・Nu am fost vreodată în Poiana Brașov, dar dacă aș merge…

Mă crezi că merg în Brașov de cel puțin 15 ori pe an, dar nu am fost vreodată în Poiană? De aceea, cea de-a șasea probă din cadrul concursului SuperBlog 2017, a fost pentru mine cea mai mare provocare de când s-a dat startul acestei ediții și până acum. Acesta a fost și motivul pentru care este prima dată când nu am reușit să mă încadrez în intervalul de timp prestabilit! Pe scurt, tema a fost următoarea: o vacanță în Poiana Brașov. Pe larg, iată despre ce este vorba:

Cum ar fi pentru mine o vacanță perfectă în Poiana Brașov?

Încă te miri că am ajuns la vârsta aceasta fără să văd vreodată Poiana Brașov? Înseamnă că am ceva de pierdut dacă nu fac repede o schimbare, nu-i așa?

Bine. Am înțeles! Mă duc să îmi fac repede bagajele. Am experiență la împachetat mai ceva ca o stewardesă și sunt gata de plecare în câteva minute. Cazare am găsit deja la Hotel Royal Poiana Brașov, așa că nu îți mai bate și tu capul cu rezervările. Te rog doar să îi pui adresa pe GPS și hai să mergem!

Hotel Royal Poiana Brașov este un hotel cu prețuri convenabile, dar standarde înalte. El este localizat în Poiana Brașov, în apropierea pârtiilor de ski și reprezintă simbioza perfectă dintre modern și cadru natural.

Hotel Royal Poiana Brașov dispune de nu mai puțin de zece apartamente de câte patru persoane, un apartament de cinci, opt camere triple, opt duble și două twin. De aceea, este locul perfect unde să mergi să te distrezi împreună cu prietenii, dar și să te relaxezi cu familia.

Pentru zilele friguroase de iarnă, când zăpada te trimite la adăpost și la o ciocolată caldă, sau în cele de vară când ai făcut drumeții cât a fost ziua de lungă și vrei o pauză, te poți refugia cu toată gașca în sala de jocuri a hotelului unde să încingi o partidă de biliard ca la carte. De asemenea, când cauți un loc unde să te destinzi, sauna hotelului e o alegere formidabilă.

Pentru cei care vin în vacanță însoțiți de cei mici și caută o metodă să le alunge plictiseala drumului, tot Hotel Royal Poiana Brașov le vine în ajutor. Locul de joacă al hotelului este moteda ideală pentru a face vacanța copiilor cel puțin la fel de plăcută ca cea a adulților.

Și acum că știi unde mergem, hai la drum!

Cum ajungem în Poiană eu mă duc direct la saună! Mă relaxez 20-30 de minute și apoi ieșim pe terasă. Propun să ne luăm câte un ceai cald și să stăm la taclale. Când te plictisești și vrei să mergi în cameră, du-te fără rețineri. Eu am cu mine vreo două cărți începute și neterminate și aș vrea să mai profit de aerul de munte.

A doua zi dis de dimineață mi-ar plăcea să facem hiking. Măcar pentru o zi vreau să stau departe de oraș și de aglomerația sa. Dacă ni se face foame pe drum, putem să ne așezăm undeva și să facem un picnic. Pregătesc eu mâncare ca să luăm cu noi, dar tu ai grijă de cafea! Un picnic perfect, se sfârșește mereu cu o cafea tare și aromată.

Traseul drumeției, ar putea fi următorul:

Din Poiană, urcăm pe strada Poaiana Ursului și cotim spre Drester către Peștera de Lapte. Vizităm peștera și apoi o luăm prin pădure. Un drum forestier la mijlocul lui Octombrie trebuie să fie o priveliște de neuitat. Apoi, ajungem la Cabana Postăvaru. Facem o pauză acolo și continuăm până pe Vârful Postăvaru. Sus în vârf ne va cumprinde în sfârșit oboseala, dar vom fi tare mulțumiți de reușita noastă.

Cred că ar fi un traseu destul de dificil pentru noi care petrecem atâta timp la birou, dar ne-ar prinde bine!

Seara, ca să ne relaxăm, am putea bea ceva în sala de jocuri.

Dacă îmi propui o partidă de biliard, accept cu plăcere. Indiferent dacă ai mai jucat sau nu, scorul cred că va ține cu tine pentru că eu nu mă pricep deloc. Dar, indiferent de cine câștigă, sunt convinsă că ne-am distra pe cinste. Înainte de culcare eu aș mai trece un sfert de oră pe la saună și astfel aș încheia prima mea zi de vacanță din Poiana Brașov.

Ce spui?

Mergem?

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

2 comentarii la „・Nu am fost vreodată în Poiana Brașov, dar dacă aș merge…

  • octombrie 15, 2017 la 1:17 pm
    Permalink

    Am fost acolo la acest hotel si mi-a placut mult. Camere curate, lineste si aer proaspat. Recomand!

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *