De ce ar trebui să-ți înlocuiești periuța de dinți din plastic cu una din bambus?

Majoritatea periuțelor de dinți din lume sunt fabricate din plastic, iar în fiecare an aruncăm un număr alarmant de periuțe de dinți din plastic, care nu pot fi reciclate. Aceste periuțe ajung în gropile de gunoi sau în ocean, poluând mediul și punând în pericol viața marină. În fața acestui număr covârșitor de periuțe de dinți din plastic aruncate, trebuie să luăm măsuri. O opțiune prietenoasă cu mediul înconjurător este înlocuirea acestora cu periuțele de dinți din bambus. În prezent, acest tip de periuță este cea mai bună alegere pentru mediu. Mai jos vei regăsi câteva dintre motive.

De ce bambusul?

Bambusul este o plantă care crește extrem de rapid, în timp ce petrolul utilizat pentru fabricarea plasticului este o resursă limitată. După recoltare, bambusul se poate regenera singur, astfel încât nu trebuie să ne îngrijorăm de defrișarea pădurilor. De asemenea, bambusul nu necesită fertilizanți sau pesticide pentru a crește, ceea ce poate reduce impactul asupra mediului înconjurător.

Este prietenos cu mediul înconjurător

Mânerul unei periuțe de dinți din bambus este realizat din lemn de bambus natural și este 100% biodegradabil. Poate fi aruncat în siguranță în compost sau la gunoi, degradându-se complet în timp. De asemenea, chiar și în cazul în care au perii necompostabili, aceste periuțe de dinți tot elimină 90% din plasticul folosit în producția periuțelor de dinți tradiționale.

Sunt eficiente și ușor de utilizat

Perii unei periuțe de dinți din bambus sunt proiectați pentru a fi fabricați din nailon moale, care oferă performanță maximă în îndepărtarea petelor, a tartrului și placii de pe dinții și gingiile sensibile. Dacă efectuezi periajul în mod corect, periuțele de dinți din bambus sunt la fel de eficiente în curățarea dinților ca orice alta periuță de dinți manuală.

De asemenea, o periuță de dinți din bambus va avea o durata de viata la fel de mare ca una din plastic. Se recomandă să usuci bine periuța de dinți înainte să o depozitezi. Stomatologii recomandă înlocuirea acesteia la fiecare 2-3 luni sau atunci când perii s-au deformat.

Odată ce durata de viață a periuței tale de dinți a ajuns la sfârșit, atâta timp cât perii sunt în stare bună, poți continua să o folosești în alte scopuri. Este un instrument excelent cu care poți curăța crăpături și alte spații în care este greu de ajuns cu bureții sau lavetele tradiționale de curățare. Înainte de a face acest lucru, nu uita să igienizezi periuța de dinți.

Procesul de producție este eco-friendly

Mânerul periuței de dinți din bambus este, de obicei, realizat manual cu utilizarea minimă a mașinilor electronice. Însă o periuță de dinți din plastic este produsă într-o fabrică, care utilizează multe mașini și procese automate pentru a produce produsul final. În plus, acest mâner nu conține vopsea, cerneală sau alt produs chimic dăunător.

Aduce valoare spirituală

În zilele noastre, oamenii aduc natura în locuințe pentru a echilibra viața lor. Pe lângă prezența plantelor, o periuță de dinți din bambus poate fi încă o modalitate de a te conecta cu natura chiar acasă și de a arăta valorile în care crezi, precum cea de a proteja mediul înconjurător.

Un simplu pas în călătoria ta spre un stil de viață fără plastic este achiziționarea unei periuțe de dinți din bambus care va arăta minunat pe etajera ta din baie!

PICKANDKEEP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *