・Sănătatea are gust de fructe. Schimbă-ți viața cu Hurom!
La nivel mondial, în ultimii cincizeci de ani consumul de fructe pe cap de locuitor a crescut de la an la an. Lumea a început să conștientizeze importanța fructelor pentru o viață mai bună și să le asocieze gustul cu sănătatea. Graficul următor, arată cum întreaga populație a globului, cu pași mărunți, dar siguri, încearcă să facă o schimbare în bine.
Nu cu mult diferit stau lucrurile și în România. Introducând în grafic numele țării noastre, observăm că avem o ușoară tendință de a ne clasa dedesubtul mediei, dar sunt și ani în care reușim să compensăm. Acest tabel, la prima vedere încurajator, ne liniștește pe moment și nu dăm prea multă atenție cifrelor de fapt, îngrijorătoare.
Atenție! A fi mediocru într-un grafic raportat la media internațională nu este un lucru îmbucurător! Din el fac parte marile puteri ale lumii, dar și țări din lumea a treia unde situația industriei alimentare și a agriculturii are multe puncte de îmbunătățit și astfel scade așteptările per total.
Când vine vorba de sănătate, trebuie să ne raportăm la cei mai buni
Alături de România, dacă includem de exemplu Germania, observăm că poziția noastră la capitolul fructe nu este chiar atât de bună pe cât părea în momentul în care ne comparam cu întreaga lume și nu cu o țară anume la al cărui nivel de trai trebuie să aspirăm. Cifrele o arată clar. De-a lungul ultimilor cincizeci de ani, nemții au consumat în medie, anual, de cel puțin două ori mai multe kilograme de fructe pe cap de locuitor ca noi.
Și dacă credeam că avem șanse să îi prindem din urmă, dezamăgirile noastre devin și mai mari când intră în ecuație țări precum Italia.
Spre diferență de români, italienii consumă constant cel puțin o sută de kilograme de fructe pe an, aspirând către cantitatea totală de o sută cincizeci.
Uimită de rezultate, mi-am spus că nu mă voi opri aici cu cercetările. Ba chiar am hotărât că le voi duce la nivelul următor. Astfel, am vrut să aflu ce spune media națională despre situația consumului de fructe la români.
81% din românii nu consumă destule fructe!
O simplă căutare pe Google, arată negru pe alb următorul fapt: românii nu mănâncă destule fructe!
Cifrele și rapoartele diferă de la susă la sursă. Unele spun că patru din cinci români nu consumă destule de fructe. Altele sunt mai optimiste și afirmă că doar doi din trei. Un lucru însă e cert: nu ne plac fructele pe cât ar trebui!
Deși fruntași la capitolul producție, neglijăm total nevoia de consum din următoarele motive:
✳ Preferința pentru carne, cartofi, orez și pâine în detrimentul fructelor;
✳ Lipsa de informare cu privire la deficitul de vitamine;
✳ Neglijența și lipsa de interes pentru sănătate;
✳ Comoditatea;
✳ Greșita modalitate prin care ne exprimăm statutul social.
E vital să ne schimbăm atitudinea față de alimentație!
Nu e un secret faptul că românii preferă gustul proteinelor și al amidonului. Când ne gândim la o masă copioasă, puțini considerăm că am putea mânca pe săturate reducând cantitatea de carne, cartofi, orez și pâine și adăugând un fruct, două mesei noastre.
Nici cu informarea nu stăm prea bine. Din păcate, rareori ne gândim la beneficiile alimentelor consumate, la conținutul caloric și la aportul de vitamine. Iar când vine vorba de sănătate, la multe familii e înrădăcinată ideea că un corp solid și împlinit e idealul spre care cu toții trebuie să țintim. Astfel, din moși strămoși ne îndemnăm copiii să mănânce cât mai mult și mai sățios ca să se facă mari, dar nu luăm în seamă și cât de valoroase sunt alimentele consumate. Din păcate, nu doar proporțiile contează!
În țara noastră și comoditatea este o problemă! O masă echilibrată și cuprinzătoare necesită mai mult timp de preparare, ca un covrig de la colțul străzii sau mai rău, preparatele fast food.
Și cred că nu greșesc când spun că sunt și persoane cărora într-un fel sau altul, le este teamă de a nu fi judecate greșit dacă consumă în public fructe. La serviciu de exemplu, mâncând la prânz o porție sănătoasă de fructe, riști mai multe priviri compătimitoare decât dacă te-ai înfrupta dintr-o friptură pentru trei persoane.
Ce se întâmplă când nu consumi destule fructe?
Uită de oricare din motivele pentru care nu consumai fructe până acum și pune bazele unui nou stil de viață. Lipsa fructelor din alimentație poate avea urmări grave asupra sănătății precum:
✳ Probleme digestive;
✳ Luarea în greutate;
✳ Riscul de diabet;
✳ Creșterea presiunii sanguine;
✳ Riscul bolilor cardiace;
✳ Instalarea depresiei.
Sănătatea are gust de fructe
Vrei să fii sănătos? Fă o schimbare! Și în niciun caz nu lăsa pe mâine ce poți face azi!
Dacă fructele și legumele nu sunt neapărat alimentele tale preferate, ce spui dacă le consumi sub formă de sucuri sau smoothie-uri absolut delicioase?
Soluția este simplă. În țara noastră, mai ales fructele autohtone se pot achiziționa la prețuri mai mult decât convenabile și tot ce îți rămâne de făcut este să găsești o metodă care să te îmbie să le consumi. De aceea, îți prezint un aparat electrocasnic inedit care are toate șansele să devină aliatul tău în cursa pentru sănătate: storcătorul prin presare la rece, Hurom.
Acesta este un dispozitiv special prin care te poți bucura de tot ce au fructele și legumele mai bun de oferit. Cu storcătorul prin presare la rece, Hurom, poți obține un suc de fructe fără a pierde niciuna din calitățile acestora. Spre diferență de alte aparate, prin sistemul de stoarcere lentă prin presare la rece, acest storcător evită încălzirea fructelor la viteze mari sau aerarea lor ca în cazul storcătoarelor centrifugale. Astfel, se obține un suc integral, 100% natural, plin de vitamine, minerale, enzime, fitonutrienți și antioxidanți. Exact ca și cum ai mânca fructul crud, doar că mult mai apetisant!
Nici potențialul estetic nu este deloc de neglijat!
Când vine vorba de electrocasnice și aparate de bucătărie, fiecare din noi își dorește cât mai puține. Mai ales în mediul urban, spațiul este limitat și nu ne permitem să-l irosim pe aparate incomode și cu un aspect vizual care lasă de dorit. Nu este și cazul storcătorului Hurom! Acesta are un design contemporan, care se potrivește în orice gospodărie și în plus, este foarte simplu de folosit.
Profită acum de cele mai bune oferte la storcătoarele prin presare la rece Hurom!
Dacă ești în căutarea celor mai bune oferte și reduceri, poți beneficia de ele la magazinul profitstore.ro. La acest magazin ai posibilitatea de a alege dintr-o largă varietate de storcătoare Hurom. Achiziționează-l pe cel care se potrivește nevoilor tale!
Fructele sunt soluția. Hai să schimbăm statisticile! Trăiește sănătos!
Articol realizat pentru proba a doua din cadrul concursului SuperBlog 2017.
Tema: Hurom HZ Alpha – mai mult decat un storcător, un stil de viață sănătos!
IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN
❋Citește și:
・Articolul cu care îmi anunț participarea la SuperBlog 2017
・Articolul pentru pentru Proba 1 de la SuperBlog 2017
Cred că mi-ar plăcea niște smoothie de sharon, simplu sau în combinație cu para pentru a îi complimenta savoarea. Cu venirea iernii, storcătorul de fructe este un aliat important al nutriției sănătoase!
Vine iarna și la tine se va găsi oriunde sharon. Storcător îți mai trebuie!
Cred că lumea nu mai consumă legume și fructe pentru că nu mai sunt gustoase și pe lângă vitamine, vin și chestii nocive.
As vrea ca politica tarii sa ne ajute sa avem la dispozitie legume si fructe de calitate din productii sigure.
Da, ar fi ideal să putem cumpăra doar fructe din producții sigure! Dar încă avem destule variante la dispoziție din producția autohtonă care sunt foarte gustoase.
Intr-adevar, la cate fructe si legume avem in Romania, e si pacat sa nu consumam mai multe. Ar trebui sa fim pe primul loc in statistici, nu la mijloc.
Așa e. Acum sincer, oare de ce nu mâncăm mai multe fructe, oare?
Mi-ar placea o combinatie de portocala, para si putina scortisoara! Gustul proaspat si un pic acrisor al portocalei impreuna cu savoarea si textura perei ar merge de minune cu dulceata scortisoarei! Cred ca acest storcator de minune imi va transforma visurile in realitate.
Daaaa și mie îmi plac mult mult perele! Mi-ai făcut poftă cu rețeta ta :))))
No, ca pana am citit articolul tău am mâncat un mar… Ca mi-a fost lene să-mi fac un suc din el cred ca asta-i problema noastră, a romanilor… Lenea. Mare doamna!
Statisticile nu arată prea bine, încă se menține, cred, ideea că fructul este doar un desert opțional puțin mai sănătos decât o prăjitură, dar nu și la fel de gustos. Sucurile ar putea schimba acest lucru.
Mama ce de grafice!!! Si sunt de speriat daca este sa ne luam dupa ele. Cred ca mai intai trebuie sa lucram la baze. Sa producem fructe si legume cat mai sanatoase, pentru a prinde din nou drag de ele.
Uitandu-ma la mine realizez ca ai dreptate, nu mancam suficiente fructe si legume cat sa ne pastram starea de sanatate. Am zile cand la micul dejun imi prepar smoothie, dar in altele ar fi bine daca mi-as baga in geanta macar un mar, o para sa le mananc pe drum.
Am început să consum fructe și legume mai des! Yeeey!