・9 Etape pentru a găsi de lucru folosind o limbă străină

Să lucrezi folosind o limbă străină înseamnă să ai o meserie de care să nu te plictisești niciodată. Un astfel de mediu multicultural este o continuă provocare și un îndemn să îți perfecționezi abilitățile zi de zi. Dar, din păcate, oricât de bine ai impresia că știi o limbă străină, să faci tranziția de la limba maternă la aceasta, într-un mediu business, nu este chiar atât de simplu pe cât pare. Iată care sunt etapele prin care trebuie să treci pentru a fi capabil să folosești limbile străine la locul de muncă:
Nouă etape esențiale celor care își doresc o profesie folosind o limbă străină

Dacă ești una din acele persoane care nu folosește limba maternă la locul de muncă, cred că te-ai recunoscut în toate imaginile. Dacă însă, nu ai avut parte de această experiență, dar o consideri un ideal la care aspiri, iată ce ai de făcut:

Nu neglija cultura generală

În prima fază, ca în orice altă meserie, ai nevoie de o fundație solidă. De aceea, este vital să acumulezi cât mai multă cultură generală.

La locul de muncă, oricât de mult îți dorești să te concentrezi pe o nișă anume, vei vedea că e imposibil să porți conversații pe un singur subiect. Ca și tine, colegii și clienții tăi, au nenumărate interese și provin din cele mai diverse medii. De aceea, trebuie să fii pregătit pentru orice! Indiferent de subiectul de discuție e bine să ai măcar o idee generală în legătură cu tema respectivă.

★★Dezvoltă un interes sincer pentru limba respectivă

E necesar să începi să folosești și în viața de zi cu zi limba în care vei profesa.

Începe să asculți emisiuni în limba respectivă, vizionează filme, citește romane și găsește-ți prieteni de conversație. Și cel mai important, nici măcar în vacanțe, nu lăsa o zi să treacă fără a intra în contact măcar câteva minute cu acea limbă!

★★★Studiază, studiază, studiază!

Există oare cineva care să poată afirma că nu mai are nimic de învățat în legătură cu un subiect? Puțin probabil. De aceea, studiul, etapa trei prin care trebuie să treacă oricine își dorește să folosească o limbă străină la locul de muncă, este una cu început, dar fără sfârșit.

★★★★Aprofundarea e secretul specialiștilor

Pentru a ajunge atât de bun încât să poți lucra folosind o limbă străină, e nevoie să-ți aprofundezi cunoștințele. Și ca să îți potolești setea de cunoaștere, manualele tradiționale nu îți sunt îndeajuns.

★★★★★Urmează cursuri de limbi străine pentru firme

Abia în acest stadiu faci primul pas către carieră. Pentru a fi capabil de a comunica la nivel de business într-o altă limbă, studiul individual, o facultate de limbi străine și cunoștințele din diferite domenii ajută enorm, dar nu sunt suficiente. Nicio universitate nu te poate pregăti la un nivel profesional chiar în toate domeniile și în afară de asta, chiar și în limba maternă se mai întâmplă să nu cunoaștem termeni de specialitate pe care nu îi folosim în mod uzual. Aici intervin cursurile de limbi străine pentru firme care te pot pregăti special pentru subiectele de care ai nevoie.

★★★★★★Învață într-un cadru organizat

Cu un profesor pregătit, urmărind o programă și având la dispoziție materiale de specialitate, șansele să ajungi un vorbitor competent cresc la 200%.

Pentru a lucra folosind o limbă străină, e nevoie să fi capabil să-ți înțelegi interlocutorul fără a omite nimic, dar și să îți poți exprima ideile personale, exact ca în limba maternă. Ambele abilități, se învață și se pot dezvolta doar într-un mediu de studiu bine pus la punct, sub îndrumarea experților.

★★★★★★★Ascultă părerea celorlalți

Urmând cursuri de limbi străine pentru firme ai ocazia să întâlnești și alți profesioniști în domeniul în care vei lucra. De aceea, astfel de ore de studiu sunt ocazia perfectă pentru un schimb de experiență la nivel înalt.

★★★★★★★★Împrumută trucuri

Nu lăsa informațiile prețioase obținute de la cei din aceeași breaslă să scape nevalorificate. Împrumută de la aceștia metode prin care să îți simplifici munca și să-i sporești valoarea și folosește-te de ele cu prima ocazie. De asemenea, nu rata șansa de a-ți îmbogăți vocabularul și a reține noi expresii relevante pentru locul tău de muncă.

★★★★★★★★★Pune în practică tot ceea ce ai învățat

Și acum e timpul să pui în aplicare tot ce ai acumulat. Teoria fără practică este ca vorbele aruncate în vânt, așa că nu mai sta! Pune-te pe lucru și demonstrează tuturor de ce ești în stare! Nu da voie barierei lingvistice să stea în calea succesului tău și al firmei tale.
Cine te poate ajuta să poți vorbi o limbă străină la nivel de business?

Când cauți calitate, îți recomand să apelezi la cei mai buni.

Agenția de traduceri Swiss Solutions este cea mai mare firmă de traduceri din țara noastră. Anul trecut, conform clasamentului realizat de Common Sense Advisor, s-a clasat în topul celor mai importanți furnizori de traduceri din Europa de Est, oferind servicii de înaltă calitate în domeniul traducerilor.

Au mai mult de 13 ani de experiență și înțeleg mai bine ca oricine importanța cursurilor de limbi străine pentru mediul afacerilor. Astfel, pe lângă nenumăratele oferte de traduceri specializate în și din limbi din cele mai diverse, Swiss Solutions oferă și cursuri de limbi străine pentru firme pentru ca tu sau angajații tăi să puteți face trecerea de la vorbitori avansați la profesioniști.

În ziua de astăzi, expansiunea în piețele învecinate sau chiar la nivel mondial este esențială dezvoltării firmelor.

Succesul tău depinde de competențele la limbi străine. Nu lăsa acest mic impediment să îți umbrească ascensiunea.

Cu Agenția de traduceri Swiss Solutions orice companie poate trece la nivelul următor!

Acest articol a fost realizat pentru cea de-a șaptea probă din cadrul concursului SuperBlog 2017.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul 9 Etape pentru a găsi de lucru folosind o limbă străină te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep2 comentarii la „・9 Etape pentru a găsi de lucru folosind o limbă străină

 • octombrie 15, 2017 la 11:25 pm
  Permalink

  Foarte frumos ilustrata ideea si totul adevarat! Fara invatara, aprofundare si apoi iar invatafe, nu poti lucra folosind o limba straina!

  Răspunde
 • octombrie 17, 2017 la 10:23 pm
  Permalink

  Foarte bune propunerile tale . Mi-a placut asta: studiaza! studiza! Studiaza!

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *