deoarece chiar și așa, am reușit să trec cu bine de toate provocările și am ajuns la Gală, în Poiană, la începutul lunii.

3. Am scris peste de 200 de articole

Mi-am propus să scriu măcar două-trei articole pe săptămână. Și uite că ai ajuns să îl citește pe cel de-al 203-lea din acest an!

4. Am reușit să duc blogul într-o direcție promițătoare

Nu a fost ușor nici la început și nici acum. Dar, pe măsură ce scriu, descopăr din ce în ce mai mult plăcerea blogging-ului și observ cum treptat, pickandkeep prinde personalitate.

5. Am gustat din experiența marketing-ului online
De fiecare dată când auzeam cuvintele marketing sau reclamă, mi se părea un lucru extrem de sofisticat și pompos pentru care se cere un car de talent și de zece ori mai multă muncă și inspirație. Și într-adevăr, nu mă înșelasem. Doar că anul acesta, descoperind mai multe despre acest subiect și încercând să realizez și articole de promovare pe blogul meu, am realizat că și aceasta este o cale pe care mi-ar plăcea să o urmez.

6. Am vorbit la un radio JAPONEZ!

Emoțiile au fost pur și simplu copleșitoare! Țin minte și acum că am înregistrat interviurile pe Skype cu o pătură pe cap pentru a bloca sunetele din exterior și un nod în gât care nu-mi dădea voie să respir. Dar, a meritat și aș repeta experiența de o mie de ori cel puțin!

7. Am reușit să găsesc un echilibru profesional

Încă sunt într-o perioadă din viața mea în care îmi place să experimentez. Îmi place să scriu. Îmi place să predau. Și de asemenea, îmi place mult să lucrez în turism. Dacă în viitor voi alege o singură cale sau nu, rămâne de văzut. Dar, deocamdată mă consider o norocoasă că am descoperit toate aceste pasiuni mai devreme și nu mai târziu!

8. Am citit cel puțin două cărți în fiecare lună

Pentru un cititor avid care citește o carte pe săptămână sau chiar la câteva zile, probabil că nu înseamnă nimic. Dar, pentru mine, cea care până la liceu nu a reușit să-și găsească concentrarea pentru a citi cap-coadă nici măcar o singură carte, este un lucru extraordinar!

9. L-am recitit pe Murakami

Coincidență sau nu, anii în care îl citesc pe autorul meu preferat, devin niște ani extraordinari. Are probabil legătură cu faptul că îmi schimbă modul în care privesc lumea și pe cei din jur, sau pur și simplu lucrurile se aranjează de la sine. În orice caz, anul acesta, am recitit Cronica păsării arc și La capătul lumii și în țara aspră a minunilor, și a fost un an ce nu a făcut excepție de la regula de mai sus!

pickandkeep Ishikawa Constantin Ioana


10. Mi-am făcut noi cunoștințe și am consolidat vechile relații

Anul 2017 este cu siguranță anul în care am cunoscut cei mai mulți oameni. Dar și cel în care am reușit să aprofundez relațiile cu cei pe care îi știam deja.

Deși timpul liber a fost mai puțin ca oricând, cu ajutorul celor din jur am luat parte la o mulțime de evenimente și am colaborat pentru zeci de proiecte.

11. Am primit o mulțime de premii și cadouri

2017 a fost un an grozav și din punct de vedere motivațional. Campaniile de promovare la care am participat m-au răsplătit și încurajat cu o mulțime de cadouri și surprize, care mai de care mai satisfăcătoare!

12. Am început un jurnal

Nu prea sunt genul care să se țină de agende și jurnale, dar am început un jurnal pentru a-mi nota idei și impresii legate de blogging, viața profesională, dar și alte subiecte care mă pasionează!

Motivul pentru care am hotărât să strecor și această activitate în program este faptul că la un moment dat, mi-ar face plăcere să scriu o carte și vreau să am un punct de pornire.

17 Motive pentru care 2017 a fost un an absolut grozav

13. M-am odihnit…?!

Chiar dacă am avut un an plin de proiecte și termene limită, acum, la final mă simt plină de energie și gata să intru în 2018 cu forțe proaspete.

14. Mi-am dat seama de secretul succesului

Nu fi dezamăgit că nu afli ceva nou, dar să știi că singurul secret al succesului este să ieși din casă! Începe să lucrezi! Cunoaște oameni noi! Ia inițiativă! Și astfel, vei vedea cum oportunitățile încep să se ivească în cele mai surprinzătoare momente.

15. Am învățat o mulțime de lucruri despre rețelele de socializare

Internetul este un mister pentru toți. Dar, dacă îi acorzi atenția și timpul cuvenit, devine un mediu prietenos.

16. Am devenit mai ordonată

Când mă refer la ordine, nu mă gândesc la faptul că acum stau mai mult de curățenie ca în alți ani. Ba dimpotrivă!

Anul acesta simt că am devenit mai ordonată cu timpul meu. Am înțeles cum trebuie să-mi prioritez activitățile, am învățat să respect termene limită și să fac proiecte respectând anumite cerințe fără să mă pierd în detalii și să-mi irosesc vremea.

17. M-am împrietenit cu mine

Pentru a fi fericit, cel mai important lucru este să te simți bine tu cu tine.

Anul acesta am hotărât că nu-mi voi mai spune că sunt prea scundă, prea grasă, prea nepregătită, prea neprietenoasă, prea puțin îndemânatică, sau orice alte jigniri asemănătoare și am reușit să mă țin de cuvânt. Și știi ce? Am câștigat încredere în mine și am început să mă accept așa cum sunt.

Bineînțeles că vreau să devin mai bună în continuare, dar chiar dacă nu voi ajunge prea departe, am promis că voi încerca să mă mulțumesc și cu ceea ce am.

Pentru tine cum a fost anul 2017?

Ce lucruri noi ai învățat și ce te-a bucurat cel mai mult în acest an?

Și pentru că mai sunt doar câteva ore până la Revelion, îți urez de acum:

Un an nou fericit și sper că dacă nu au făcut-o încă, toate dorințele să ți se împlinească cât mai curând!

La mulți ani!

17 Motive pentru care 2017 a fost un an absolut grozav

ioana constantin ishikawa pickandkeep

❋ Dacă ți-a plăcut articolul 17 Motive pentru care 2017 a fost un an grozav, te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!