Ce părere am despre lucruri pentru bebeluși primite de la alții?

În general, nu mă deranjează să port haine second hand și din când în când mai investesc chiar și în piese de mobilă vintage. Dar până să rămân însărcinată nu mi-am pus problema dacă aș accepta lucruri folosite deja și pentru copilul meu. Dar apucându-mă de pregătiri și cheltuind destul de mult pentru tot felul de lucruri pentru bebeluși, mi-am dat seama că second hand-ul ar putea fi o opțiune și din acest punct de vedere.

De unde să iei lucruri pentru bebeluși deja folosite, dar de bună calitate?

Frații și surorile care au deja copii sunt cea mai bună sursă de lucruri second hand pentru bebeluși pentru că ei sunt niște persoane apropiate, în care poți avea 100% încredere. Cu doi verișori tot băieței, dacă s-ar fi născut mai devreme, probabil că nu aș mai fi luat aproape nimic nici pentru bebelușul meu. Dar diferența de vârstă între el și cel mai mic verișor este de șapte ani, motiv pentru care majoritatea lucrurilor le-am luat pe cont propriu.

Pe de altă parte, de la niște prieteni foarte săritori, am primit un cărucior și un pătuț aproape nefolosite pe care la rândul meu le voi da mai departe imediat ce nu voi mai avea nevoie de ele. Dar și pe acestea le-am acceptat, tocmai pentru că îi cunosc foarte bine pe cei care mi le-au dăruit și știu că le-au întreținut exact așa cum aș fi făcut-o și eu.

În rest, un loc bun unde sigur poți găsi o mulțime de lucruri second hand pentru bebeluși sunt grupurile de Facebook și platformele online precum OLX. Dar chiar și în cazul lor, pentru a face o alegere înțeleaptă și a nu regreta mai târziu, trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante.

Ce fel de lucruri second hand pentru bebeluși merită să accepți?

Haine second hand pentru bebeluși

Bebelușii cresc văzând cu ochii și oricât de drag ți-ar fi să le cumperi hăinuțe noi în fiecare zi, la un moment dat ele se transformă într-o risipă. De aceea, primirea sau cumpărarea unor hăinuțe uzate nu este chiar o idee rea. Ai doar mare grijă ca toate lucrurile pe care le alegi să fie într-o stare perfectă; să nu aibă rupturi, nasturi lipsă sau fermoare stricate și în primul rând să se poată spăla la o temperatură foarte ridicată.

Pantofi second hand pentru bebeluși

Cu toții știm că bebeblușii nu au nevoie de pantofi. Eu cel puțin nu am cumpărat încă nicio pereche pentru al meu și nici nu cred că o voi face prea curând. În plus, pentru că se fabrică cu multă migală, pantofii de bebeluși costă o mică avere pentrtu niște lucrușoare pe care probabil nu le vei folosi de prea multe ori. De aceea, cel puțin din punctul meu de vedere, atunci când vrei să-ți îmbraci puiuțul la patru ace, merită să investești în pantofiori second hand!

Geci de iarnă pentru bebeluși

Dacă ai „norocul” ca bebelușul tău să de nască iarna, mai mult ca sigur vei avea nevoie și de haine groase, potrivite pentru acest anotimp. Dar nu le vei folosi prea mult pentru că în primele luni de viață și mai ales la frigul din România nu-ți va arde să-l scoți afară cu excepția ocazionalelor vizite la pediatru și câteva minute, în apropierea locuinței.
Jucării pentru bebeluși

Dacă ai de gând să primești sau să cumperi jucării vechi pentru bebeluși trebuie să știi ca acestea sunt ceva mai problematice decât hainele! Nu le folosi dacă au părți mici, ce pot fi periculoase și nici dacă li se dezlipește vopseaua! Jucăriile colorate cu vopseluri din plumb de exemplu sunt toxice pentru cei mici și ar trebui evitate cu orice preț. De asemenea, dacă este vorba de niște jucării pe care nu poți să le dezinfectezi corespunzător, cel mai bine ar fi să renunți la ele.

Pătuț, cărucior sau scaun pentru bebeluși

Chiar dacă este vorba doar de un cadru, un pătuț vechi de bebeluși ar trebui curățat foarte bine înainte de a fi pus în funcțiune, lucru la valabil și pentru un produs nou, expus în magazin. Bebelușii obișnuiesc să „guste” toate lucrurile din jurul lor și oricât de curate ar părea pătuțul, căruciorul și mai târziu scaunul de bebeluși, indiferent dacă le-ai cumpărat sau le-ai primit ori dacă sunt noi sau vechi, trebuie să le cureți și să le dezinfectezi corespunzător înainte de a începe să le folosești!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Ce părere am despre lucruri pentru bebeluși primite de la alții? citește și:

10 Lucruri despre naștere și primele zile ale bebelușului

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *