・Cum să începi un blog de fashion?
Te-ai gândit că ți-ar plăcea să încerci, dar nu știi de unde să te apuci și cum să începi un blog de fashion? Sunt aici să te ajut și să îți vorbesc despre toate hopurile de care m-am lovit eu pentru ca tu să treci mai ușor peste ele!
Am început pickandkeep pentru că nu descoperisem niciun blog de fashion exact pe gustul meu, mai ales în România. Știam de existența multor bloguri interesante, iar pe unele le mai răsfoiam din când în când pentru idei minimaliste de creare a unei ținute sau pentru ponturi legate de cumpărături chic, dar convenabile. Dar asta era tot! Nu cunoșteam niciun blog care să mă reprezinte și să fie exact pe stilul meu: haine comode, simple, în mare parte confecționate din țesături și materiale naturale, în culori cuminți și care neapărat să se potrivească cu viața activă de la oraș. Haine pe care să le poți purta zi de zi, în orice împrejurare și cu timpul să nu se demodeze, ci doar să capete și mai multă personalitate.
Ei bine, și ce faci când nu găsești exact ceea ce vrei? Te apuci și creezi singură ceva cât mai aproape de imaginea dorită. Eu cel puțin așa am procedat!
Dar recunosc! Oricât de multe idei legate de modă și experiență în domeniul S.E.O. acumulasem până să mă apuc de pickandkeep, începutul a fost mult, mult mai greu de cât mă așteptam! Iar lucrurile cred că ar fi fost ceva mai simple dacă știam din start ceea ce urmează să îți dezvălui ție.
Cum să începi un blog de fashion?
1. Alege-ți un nume care să te reprezinte
Cele mai importante lucruri pentru mine în alegerea numelui au fost rezonanța și semnificația. Mi-am dorit un nume ușor de pronunțat și de reținut, dar care să aibă și semnificație.
Sunt mulți bloggerii care aleg să își boteze blogul cu propriul nume. O altă alegere înțeleaptă! Mai ales dacă vrei ca lumea să recunoască încă de la început că blogul îți aparține și să te susțină!
Indiferent de varianta pe care vei merge, sfatul meu e să îți alegi un nume care să te reprezinte și de care să nu te plictisești indiferent de cât de lungă va fi viața blogului tău.
2. Învață puțină programare
Să îți „construiești” singură un site nu e chiar cel mai complicat lucru din lume. Și e chiar recomandat! Mai ales în cazul în care dorești să vinzi și ceva produse prin intermediul lui.
Înainte de a „construi” pickandkeep nu mai lucrasem la un site niciodată. Chiar și ideea de a închiria un domeniu și de a începe să lucrez pe o platformă mi se păreau subiecte S.F. Și totuși, într-o zi mi-am luat inima în dinți; Am dat un search pe Youtube folosind cuvintele cheie „how to build a website”; Am găsit un tutorial ușor de urmărit și m-am pus pe treabă. Totul a durat aproximativ o jumătate de zi, timp în care am comparat câteva teme, am încărcat pe site o mulțime de produse cu tot cu poze și cu prețuri și am instalat și multe plug in-uri potrivite pentru site-ul meu! Iar rezultatul a fost pe măsura așteptărilor: un site complet customizabil, al cărui proces de creație îl cunosc până în cel mai mic detaliu.
Și mă vei întreba: la ce te ajută să știi cum se creează un site dacă ți-l construiești doar o singură dată? De fapt, te ajută enorm! Pe parcurs, e inevitabil să nu apară mici probleme sau să nu îți dorești să schimbi una alta. Și cum vei putea face asta dacă tu nu ai mai lucrat niciodată la un site?
3. Alege-ți un subiect inepuizabil
Acum că am terminat partea tehnică, vine partea interesantă: procesul creativ! Dacă site-ul tău este activ, tot ce ți-a mai rămas de făcut este să creezi conținut. Dar nu răsufla ușurată! Încă! De fapt, aceasta este partea cea mai grea, dar și cea mai distractivă!
Ca să îți fie foarte ușor, alege pentru blog un subiect de care ești pasionată și despre care ai putea vorbi la nesfârșit. Eu am ales să vorbesc despre modă. Iar temele pe care mă axez în general sunt diferitele probleme de fashion care mi-au dat bătăi de cap la un moment dat. Cum ar fi:
Am ales să vorbesc doar din experiență. Nu aș putea să îți spun cu ce să te îmbraci la o petrecere pe plajă sau la piscină pentru că nu am fost niciodată la una. Dar mi-ar fi foarte ușor să îți descriu cu lux de amănunte cele mai bune magazine în care să te pierzi într-o zi de cumpărături online! Așa ai putea începe și tu! Vorbind despre lucrurile care îți plac și dezvoltând subiecte de discuție pe seama lor.
4. Fii originală!
Am vorbit mult despre originalitate pe acest blog. Iar dacă îți dorești să începi un blog de fashion, acesta este conceptul pe care ar trebui să te bazezi și tu!
Nimeni nu este interesat de subiecte copiate din surse populare și transpuse pe un blog nou de care nu s-a mai auzit până acum. De aceea, pune-ți mintea la contribuție și folosește-te la maxim de cea mai originală resursă pe care o ai la îndemână: tu însăți!
- Vorbește cu cuvintele tale!
- Comportă-te natural!
- Cunoaște-te cât poți de bine!
- Fii tu!
5. Fii la curent cu tot ce apare în materie de trenduri, dar nu purta decât ce îți vine bine
E important să cunoști noutățile în orice domeniu în care dorești să aprofundezi. Dar asta nu înseamnă că trebuie să te lași dusă de val și să te pierzi în mulțime doar pentru că „se poartă”.
Dacă te hotărăști să apari pe blogul tău, nu face compromisuri și nu te lua după expresia „fake it, fake it ’till you make it” pentru că la un moment dat, ajungi să promovezi lucruri în care nu crezi cu adevărat, tot procesul devenind incredibil de obositor, renunțând înainte de a-ți duce misiunea la bun sfârșit!
6. Fii ca în realitate!
Ca o completare la punctele anterioare, dacă iei hotărârea să îți faci apariția pe blog, arată-te exact așa cum ești și în realitate! Dacă în general uniforma ta este compusă din blugi și tricouri, să apari pe blog doar în ținute de gală și în machiaj fantezist, s-ar putea să nu dea prea multă credibilitate articolelor tale!
Și mai e un lucru, dacă vrei să apari doar în ținute de ocazie, gândește-te bine înainte! Ai posibilitatea să suplimentezi mereu stocul de rochii și pantofi eleganți? Sau te vei opri după primele zece articole?
Înainte de a face fotografii pentru blog mi-am făcut o mulțime de probleme în legătură cu ținuta cum ar fi:
- Să port tocuri sau nu?
- Să port o rochie deși nu mă îmbrac așa în general sau să mă îmbrac comod?
- Să sufăr de frig sau să mă îmbrac călduros?
- Să mă machiez strident sau discret?
- Să fiu altcineva sau pur și simplu EU?
Dacă arunci o privire la primul meu articol din seria celor de styling, îți vei da seama imediat că am ales în fiecare caz doar varianta #2.
7. Investește în relații de calitate
Citește și alte articole asemănătoare cu:Cum să începi un blog de fashion?
Poți să faci totul singură! Chiar poți, nu e imposibil! Dar îți va ieși de o mie de ori mai bine dacă reușești să găsești persoanele cheie pe care să te poți baza și cu care să poți colabora.
8. Fii ordonată!
Continuitatea este cheia! Cititorilor loiali le place să aibă unde să se întoarcă! Iar când o fac, să găsească acolo informație utilă și conținut interesant. De aceea, nu-i dezamăgi! Postează pe blogul tău măcar o dată pe săptămână și respectă timpul pe care vizitatorii blogului ți-l oferă dăruindu-le articole de calitate din care să aibă ce învăța sau se le poată folosi ca sursă de inspirație! Fă-ți un program riguros de care să te ții!
9. Fă-ți timp pentru social media
Cei mai mulți cititori te vor descoperi de pe social media! De aceea, fă tot posibilul ca și conturile tale de socializare să arate la fel de bine ca și blogul tău! Și nu uita! Păstrează aceeași imagine și același stil pretutindeni.
Și încă ceva! Uită de numere! Numărul de prieteni de pe Facebook sau de followers de pe Instagram contează doar dacă cei care te urmăresc îți sunt loiali! Faptul că ai reușit să strângi 2000 de followers dintre care mai mult de jumătate sunt conturi false sau inactive nu îți va crește numărul de vizitatori de pe blog! Crede-mă pe cuvânt! Mai de preț sunt 300 de followers cu adevărat interesați de tine și care chiar se vor uita la ceea ce postezi!
10. Învață să dăruiești!
Singurele lucruri pe care tu, în calitate de blogger, le poți dărui cititorilor tăi sunt atenția, respectul și o parte din ideile tale! Asigură-te că faci o treabă bună!
- Când cineva îți scrie un comentariu, răspunde-i cât mai cuprinzător cu putință;
- Când primești un like, ai grijă să dai înapoi unul;
- Când lumea te urmărește pe rețelele de socializare, întoarce-le favorul! Faptul că ești urmărită de o mulțime de persoane, iar tu la rândul tău nu urmărești pe nimeni, nu te face o vedetă! Ai la fel de multă credibilitate și urmărind la rândul tău alți utilizatori;
- Când lumea îți acordă timp pentru a citi articolele tale, oferă-le timp prin compunerea unui conținut din care să rămână măcar cu o idee.
11. Îndrăgostește-te de modă
Ca să începi un blog de fashion în primul rând trebuie să iubești moda; Să îți placă hainele; Să investești în ele; Să le dedici timp! Moda nu este un subiect care să poate fi tratat cu superficialitate! Ca să poți să scrii mereu despre modă trebuie s-o iei în serios!
Concluzie
Cam acestea sunt principalele puncte pe care ar trebui să le ai în vedere când vrei să începi un blog de fashion. Moda este un subiect complex, dar la care oricine se pricepe de minune! Ca să începi un blog de fashion interesant și captivant, tot ce trebuie să faci este:
- să te documentezi;
- să fii naturală;
- să fii atentă cu cei din jur;
- să îți placă ceea ce faci!
Mult succes, iar dacă chiar vrei să începi un blog de fashion și ai nevoie de cineva cu care să te sfătuiești, știi unde mă găsești!
IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN
❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cum să începi un blog de fashion te invit pe blogul nostru:
Da un blog cu multa informație utilă
Recomand acest blog