BLOGlife

・Cele cinci minute care demonstrează că timpul este relativ

Einstein definea timpul ca fiind relativ. În teoria relativității el face afirmații extraordinare în legătură cu scurgerea acestuia și percepția noastră față de el. Einstein a făcut această descoperire cândva la începutul secolului XX și astfel a reușit să schimbe lumea. Bravo Einstein! În felul acesta știința a făcut încă o dată lumină în viața noastră și ne-a simplificat existența. Un singur lucru nu înțeleg, însă: de ce a fost nevoită omenirea să aștepte nașterea cuiva ca Einstein pentru a înțelege un concept atât de simplu? În atâtea mii de ani, chiar nu s-a gândit nimeni să întrebe o femeie cât timp îi ia să fie gata; aceasta să îi răspundă: în cinci minute și cu asta să realizeze că timpul este absolut relativ?!

Nu există femeie care să aibă nevoie de mai mult de cinci minute pentru a se pregăti

Indiferent de ocazia pentru care se pregătește, o femeie nu are nevoie de mai mult de cinci minute pentru a fi gata de plecare. Pare greu de crezut, dar hai să ne imaginăm împreună următoarea situație, să alegem un subiect și să facem un calcul:

E luni seară, ora șase, iar drăguța care s-a oferit drept cobai în mod voluntar pentru experimentul nostru, este invitată la o întâlnire de băiatul pe care l-a cunoscut în club, cu două zile înainte.

După ce ajunge acasă de la serviciu, ea are la dispoziție doar cinci minute să se pregătească pentru eveniment. Și deși econștientă de faptul că timpul nu este în favoarea sa, îi place mult băiatul și i-a fost imposibil să îl poată refuza.

Din fericire, a fost ea și în situații cu adevărat extreme și totuși a reușit să iasă cu bine la mal. Așa că, își face în minte un program rapid și caută o soluție să o scoată la capăt. Dacă își drămuiește bine fiecare secundă, va putea cu siguranță să ajungă exact la timp!

To do list before date:

・Duș rapid✔

・Ținută✔

・Machiaj✔

Este prima întâlnire oficială, așa că nu se poate duce îmbrăcată în hainele de la muncă și nici să își ia altele curate fără a intra înainte în cadă. Astfel, ea folosește primele 30 de secunde pentru o baie relaxantă cu spumă, de aproximativ două ore.

La alegerea hainelor, lucrurile devin puțin mai complicate. Ca orice altă femeie de pe acest Pământ, ea are un dulap plin cu haine și nimic de îmbrăcat așa că face repede parada modei probând două-trei, maxim patruzeci de bluze de damă și cam tot atâtea fuste asortate.

❉ Până acum, după socotelile ei, nu a trecut mai mult de un minut și jumătate, așa că are timp berechet pentru un machiaj ca la carte.

Își hidratează pielea, își alege nuanțele potrivite în funcție de culoarea hainelor alese și se pune serios pe treabă. La final, se uită în oglindă și realizează că deși a urmat toți pașii pentru un machiaj perfect, tot nu arată îndeajuns de special pentru o primă întâlnire.

Norocul ei este că nu i-a luat prea mult timp să realizeze acest machiaj și turnându-și puțin demachiant pe un tampon de vată, o ia meticulos de la capăt.

❉ Între timp, sună telefonul. Este mama cu care nu a vorbit de azi dimineață și căreia abia aștepta să-i spună cum și-a petrecut ziua la muncă.

❉ Câteva secunde mai târziu după ceasul ei biologic și trei ore în realitate, realizează că îi este puțin foame. Nu mâncase nimic de la prânzul de la serviciu, așa că se duce în bucătărie să își facă un senviș.

E adevărat că băiatul de care îi place a invitat-o la masă, dar în același timp, ea știe foarte bine că nu va putea exagera cu mâncatul în prezența lui chiar de la prima întâlnire. De aceea, decide că e mai bine să fie precaută și să plece cu stomacul pe jumătate plin de acasă.

După două senvișuri și un iaurt, are poftă de ceva dulce așa că scoate o tabletă mare de ciocolată pe care o savurează cu plăcere.

❉ Se întoarce apoi la machiaj pe care l-a abandonat neterminat. Mai aplică puțin fard, își reface conturul ochilor de vreo trei ori cu eyeliner negru pentru a obține un look perfect și apoi își conturează frumos buzele pentru a le umple cu un lip stain care să o scoată în evidență.

Se previște iar în oglindă și de data aceasta este foarte mulțumită de ceea ce vede. Acum îi rămâne de hotărât doar ce va face cu părul. E păcat de așa machiaj să fie eclipsat de un păr neglijent lăsat despletit, dar nici nu-l poate prinde pentru că feblețea ei de băiat i-a spus acum două zile că îi place la nebunie părul ei lung. Așa că trece la etapa următoare: coafura.

❉ Placă de păr, ondulator, șampon uscat și puțin fixativ este tot ce-i trebuie unei fete ca să arate impecabil. Protagonista noastră se așează frumos pe scaun, dă drumul la televizor și așteaptă cuminte să i se încălzească placa. Își îndreaptă apoi părul, îl ondulează, îi aplică puțin șampon uscat pentru textură și fixează totul cu un spray profesional.

❉ Dă să iasă, dar își dă seama că a omis un detaliu important: încălțămintea. Scoate din cutie noua pereche de pantofi de damă pe care a păstrat-o neatinsă special pentru o astfel de ocazie și îi probează. Arată absolut adorabil, singura problemă este faptul că nu se potrivesc deloc cu îmbrăcămintea.

Se întoarce la dressing, mai încearcă câteva ținute până se oprește la una și brusc intră în panică având sentimentul că este în întârziere.

Caută cu ochii ceasul de perete din sufragerie și realizând că este doar șase și patru minute, se felicită pentru promptitudine. Se pare că tocmai a demonstrat faptul că unei femei nu-i ia nici măcar cinci minute să arate fabulos!

Din păcate, ceasul nu-i arată și data, pentru că altfel ar observa că nu mai este de mult luni.

Dar cu-i îi pasă? Dichisită ca scoasă din cutie, nimeni nu va observa că este puțin în întârziere.

Și oricum, în timp ce ea se pregătea așa:

Cele cinci minute care demonstrează că timpul este relativ

Nici el nu se lăsa mai prejos și lucra de zor la imaginea sa, așa:

Cele cinci minute care demonstrează că timpul este relativ

Motiv pentru care, mai mult ca sigur, au ajuns exact în același timp!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN
❋ Acest articol a fost scris și editat pentru cea de-a 25-a probă din cadrul concursului SuperBlog 2017:

Dragă, ieșim pe ușă în cinci minute, da?

❋ Proba a fost propusă de answear.ro

pickandkeep ishikawa constantin ioana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *