・People I Pick #8: Interviu cu Ioniță Cristian antreprenor

Ca blogger am aflat de Oblyo Digital Agency căutând online campanii la care aș putea să particip. Urmăream de mult site-ul acestei agenții și mă gândeam mereu la cât de generoase fuseseră premiile campaniilor precedente și cât de mult mi-ar plăcea să mă implic dacă se va ivi vreodată ocazia. De aceea, ca nu cumva să las șansa să treacă pe lângă mine, pusesem un pin site-ului Oblyo cam cu jumătate de an înainte de a participa la prima campanie. De asemenea, verificam pagina în mod regulat să văd dacă nu cumva s-a lansat vreun nou concurs.

Și ce să vezi? Așteptarea și pregătirea sufletească au dat roade pentru că trei din patru campanii la care am reușit până la urmă să particip mi-au adus premii consistente și totodată ocazia de a colabora în calitate de content writer cu Oblyo Digital Agency. De asemenea, am aflat și cine este în spatele acestei agenții și ce fel de persoană face ca toate campaniile și multe alte lucruri legate de marketing online să fie posibile. Numele lui este Ioniță Cristian Alexandru și în continuare te invit să citești un interviu incitant în care încerc să aflu de la el cât mai multe din secretele unei agenții SEO de succes.

#1 Bună Cristian! Cum te cheamă am aflat deja, dar acum mi-am dat seama că nu te-am întrebat niciodată de unde vii.

Din București. M-am născut și am crescut în capitală.

#2 Îți place locul unde te afli? În ce direcție te îndrepți mai departe?

Sigur că da. Îmi place locul unde am ajuns după destui ani de eforturi susținute. Dar mai mult îmi place direcția în care merg, adică cea de dezvoltare a agenției pe care o conduc.

#3 Hai să ne cunoaștem mai bine! Descrie-te în câteva cuvinte raportându-te la un animal.

Scorpion stând la pândă. Pândesc noi oportunități de dezvoltare.

#4 Ce te-a motivat să începi o carieră în mediul online?

Dorința de a face și altceva, de a-mi demonstra mie însumi că pot reuși într-un mediu în care concurența este din ce în ce mai acerbă.

People I Pick #8: Interviu cu Ioniță Cristian Alexandru de la Oblyo Digital Agency

#5 Ai încercat și alte domenii înainte de a te dedica conceptului Oblyo?

Înainte de Oblyo am lucrat la Loteria România și la Ziarul Național, ca fotoreporter.

#6 Sinceră să fiu, și caut de ceva vreme, nu am mai găsit în România agenții SEO care să ofere atât de multe servicii ca Oblyo Digital Agency. Cum de reușești să obții rezultate pozitive pe atât de multe planuri?

Răspunsul la această întrebare este unul cred eu simplu. Când pui pasiune în ceea ce faci, muncești constant, dând dovadă de seriozitate și profesionalism, rezultatele nu pot fi decât pozitive.

#7 Pentru mine Oblyo se diferențiază de tot ceea ce există pe piață prin diversitate. Am impresia că are un spectru larg de servicii. Tu care consideri că sunt punctele forte ale agenției tale?

Dincolo de faptul că oferim o gamă largă de servicii, cred că punctele noastre forte sunt calitatea, profesionalismul, punctualitatea și seriozitatea.

#8 Știu că sună cam personal, dar care consideri că este cea mai mare provocare pe care agenția ta o are de înfruntat de acum înainte?

Încercarea de a oferi aceleași servicii ca celelalte agenții de digital, dar totuși altfel.

#9 Sunt convinsă că există și momente dificile în munca pe care o desfășori. Ce te motivează să continui?

Dorința ca Oblyo să devină una dintre cele mai bune agenții de digital de pe piață.

#10 Unde va fi Oblyo Digital Agency în cinci ani? Dar în zece?

Va fi numărul 1, cel puțin asta îmi doresc.

People I Pick #8: Interviu cu Ioniță Cristian Alexandru de la Oblyo Digital Agency

#11 Să spunem că internetul nu s-ar fi inventat niciodată. Te-ai fi îndreptat tot spre publicitate sau ți-ai fi ales o cu totul altă carieră?

M-aș fi îndreptat, poate, spre acel lucru pe care știu să-l fac la fel de bine, fotografia.

#12 Ce avantaje au firmele care colaborează cu Oblyo Digital Agency?

Sunt multe avantaje. Printre acestea se numără flexibilitatea, transparența, gama variată de servicii, printre altele.

#13 Pentru o firmă la început de drum, ce instrumente de promovare online consideri că sunt cele mai potrivite?

Campania de Google Adwords și cea de SEO sunt două dintre cele mai potrivite instrumente de promovare online.

#14 De ce este necesară publicitatea în mediul online?

Publicitatea online este o parte fundamentală dacă dorești să atragi noi clienți și să-ți crești afacerea.

În prezent, anunțurile iau multe forme, dar toate au același scop: promoveze și să vândă eficient produsul sau serviciul. Prin urmare, oricine dorește să-și dezvolte afacerea trebuie numaidecât să apeleze la publicitate online.

People I Pick #8: Interviu cu Ioniță Cristian Alexandru de la Oblyo Digital Agency

#15 Există greșeli de neiertat în publicitatea online?

Sigur că da, ca în orice alt domeniu. Una dintre aceste greșeli este lipsa unei unei campanii de Google Adwords, deoarece este o modalitate de promovare care nu poate lipsi din strategia de marketing a unei afaceri care se dorește a fi dezvoltată.

#16 Legat de campaniile pentru bloggeri. Mulți mă întreabă cum ar trebui scris un articol de campanie și la ce se așteaptă sponsorii? Eu le-am dat părerea mea de blogger și content writer, dar mi-ar plăcea să aflu ce spui și tu în calitate om de agenție care ia lăgătura direct cu sponsorii.

Din punctul meu de vedere, un articol de campanie ar trebuie să spună în mod cât mai atractiv povestea produsului sau serviciului sponsorului. Din păcate, în acest caz subiectivitatea își spune cuvântul. Totul depinde de cât de mult îi place sponsorului povestea sau nu. În plus, modul de scriere depinde de fiecare sponsor în parte.

#17 Pagina mea este citită de foarte mulți bloggeri și câțiva dintre ei au poposit chiar cu câteva articole pe aici. Ce sfat ai da acestor persoane pentru a se dezvolta pe plan profesional?

Sa facă ceea ce le place, dând dovada de seriozitate și profesionalism.

#18 Există vreun lucru la care nu ai renunța pentru nimic în lume? (Ne referim strict la lucruri și facem excepție de la orice persoană din viața ta.)

La jocurile pe PC, deoarece așa mă relaxez.

#19 Pune-mi o întrebare din orice domeniu al cărui răspuns consideri că îți este de folos.

Ce îți dorești în relația cu o agenție SEO, având în vedere că te-ai apucat de blogging?

Ca blogger când particip la o campanie a unui sponsor sau când colaborez cu cineva în vederea promovării unei anume firme pe blogul meu îmi doresc să fiu tratată cu același respect pe care îl ofer. Mai ales pentru faptul că sunt genul de persoană care privește cu încredere pe oricine până la proba contrarie, îmi doresc să mi se demonstreze că nu mă înșel dacă îmi pun încrederea în oameni.

Față de un blogger cred că este foarte simplu să-ți arăți respectul. În primul el se așteaptă să așteaptă la un feedback din partea celui care i-a cerut serviciul și apreciază dacă este îndrumat când greșește. Iar în al doilea rând, dacă este cazul, vrea să știe când va fi plătit pentru serviciul prestat. Ca agenție SEO sau sponsor, să amâni o plată către un blogger dacă ai un motiv bine întemeiat, este ceva normal și ușor de înțeles. Dar ceea ce urăsc bloggerii cel mai mult este să fie dați uitării atunci când își așteaptă remunerația.

#20 Mi-a făcut mare plăcere să discutăm și aici. Unde te găsesc data viitoare?

Mă poate găsi oricine și pe Oblyo.ro.

IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN

❋ Dacă ți-a plăcut articolulInterviu cu Ioniță Cristian Alexandru de la Oblyo Digital Agency îți recomand și:

Interviu cu Pavel Rădulescu fotograf16 răspunsuri la „・People I Pick #8: Interviu cu Ioniță Cristian antreprenor”

  1. Bună Tudora! Dacă te referi la blogging, DA! DA! DA! Recomand oricui să se apuce și să nu se lase cu una cu două. Tocmai în ideea de a vorbi mai mult despre ce înseamnă să fii blogger am făcut și rubrica specială HOW TO de pe acest site https://pickandkeep.com/category/how-to în care vorbesc pe larg despre provocările pe care eu le-am avut de înfruntat în calitate de blogger. Dacă pe de altă parte întrebarea era adresată lui Cristian, îl întrebăm și pe el și vedem ce zice.

 1. Ceea ce am admirat mereu la Cristian este ca pune pasiune in tot ceea ce face; este serios, comunicativ si mereu primeaza interesele clientulului.
  Mult succes!!

 2. Cristian este un partener de incredere, nu doar ca se tine de promisiuni si de deadline, te ajuta si cu sfaturi si indrumari. Recomand!

 3. Lucrez cu Cristian din 2016. Este un om ambitios, calculat, corect. Pe scurt nu iti vaneaza banii ci se straduieste sa te ajute sa construiti impreuna un proiect de succes,
  Multumesc Cristi!

 4. Mă bucur că am avut ocazia să aflu mai mute despre Cristi și compania lui pe care a creat-o de la zero. Colaborăm de foarte mulți ani și traiectoria lui profesională, modul serios în care abordează fiecare în parte, profesionalismul, dar și creativitatea sa stau la baza unei relații agenție-client de cursă lungă.

 5. E bun, bun Cristi. Apelati cu incredere la el. E un tip de incredere, saritor, ii place ce face si nu isi bate joc de oameni, o mare calitate in ziua de azi!
  Nu glumeste, cand spune ca va fi nr 1. Bafta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *