BLOGhow to

・Ce am învățat de la Social Media Summit 2020?

De când dau târcoale mediului online, am tot auzit de diferite evenimente care mai de care mai interesante. Însă nu prea m-am ambiționat să particip la ele, în mare parte din cauză de timp. Până în vară anului trecut am lucrat full time în turism, iar orice eveniment la care aș fi participat presupunea să-mi iau o zi de concediu.




Dar de când am renunțat la vechea slujbă și am devenit freelancer în adevăratul sens al cuvântului, Emil Călinescu, un băiat grijuliu din blogosferă, are grijă să mă țină la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea reală a bloggerilor și nu numai. Astfel, la sugestia lui Emil, ultimul eveniment la care am participat a fost Social Media Summit 2020 unde mi-a prins bine că m-am dus pentru că am avut ce învăța.

Ce am învățat de la Social Media Summit 2020?

5 Idei cu care am plecat de la Social Media Summit 2020

#1 TikTok afișează content din afara bulei tale

Pe Instagram, conținutul care ajunge la tine, dacă nu cauți în mod expres alte lucruri, este doar conținut care are legătură cu fotografiile și filmulețele pe care le postezi. La fel se întâmplă și pe YouTube; Iar Facebook consider că este primul care ar trebui să facă ceva în sensul acesta deoarece publicul tânăr se subțiază tot mai mult din cauză că rețeaua nu mai prezintă niciun fel de interes. Chiar și în cazul meu, mulți dintre prietenii din generală și liceu au renunțat complet la Facebook, iar cunoștințele mai tinere au conturi, dar nu le-au folosit niciodată. Cu TikTok pe de altă parte, se pare că lucrurile stau diferit. Chiar dacă unii utilizatori au conturi doar ca să se uite la ce postează alții, conținutul care li se afișează este mai interactiv deoarece algoritmul livrează videoclipuri și din afara sferei de interese a user-ului care folosește aplicația.

#2 53% din utilizatorii internetului au răbdare doar 3 secunde

Un al doilea motiv pentru care TikTok se bucură de atât de multă atenție este faptul că oferă satisfacție imediată. Videoclipurile postate acolo durează doar câteva secunde, dar îți schimbă imediat starea de spirit. Cu alte cuvinte, exact ce caută utilizatorul modern, în ziua de azi. Iar când te poți bucura de atât de multă informație într-un timp atât de scurt, de ce ai fi dispus să aștepți să se încarce un website pentru mai mult de 3 secunde?

#3 LinkedIn este platforma cu cel mai bun reach organic

În cadrul evenimentului, Cristian Florea, autorul unui blog foarte interesant cu același nume și inventatorul hashtagului #casastiti a ținut un discurs inspirațional despre LinkedIn. Pe mine nu m-a atras niciodată această platformă socială și cu toate că am cont de câțiva ani, nu cred că l-am accesat mai mult de 10 ori. Dar ceea ce mi-a trezit interesul pentru LinkedIn din discursul lui Cristian este faptul că platforma are cel mai bun reach organic. De aceea, de când am participat la SMS și până acum, mă tot gândesc cum și cu ce să-mi încep activitatea acolo. Prospectul de a „crește” repede, fără a investi în publicitate, recunosc că mi se pare foarte atrăgător.

#4 Platformele sociale nu vor ca tu să accesezi link-uri

M-am întrebat de multe ori de ce fotografiile mele de pe Facebook sau ocazionalele postări fără link-uri au un reach mai bun decât articolele pe care le distribui. Dar răspunsul l-am aflat tot de la susnumitul Cristian care prin discursul său m-a lămurit cu privire la faptul că: rețelele sociale nu vor ca utilizatorii să le părăsească platforma!

#5 Fii util și oamenii te vor aprecia

Și eu am ajuns de câțiva ani la concluzia că textele utile se citesc. Cam acesta este secretul scuccesului în mediul online, indiferent dacă este vorba de o postare pe blog, un advertorial sau un update de status pe rețele sociale. Iar credința mi s-a reconfirmat și la SMS 2020, lucru pentru care mă voi strădui și de azi înainte să livrez conținut util pentru cel puțin o persoană care îmi citește postările 🙂

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Ce am învățat de la Social Media Summit 2020? îți recomand și:

5 Sfaturi în materie de blogging



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *