Păr uscat sau gras? Sfaturi de îngrijire corectă a părului cu ambasadorul L’Oréal Professionnel, Florin Noje

Omenirea recunoaște că femeile sunt sexul frumos. Dar dincolo de axiome și proverbe demonstrate (sau dărâmate), existența feminină e caracterizată de motricitate și flux continuu de activități. Job, casă, copii, hobby-uri și de la capăt. Însă, în aceasta eră a mișcării, timpul liber și răgazurile nu apar intuitiv, pur și simplu. Ci e nevoie de intenția de a le facem loc. Trebuie să prioritizăm, în rutinele noastre zilnice, săptămânale, lunare, un timp cu noi. Un timp în care să fii bine cu tine. Iar rutina de îngrijire a părului reprezintă pretextul perfect prin care poți consolida relația cu tine însăți, pentru a găsi echilibru și armonie într-o lume haotică. Așadar, este de bun augur ca o dată sau de două ori pe lună femeile să aibă parte de zile relaxante. Și tu te regăsești în situația descrisă mai sus? Atunci ce zici ca rutina aceea “de pauză organizată” sa fie o vizita la un salon coafură cu tratamente hrănitoare pentru volumul, elasticitatea sau strălucirea părului.

Anul post-pandemic vine cu o oboseală pe toate planurile, inclusiv în ceea ce privește industria de beauty: ne dorim mai multă frumusețe, cu mai puțin efort.

Florin Noje, ambasador L’Oréal Professionnel spune că, în ultima perioadă, majoritatea clientelor care ajung în salonul lui au un păr fragil, ca urmare a folosirii frecvente a uscătorului, dar și a plăcii pentru îndreptat fără aplicarea produselor ce protejează termic. Desigur, părul tău poate avea și alte probleme, în funcție de modul în care îl întreții sau tratamentele pe care le aplici acasă. Acesta ne recomandă să adaptăm rutina de îngrijire în funcție de tipul de păr pe care îl avem. Personalizarea este foarte importantă pentru că firul natural are o rezistență net superioară celui vopsit, dar, dacă părul este uscat, atunci, indiferent dacă este sau nu vopsit, vei întâmpina bătăi de cap. Sună complicat? Nu e. Iată ce ne-a sfătuit ambasadorul L’Oreal Professionnel.

Dacă ai părul uscat, luciu insuficient, textură aspră, atunci acesta este greu de pieptănat, se încurcă și își pierde elasticitatea naturală. Ce ai de făcut?

 • Limitează la minimum tratamentele termice și mecanice ale părului. Alege produse cosmetice adecvate, care să corecteze problemele părului.
 • Baza este șamponul, care curăță scalpul și pregătește cuticula părului pentru primirea substanțelor active.
 • Nutriția părului se realizează prin completarea rutinei de hidratare și de hrănire a părului cu un balsam. În plus, folosirea unei măști cel puțîn o dată pe lună asigură părului hidratarea în profunzime.
 • Dacă visezi la o coafură netedă și lucioasă, pentru a te bucura de o asemenea tehnică de tuns femei , alege produsul potrivit dintr-o serie întreagă de uleiuri și de seruri pentru părul tern, produs care oferă totodată protecție termică și luptă contra electrizării.

Dacă ai păr vopsit, problemele cu care te confrunți sunt deshidratarea, luciul insuficient sau decolorarea vopselei. Ce ai de făcut?

 • Produsele pentru păr vopsit te ajută să menții culoarea și strălucirea părului, cât mai multă vreme. În plus, oferă atât părului, cât și scalpului nutriția necesară.
 • Baza este șamponul, care evidențiază culoarea părului. Întrucât părul vopsit are oricum tendința de a fi mai uscat, este importantă și îngrijirea ulterioară, sub formă de balsam sau de mască. Aplică întotdeauna aceste produse pe părul spălat și uscat în prosop și respectă durata de acțiune recomandată.
 • Pentru un plus de strălucire și de protecție termică, folosește tratamente finale sub formă de uleiuri, de creme, de seruri sau de lichide. Majoritatea sunt ușor parfumate, ceea ce conferă un efect în plus și o senzație plăcută după coafat.

Dacă ai părul gras, atunci acesta este pleoștit, greu de coafat și cu aspect neglijent. În plus, are tendința de a se aglomera în șuvițe inestetice. Ce ai de făcut?

 • Șamponul dedicat acestui tip de păr nu irită scalpul și nu-l usucă, prevenind astfel producția excesivă de sebum. Cel mai convenabil șampon este unul cu consistență lejeră și capacitatea de a calmă scalpul.
 • Este bine că, din când în când, să înlături sebumul în exces, cu ajutorul unei măști cu argilă, care absoarbe eficient sebumul.
 • Dacă nu reușesti să speli părul atât de des pe cât ar fi necesar, apelează la un șampon uscat.

Dacă ai părul decolorat chimic, ai nevoie de îngrijire specială, care menține nuanța dorită, hidratează și conferă o strălucire naturală.

 • Șamponul ideal pentru părul blond previne pierderea culorii. Dacă îți dorești o nuanță de blond rece, alegeți un așa-numit șampon neutralizator (silver), a cărui utilizare elimină tonurile calde ale părului.
 • Părul lung are tendința de a se electriză, iar vârfurile de a se despică. Contracarează ambele probleme printr-o hidratare adecvată, cu balsamuri și măști pentru păr decolorat.
 • Nu te speria de nuanțele albastre sau violet ale acestor produse, care au rolul de a neutraliza tonurile calde.
 • Completează ritualul de îngrijire cu creme nutritive și uleiuri, care întăresc și fortifică firul de păr.

Conturează-ți, alături de stilistul tău, o rutină corectă de îngrijire care să se transforme în momentul tău de răsfăț. Și, cel mai important, nu uita să alegi doar soluțiile complete – când vine vorba de frumusețe prin răsfăț, nu e loc de compromisuri.

PICKANDKEEP

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Păr uscat sau gras? citește și:

Vrei să te vopsești acasă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *