Cum să adaugi codul AdSense pe un site WordPress cu ajutorul modulelor sau manual?

În legătură cu reclamele de pe site-uri, părerile sunt împărțite. Mai ales utilizatorii programelor de tipul AdBlock sunt complet împotriva monetizării unui site prin astfel de metode. Dar pe de altă parte, AdSense de exemplu este și cu siguranță va rămâne pentru mult timp de acum înainte una din cele mai simple metode de monetizare a unui site.

Nu vom vorbi în acest articol despre cât poți să câștigi din AdSense, ci special pentru proprietarii de site-uri care vor să încerce această metodă de a câștiga un venit suplimentar, ne vom referi strict la metodele de inserare a codului AdSense pe un site.

Astfel, alegând un plan convenabil de găzduire web pentru anul 2020 și învățând cum să îți faci singur un site, cu AdSense poți pune bazele unui proiect personal profitabil, cu un minim de investiție.

Ce este Google AdSense?

Google AdSense este cea mai populară platformă cu ajutorul căreia poți afișa reclame pe un site sau pe YouTube. Toate aceste reclame provin de la Google Ads, pentru care proprietarii de companii plătesc ca să se promoveze.

Astfel, utilizând Google AdSense pe site-ul tău, vizitatorii care nu folosesc niciun program de blocare a reclamelor, vor vedea anunțuri de la diferite companii ale căror website-uri le-au accesat deja, sau care au o oarecare legătură cu ceea ce ai scris în articolul pe pagina căruia ele se afișează. Iar pentru fiecare interacțiune a cititorilor cu reclamele de pe site-ul tău, Google AdSense te răsplătește cu o sumă de bani.

Cum să-ți creezi un cont Google AdSense?

Primul pas în crearea unui cont AdSense este accesarea platformei. Aici va trebui să introduci numele site-ului tău și adresa de mail, iar dacă vrei, să soliciți suport personalizat din partea experților Google.

Vei fi apoi redirecționat la o pagină nouă, cu un tutorial și o serie de setări simple. La final, vei primi un cod prin intermediul căruia poți să conectezi site-ul tău la contul AdSense.

Cum să-ți conectezi site-ul la Google AdSense?

Chiar dacă ți-ai făcut un cont, Google nu-ți va livra reclame până ce nu introduci pe site-ul tău codul primit. Poți face acest lucru în două moduri:

・simplu, cu un modul – metodă pe care nu o recomand dacă îți dorești un site rapid;
・moderat de simplu, manual – editându-ți tema.

Advanced Ads

Există o mulțime de module cu care poți adăuga codul AdSense. Dar unul dintre cele mai prietenoase cu cei leneși este Advanced Ads. Cu peste 100.000 de descărcări la activ, Advanced Ads este o soluție bună pentru cei care nu au editat niciodată o temă WordPress și nici nu au de gând să o facă prea curând.

După instalarea și activarea acestui modul, mergi la Settings și apoi să accesezi butonul Connect to Adsense account. Va trebui să intri apoi în contul tău Google și să permiți modului acces la datele tale. Îți va apărea o fereastră popup ce conține codul tău AdSense. Îl vei putea prelua de acolo pentru a-l introduce în modul.

Nu uita să bifezi căsuța: Verification code & Auto ads pentru a permite modulului să adauge codul Adsense în secțiuneaa site-ului tău și asta e TOT!

Header.php

Din panoul de control al site-ului tău WordPress, mergi la Aspect și accesează ultima rubrică, Editor de teme. Apoi, din partea dreaptă, deschide fișierul header.php și găsește secțiuneacare ar trebui să fie undeva la început.

Caută linia de cod ce conține șirul de caractere wp_head() și fix deasupra ei copiază codul AdSense. Asigură-te că nu ai făcut din greșeală nicio altă modificare și dacă totul este în ordine, salvează fișierul. WordPress te va atenționa în legătură cu modificările temei pentru că nu este chiar simplu să repari în caz că strici ceva. Dar dacă ai urmat întocmai acești simpli pași, nu ai de ce să te temi.

Pentru orice eventualitate însă, dacă nu ai încredere în propriile forțe este bine să știi cum să faci backup site-ului tău WordPress pentru a prinde mai mult curaj.

De ce să folosești Google AdSense?

Dacă nu ai un magazin online sau un site de prezentare, sfatul meu este să folosești fără pic de reținere platforma AdSense! Chiar dacă la început faci blogging de plăcere, vei vedea că în timp îți este foarte greu să te motivezi dacă munca ta nu îți aduce și satisfacții materiale. În plus, folosite cu moderație, reclamele nu numai că nu deranjează pe nimeni, dar îți și animă site-ul făcându-l să arate mai atractiv.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cum să adaugi codul AdSense pe un site WordPress îți recomand și:

Cum să câștigi bani din AdSense în România?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *