・Dacă dorești să faci un bine și nu ști de unde să începi…

Singurul lucru mai trist decât să nu ai niciun copil deși îți dorești măcar unul, este să ai un copil care suferă, iar tu să nu poți face nimic pentru el. Și deși îi înțeleg perfect pe cei care trăiesc zi de zi cu speranța că la un moment dat se va întâmpla o minune și vor avea și ei propriul copil, nu pot să-mi imaginez durerea simțită de părinții care cu toate că și-ar da și viața pentru sănătatea copilului lor dacă ar știi că acestuia i-ar fi bine, singurul lucru pe care îl pot face este să asiste la suferințele lui în calitate de martori neputincioși. Aceasta este drama și cumplita realitate cu care se confruntă sute de părinți din România, majoritatea aparținând unor familii cu posibilități modeste.

Dar uneori ce nu poate face familia, o poate face sprijinul celor din jur când aceștia își dedică o clipă din viața lor în numele aproapelui. Astfel s-au gândit organizatorii proiectului Susține hidroterapia și tot așa ne îndeamnă și pe noi prin participarea lor la competiția Campionatul de Bine organizat de Bursa Binelui.

Dacă dorești să faci un bine și nu ști de unde să începi...

Sursa foto:https://www.facebook.com/TerapiaPrinApa/

Ce este Bursa Binelui?

Dacă nu ești familiar cu conceptul, dă-mi voi să-ți spun pe scurt ce este Bursa Binelui.

La momentul actual Bursa Binelui este unica platformă online din România care permite donații necomisionabile. Astfel ea încurajează și donațiile mici de doar 5 sau 10 lei pe care le poți face fără teama că ți se vor lua și alți bani în afară de cei pe care dorești să-i dăruiești cauzei pe care o susții.

Bursa Binelui este dezvoltată de către Banca Comercială Română în parteneriat cu EuPlătesc.ro și se adresează ONG-urilor. Scopul ei este să încurajeze aceste organizații să strângă fonduri pentru diferite proiecte umanitare menite să facă din România un loc mai bun și o țară unde fiecare dintre noi se poate bucura de sprijin și confort.

Dar ideea per ansamblu nu se limitează la o simplă platformă!

Bursa Binelui nu este doar o platformă bancară, ci și gazda Campionatului de Bine, competiție în cadrul căruia primilor trei finaliști clasați li se vor dubla sumele primite ca donații în limita a 5000 de euro!

Dacă dorești să faci un bine și nu ști de unde să începi...

Susține hidroterapia!

La momentul acesta pentru locurile fruntașe în cadrul Campionatului de Bine se întrec nu mai puțin de 45 de proiecte care mai de care mai hotărâte să facă o schimbare.

Lista completă a celor 45 de proiecte precum și suma donată până la momentul actual, dar și modalitatea prin care poți face o donație, o poți afla direct de pe site-ul oficial al Campionatului de Bine. Înainte de a-l accesa însă, pregătește-te emoțional pentru că toate propunerile sunt atât de impresionante încât pot stoarce lacrimi chiar și dintr-o inimă de piatră!

Să afirm că mi-am ales un proiect preferat este mult spus deoarece fiecare din propunerile acestui campionat reprezintă o cauză nobilă și consider că i se cuvine atenție, însă pentru faptul că cei mici, și aici mă refer în special la copiii cu probleme, sunt cei care îmi inspiră o profundă empatie, ei sunt cei pe care doresc să îi susțin în această competiție și de aceea am ales să promovez proiectul Susține Hidroterapia!

[background bg=”https://pickandkeep.com/wp-content/uploads/2017/10/New-Bitmap-Image-2-1.bmp” padding=”30px” parallax=”0″ dark=”false”]

Cât de simplu este să donezi?

PASUL 1

Accesezi link-ul următor pentru a vizualiza pagina proiectelor.

 https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Participanti

PASUL 2

Alegi proiectul pentru care vrei să faci o donație.

În cazul meu Susține hidroterapia!

Dacă dorești să faci un bine și nu ști de unde să începi...

PASUL 3

Indroduci numele, prenumele, adresa de e-mail și suma în lei și apoi bifezi căsuța:

☑ Sunt de acord cu termenii și condițiile.

Dacă dorești să faci un bine și nu ști de unde să începi...

PASUL 4

Ești condus către portalul de plățiEuPlătesc.ro și efectuezi în siguranță tranzacția fără niciun fel de comision!

Dacă dorești să faci un bine și nu ști de unde să începi...

PASUL 5

Îți iei bine meritata doză de dopamină.

Dacă dorești să faci un bine și nu ști de unde să începi...

[/background]

Ce este hidroterapia?

Hidroterapia, sau terapia prin apă este un proiect propus de Asociația Școala mamei Junior a cărei fondatoare este doamna doctor Ioana Vârtosu, o timișoreancă cu o inimă de aur și cu o ambiție pe măsură. Cu ajutorul hidroterapiei, Ioana își propune să multiplice șansele la o viață independentă ale copiilor care suferă de dizabilități și afecțiuni locomotorii sau neurologice.

Dacă dorești să faci un bine și nu ști de unde să începi...

Sursa foto:https://www.facebook.com/TerapiaPrinApa/

În cei șapte ani de când a pus bazele acestui program de hidroterapie rezultatele vorbesc de la sine:

❉ 7% din copiii născuți prematur pot acum să meargă fără susținere;

❉ 10% din aceștia au fost înscriși pe parcurs la grădiniță;

❉ efectele pozitive se văd din primele 6 luni;

❉un an de terapie asigură o performanță crescută cu 52% a abilităților acvatice: motorice, înot, echilibru etc.;

❉ după promovarea examenului de bacalaureat 4 copii au ajuns studenți.

Prin participarea sa la Campionatul de Bine, Ioana își propune să ajute cel puțin 240 de copii cu nevoi speciale oferindu-le ședințe gratuite de hidroterapie. O ședință de hidroterapie costă 20 de lei; În timp ce cu suma de 1000 de lei un copil poate beneficia de acest tratament timp de un an de zile plus participarea la două concursuri bianuale de înot.

Cu o floare nu se face primăvară, dar totuși…

Ce poți face în ziua de azi cu cinci lei?

Îți poți potoli foamea la prânz cu doi, trei covrigi și o sticlă de apă plată. Sau poți opta pentru un senviș mai simandicos decât covrigii, dar nu îți mai ajunge și pentru apă.

Tot cu cinci lei îți poți lua o cafea care să te trezească la prima oră a dimineții. Sau dacă ești din București poți călători de două ori cu metroul sau o singură dată alături de jumătatea ta.

Dacă cauți hrană pentru suflet, poți da iama într-un anticariat și să-ți cumperi o carte. Sau dacă ești fan modă vintage, cu un strop de noroc ai putea găsi ceva drăguț de purtat într-un magazin de haine la mâna a doua.

Dacă îți plac produsele cosmetice, s-ar putea să fie nevoie să mai pui ceva ca să-ți iei chiar și din cele mai ieftine, dar s-ar putea să găsești ceva.

Iar dacă vrei să-ți cheltuiești cei cinci lei ca să te distrezi cu prietenii, mai mult ca sigur va fi nevoie să te împrumuți de la unul din ei până la sfârșitul serii.

Sau ai putea să-i faci unui copil cu dizabilități cadou 15 minute de tratament, susținând hidroterapia.

Dacă dorești să faci un bine și nu ști de unde să începi...

Sursa foto:https://www.facebook.com/TerapiaPrinApa/

Orice variantă ai alege din cele de mai sus, pe termen lung niciuna nu te va bucura mai mult ca cea din urmă. A ajuta pe cineva fiind conștient de binele făcut este o plăcere care nu se compară cu nimic în lume.

Cu cei 5 lei de la tine un copil ar mai putea câștiga 15 minute de șanse. Și nu te gândi că nu sunt destul ca să facă diferența! Dacă tu ești în stare să dăruiești, mai mult ca sigur, vor mai fi și alții dispuși să ajute și tot așa până când acelui copil nu-i vor fi schimbate doar 15 minute din viață, ci viața întreagă!

Dacă dorești să faci un bine și nu ști de unde să începi, nu te descuraja gândindu-te la fapte colosale.

Un bine poate începe cu mărunțișul din buzunar și o intenție frumoasă!

Dacă dorești să faci un bine și nu ști de unde să începi...

Sursa foto:https://www.facebook.com/TerapiaPrinApa/

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă vrei să promovezi această campanie, nu uita să distribui acest articol!

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Subiecte despre care să scrii,te invit pe blogul nostru:
Blog pickandkeep

❋ Sursa primei fotografii:https://www.facebook.com/TerapiaPrinApa/

3 comentarii la „・Dacă dorești să faci un bine și nu ști de unde să începi…

 • februarie 3, 2018 la 9:33 pm
  Permalink

  Îmi place că te implici în astfel de programe! La cât mai multe!

  Răspunde
 • februarie 3, 2018 la 9:34 pm
  Permalink

  Frumoasă inițiativă! Felicitări pentru articol!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *