・3 Locuri de poze în București care nu par din București

Cu bune, cu rele, Bucureștiul are, ca oricare alt oraș european, o mulțime de locuri numai bune de pozat pentru rețelele sociale, bloguri și nu numai. Există aici o mulțime de clădiri cu istorie și parcuri verzi care forfotă de viață. Dar sunt, să spun așa, bucureștene, și dacă se întâmplă să le vezi într-o fotografie, le recunoști imediat. Bineînțeles, depinde și de audiența căreia te adresezi sau de tipul de articol pe care îl scrii. Dar cel puțin pentru cineva născut și crescut în București, cu toate că Palatul CEC, strada Franceză sau parcul Carol arată foarte instagramabil, ele nu mai au niciun farmec văzute aproape zi de zi timp de 20, 30 sau 40 de ani, așa că cel puțin pentru mine nu sunt primele spoturi de poze în București pe care le-aș recomanda dacă vrei să pari original.

De aceea, m-am gândit să scriu acest articol cu 3 locuri din București, mai puțin fotografiate, care dau foarte bine în poze tocmai pentru că sunt altfel.

Unde să faci poze în București pentru Instagram și alte rețele sociale?

Strada Popa Nan nr. 82

Pe strada Popa Nan, în spatele universității Hyperion, există un loc ce pare a fi folosit ca platou de filmare pentru un film vietnamez. Văzusem acum câteva săptâmâni reclame pe Facebook unde să căutau persoane asiatice care să joace roluri suport într-un film. Dar nu m-am gândit că se va filma chiar aici, în București.




Nu am aflat încă numele producției. Dar cel puțin unul din locurile de filmare este cu siguranță strada Popa Nan. Iar dacă te hotărăști să faci o incursiune, îți vei da seama imediat și de ce. De la reclamele cu celebra supă vietnameză Pho și până la tarabele cu varză sau literele chinezești în care este scris numele orașului Hanoi, întreaga stradă pare luată cu copy paste din Vietnam și pusă în România.

Lente Cafe din strada Dionisie Lupu 78

De acasă direct în Lente, sufrageria cu graffiti din oraș

Am mai vorbit despre cafeneaua Lente din strada Dionisie Lupu și cu altă ocazie, dar țin să o readuc în discuție de data aceasta ca loc de făcut poze în București. Am vorbit cu proprietara și se pare că întreaga grădină a acestei cafenele a fost decorată cu grafitti în timpul unui eveniment artistic de acum câțiva ani.

De acasă direct în Lente, sufrageria cu graffiti din oraș

Acum, locul este plin de grafitti în culori vibrante și de aceea s-a transformat într-un photo spot des frecventat de creatorii de conținut și iubitorii de street art.

Bulevardul Aviatorilor 8A

Când am făcut prima oară fotografii pe bulevardul Aviatorilor 8A și le-am postat pe Facebook, cineva mi-a spus că nu par a fi din București. Și într-adevăr, locul este foarte modern, comparabil cu unele centre comerciale pe care le-am văzut în Tokyo. Și dacă tot treci pe acolo, îți mai vând un pont! Mergi spre French Revolution, traversează gangul și în partea opusă vei găsi o deschidere. Acolo nu numai masa din piatră și scările, dar și stuful este numai bun de pozat. De aceea, recomand locul mai ales pentru un photoshoot cu ținute vestimentare.

Câte din aceste locuri de poze în București le știai? Ce alte locuri mai puțin cunoscute ai putea să mai adaugi ca să completezi lista? Aștept cu nerăbdare propunerile tale!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul 3 Locuri de poze în București te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep




12 comentarii la „・3 Locuri de poze în București care nu par din București

  • februarie 7, 2020 la 4:42 am
   Permalink

   Parca arata din alta lume, nu am ajuns deocamdata pe acolo.

   Răspunde
 • februarie 5, 2020 la 7:34 pm
  Permalink

  Bucurestiul este minunat! Locuiesc in el de 6 ani si nu as renunta la el pentru alt oras din Romania.

  Răspunde
 • februarie 7, 2020 la 12:35 am
  Permalink

  Frumoase locuri, intr-adevar. Bucuresti chiar e un oras ofertant, daca iti acorzi timp sa il cunosti bine.

  Răspunde
 • februarie 7, 2020 la 1:38 am
  Permalink

  Nu stiu de ce, dar traiam cu impresia ca vei veni cu niste locatii fistichii. Stiu ca sunt locuri mai putin aratoase in care ti-ar fi putin frica sa ajungi si sunt convinsa ca mai sunt locuri dezastruoase

  Răspunde
 • februarie 8, 2020 la 12:53 am
  Permalink

  Foarte frumoase locatiile si perfecte pentru poze.

  Răspunde
 • februarie 8, 2020 la 11:02 pm
  Permalink

  Din păcate locuiesc într-un oraș prea mic cu posibilități puține pentru poze frumoase. Totuși Mi_ar plăcea măcar o poza în locurile menționate de tine

  Răspunde
 • februarie 8, 2020 la 11:03 pm
  Permalink

  Wow, ce faine sunt locatiile! As face o gramada de poze in zona vietnameza daca as ajunge pe acolo!

  Răspunde
 • iulie 5, 2020 la 10:19 pm
  Permalink

  Primul loc este fix in spatele Universității Hyperion? Pe unde se intră? Merci!

  Răspunde
  • iulie 6, 2020 la 5:16 am
   Permalink

   Cauta pe Google maps strada Strada Popa Nan nr. 82 sau depozitul de mobila Hearwood! Este aceeasi locatie cu depozitul.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *