・Dacă aș fi un personaj din Jumanji și m-aș pierde în mijlocul junglei…

Sunt sigură că ai văzut măcar o dată în copilărie sau poate ceva mai târziu filmul Jumanji. Este un film cu Robin Williams și Kirsten Dunst care se trezesc captivi într-un joc. Fără să-și dea seama și bineînțeles, fără voia lor sunt aruncați în lumea fictivă a jocului și puși față în față cu nenumărate pericole.

Cred că nu aveam nici patru ani când a apărut acest film, dar știu că l-am îndrăgit din prima. Ca și concept, m-a cucerit imediat ce am vizionat câteva cadre. Țin minte că acțiunea începea cu niște copii care găsesc un joc vechi și odată ce încep să-l joace, nu mai pot evada din lumea acestuia decât dacă reușesc l termine.

Pornind de la această idee, nu de puține ori mi-am pus și eu întrebarea cum ar fi să devin un personaj fictiv dintr-un joc și să trăiesc experiențele acestuia. Dar, nu am încurajat prea mult aceste cugetări îndrăznețe până astăzi când realizez că cea de-a 26-a și penultima probă de la SuperBlog 2017 îmi pune exact aceeași întrebare: Cum te-ai descurca în junglă trezindu-te în pielea unui personaj din Jumanji?

De data aceasta este vorba despre Jumanji: Aventură în junglă, un film pentru întreaga familie, continuarea celebrului Jumanji pe care cu siguranță îl cunoști foarte bine. Acest nou Jumanji apare în România, în cinematografe,în data de 29 decembrie 2017 și urmărind trailer-ul pare un film care se ridică cu ușurință la standardele stabilite de predecesorul său.

Dacă aș fi un personaj din Jumanji și m-aș pierde în mijlocul junglei...

Ca să înțelegi mai bine personajul cu care eu aș avea curaj să pornesc în această aventură, te invit mai întâi să iei la cunoștință variantele și să urmărești trailer-ul:

Ai ghicit? Ți-ai dat seama în cine m-aș preschimba eu?

Voiai să spui că în fata cu părul roșcat jucată de Karen Gillan, nu-i așa? Sau poate că te gândeai că fiind deja fată în viața reală, măcar într-un joc aleg să fiu ca Dwayne Johnson, un bărbat de aproape doi metri, plin de mușchi și fără nicio slăbiciune.

Recunosc că sunt tentante ambele variante, dar nu și în mediul în care se presupune că ar trebui să mă descurc. Nu!

Dacă aș fi un personaj din Jumanji…

În junglă aș alege personajul jucat de Kevin Hart fără a sta pe gânduri.

Poate că nu este cel mai puternic caracter și cu siguranță nici cel mai rapid din gașca celor patru, (cel puțin conform descrierii din jocul Jumanji), dar are o calitate greu de trecut cu vederea în condițiile date: este un bun zoolog! Și dacă ai ratat secvența care demonstrează asta, poftim aici dovada.

Dacă aș fi un personaj din Jumanji și m-aș pierde în mijlocul junglei...

În jungla deasă și neprietenoasă, plină de animale sălbatice și plante cunoscute și mai puțin cunoscute, cunoștințele aprofundate de biologie, zoologie și botanică sunt primele care mi-ar putea fi de folos.

Dacă personajul cu care am ales să joc este un zoolog desăvârșit, șansele să cunoască câteva lucruri cheie și despre floră sunt destul de mari. Iar în cazul în care aș fi nevoită să mă despart de echipă, ori m-aș rătăci, aceste cunoștințe cu siguranță mi-ar prinde bine ca să supraviețuiesc. Și plus de asta, pare cel mai echipat din cei patru.

Să ne imaginăm următoarea situație foarte probabilă dacă m-aș afla în mijlocul junglei în pielea personajului lui Kevin Hart din Jumanji:

M-am pierdut în pădure de ceva timp și tocmai a început să plouă. Mi-e frig, foamea îmi slăbește puterile și îmi doresc cu disperare să găsesc un loc unde să mă odihnesc.

Îmi fac griji pentru prietenii mei cărora le-am pierdut urma de ore în șir, dar cel puțin ei se au unii pe alții.

Din dorință de confort și pornind în căutare de plante și ciuperci comestibile m-am îndepărtat de ei, uitând că jungla poate fi un loc atât de înșelător.

Dar nu-i nimic! Chiar și în situația de față, convingerea că o pot scoate la capăt nu mă părăsește. Nu mă laud, dar dacă vreunul dintre noi patru poate supraviețui și singur în mijlocul junglei, acela cu siguranță sunt eu.

Ca să supraviețuiești în junglă, trebuie să cunoști legea junglei!

În primul rând, trebuie să aștept să se oprească ploaia torențială și să mă usuc. Să încerc să străbat jungla pe o așa vreme și să risc să mă rănesc nu ar fi înțelept. Mai ales că din cauza umidității, rănile mi s-ar vindeca mult mai greu și în plus, ar crește și riscul de infecție.

Aș căuta în primul rând un adăpost, o peșteră sau ceva asemănător, unde să pot rămâne și peste noapte în caz că ploaia nu încetează; Aș încerca să fac rost de ceva vreascuri uscate cu care să fac un foc care să mă protejeze de animale și să mă ajute să-mi usuc hainele și echipamentul și aș aștepta.

În ghiozdanul mare și încăpător aș căuta ceva comestibil care să îmi potolească foamea, iar în cazul în care nu aș găsi nimic, m-aș odihni puțin să-mi recapăt puterile și abia apoi aș porni din nou în căutarea hranei. Cunosc multe specii de plante comestibile și dacă ploaia ar înceta, mi-ar fi tare ușor să-mi satisfac nevoia de hrană.

O altă problemă pe care aș rezolva-o ușor dacă aș fi personajul lui Kevin, ar fi nevoia de apă potabilă. Tot din ranița ce o port,aș lua un vas în care aș aduna apă de ploaie. Probabil nu ar avea gustul apei îmbuteliate pe care o știu de acasă, dar fiind apă dulce, cel puțin m-ar hidrata suficient și nu aș suferi de sete nici măcar o clipă.

Și astfel, folosindu-mă de cunoștințele și dotările cu care m-am trezit ca acest personaj, aș reuși să o scot la capăt și să rămân în viață chiar și în astfel de condiții vitrege.

Sunt sigură că dacă aș fi personajul lui Kevin Hart, aș putea depăși orice situație. Absolut orice situație! Chiar și cu o turmă de rinoceri pe urmele mele…

Dacă aș fi un personaj din Jumanji și m-aș pierde în mijlocul junglei...

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *