BLOGfood

Cum să prepari chahan japonez cu jumărele românești?

Dacă noi avem tocănița, italienii pizza, iar mexicanii quesadilla pentru a scăpa de resturile de prin frigider, atunci cu siguranță echivalentul japonez al acestui tip de mâncare este chahan. Despre chahan se crede că a fost adus în Japonia de imigranții chinezi care au sosit în anul 1860 în portul Kobe. El constă într-un amestec de orez prăjit și alte ingrediente, în general, legume uitate prin frigider.

Cum să prepari un chahan absolut delicios?

Dacă te-ai săturat de orez alb și nu știi ce să mai faci cu jumătate de ardei gras, ceapă verde, varză, morcov și alte legume insuficiente pentru a le folosi într-o rețetă decentă, gătește chahan!

Ingrediente

  • două porții de orez alb, fiert;
  • diferite legume;
  • o lingură de ulei;
  • două sau trei ouă;
  • șuncă sau jumărele;
  • două linguri de sos de soia.

Mod de preparare

După ce ai fiert orezul simplu, fără sare și fără delicat, varsă-l în strecurătoare și lasă-l să se scurgă complet. Este important ca acesta să fie cât mai uscat. Dacă ai orez gătit cu o zi în urmă, este și mai bine. Dar dacă nu, poți face chahan și cu orez proaspăt fiert.

Cât timp se scurge orezul în strecurătoare, taie mărunt diferite legume și verdețuri precum: varză chinezească, ardei gras, morcov și ceapă verde și lasă-le de-o parte. Apoi, tapetează tigaia cu ulei, sparge două-trei ouă pentru două porții de orez și amestecă-le încontinuu cu o spatulă sau bețișoare de lemn în timp ce se prăjesc.

După ce ouăle s-au transformat în fâșiuțe mici, adugă legumele și călește-le și pe ele, amestecând continuu. Secretul unui chahan bun este ca ingredientele sale să aibă o textură cât mai diversificată. De aceea, nu aștepta să se înmoaie toate legumele!

Când morcovii și alte legume tari au devenit „comestibile” adaugă orezul și amestecă până ce acesta își pierde toată apa. Apoi, adaugă ca ingredient special puțină șunculiță cu multă grăsime, sau de preferat, câteva jumărele de porc. Acestea îi vor da o savoare extraordinară!

La final, după gust, toarnă una sau două linguri de sos de soia peste chahan, amestecă bine ca să sărezi toată compoziția și închide focul. Asta este tot! Poftă bună!

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Cum să prepari chahan japonez cu jumărele românești? te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *