・Gânduri și impresii la o săptămână de la prima participare la concursul SuperBlog
S-a terminat, s-a terminat! Și vai ce provocare a mai fost! A trecut ceva mai mult de o săptămână de când s-a încheiat termenul pentru înscrierea articolelor în platforma de concurs și iată că am reușit în sfârșit să mă adun și eu și să trec negru pe alb câteva gânduri și impresii legate de această competiție.
Pickandkeep nu are decât un anișor și ceva, și până acum nu a prins decât vreo două, sau poate chiar trei ediții de SuperBlog, iar toamna aceasta a fost prima oară când a reușit să participe în adevăratul sens al cuvântului.
Deoarece s-a născut pe 30 septembrie, anul trecut, atunci când am postat concomitent primele trei articole, pickandkeep a ratat cu desăvârșire prima competiție.
[background bg=”https://pickandkeep.com/wp-content/uploads/2017/10/New-Bitmap-Image-2-1.bmp” padding=”30px” parallax=”0″ dark=”false”]
Primele articole pickandkeep
✿ Cum să te măsori corect pentru a afla ce măsură porți
✿ Simplitatea – cea mai scurtă cale către eleganță
✿ Cum să cumperi haine online și să fii sigur că ți se vor potrivi de minune
[/background]
Pe vremea când a avut loc ediția de toamnă SuperBlog 2016, pickandkeep de abia își forma identitatea și nici măcar nu visa la competiții și concursuri, eu având experiență de doar câteva luni ca blogger în limba română.
Aproape o sută de articole și jumătate de an mai târziu, atunci când învățase deja să meargă pe propriile picioare și să răspundă la întrebarea: Cum te cheamă? am considerat că-l pot înscrie pe pickandkeep la Spring SuperBlog 2017.
Dar, cu rușine în glas recunosc că din lipsă totală de experiență, am uitat complet de competiție la doar o zi sau două după ce am înregistrat blogul în platforma concursului cu articolul:
Încă aproape o sută de articole mai târziu și mai deșteaptă cu altă jumătate de an, am înscris blogul pickandkeep – la acel moment vechi de unsprezece luni, în platforma SuperBlog 2017, ediția de toamnă a competiției și de data aceasta am reușit cu brio, sau cel puțin așa consider eu, să și duc la bun sfârșit ceea ce mi-am propus în articolul de început în care m-am declarat pregătită pentru provocare:
❋ Pickandkeep e gata pentru provocarea SuperBlog 2017!
Și iată că am ajuns și la finalul competiției!
Dacă deja te-am plictisit cu istoria și cu biografia propriului blog în relație cu competiția SuperBlog și vrei să afli mai repede ce gânduri și impresii am față de acest concurs, nu te mai țin pe jar și îți spun imediat concluzia. Iar dacă vrei să știi cum am ajuns la ea, te invit să citești în continuare.
Eu, Ishikawa-Constantin Ioana, consider că SuperBlog este una din cele mai dificile, provocatoare, subiective, stresante, chinuitoare, imprevizibile, dar absolut fascinante competiții la care am participat de când mă știu!
Cum am ajuns să am aceste gânduri și impresii despre SuperBlog?
Este ușor să fii superblogger?
Nu. Cel puțin nu prima oară!
Care sunt dificultățile pe care le-am întâmpinat la SuperBlog?
1. Temenele limită
Cu totul, perioada probelor a durat cam două luni. De la sfârșitul lui septembrie până pe 1 decembrie am avut de răspuns la nu mai puțin de 27 de probe, fiecare cu doar o săptămână timp la dispoziție.
Pentru mai bine de 60 și ceva de zile, 27 de probe ar putea părea o cifră mai mult ca rezonabilă. Dar, cine are un blog, știe că nu este deloc ușor să scrii un articol la 2-3 zile, să-l editezi conform unor cerințe, să-l promovezi și apoi imediat să schimbi subiectul și să te apuci de tema următoare. Și apoi, pune la socoteală faptul că dacă ai un blog, probabil că nu vrei să-l dedici doar competițiilor și în afară de el mai ai și muncă, hobby-uri, viață de familie și multe alte activități unde ți se cere să fii prezent.
Pentru a înțelege mai bine de ce am ajuns la aceste gânduri și impresii, te invit să citești toate articolele SuperBlog 2017!
De aceea, cel puțin din punctul meu de vedere termenele limită au fost cea mai grea parte a concursului. Ele sunt cele care te pot costa puncte importante și te pot trage mult în jos. Pe mine cel puțin, termenul limită de la proba a șasea m-a ușurat de 10 puncte prețioase care m-ar fi putut împinge cu cel puțin un loc mai jos decât aș fi meritat considerând faptul că este o competiție extraordinar de strânsă.
2. Cerințele detaliate
După ce că sunt multe, mai sunt au și pretenții! Cam așa aș descrie probele de la SuperBlog și cred că nu aș da o definiție prea de parte de adevăr.
Probele de la SuperBlog au o mulțime de cerințe tehnice, de redactare și de imagine, dar și de conținut! Iar pentru a putea obține o notă satisfăcătoare, este nevoie de maximă atenție la absolut toate aceste aspecte!
Dar, probabil pentru că mi-am dedicat o bună parte din viață studiului limbilor străine; Sau probabil pentru că majoritatea job-urilor pe care le-am avut au fost în domeniul serviciilor și astfel am învățat să ascult cum trebuie și să respect cu rigurozitate cererile celorlalți; Sau cred că doar am avut noroc și am reușit să fiu pe val aproape de fiecare dată; Oricum, ideea este că am obținut note de peste 90 de puncte la majoritatea probelor și nu mai puțin de 82 la niciuna dintre ele!
3. Subiectivitatea
SuperBlog este o competiție de blogging creativ, cu un juriu diferit pentru fiecare probă în parte. Lucru pentru care factorul uman joacă un rol extrem de important.
Fiecare membru al juriului vine cu pretențiile sale. Și este normal. Ar fi chiar nepotrivit și plictisitor ca toată lumea să aibă aceleași gusturi. Dar, pe de altă parte, este și foarte complicat să prezici ce fel de articol se așteaptă de la tine.
Sunt unii membri ai juriului care apreciază articolele creative și cu mult text; Sunt alții care pun accent enorm pe imagini și partea vizuală; Și mai sunt și alții care valorează cel mai mult articolele simple, clare și la subiect.
De ce fel de judecată vei avea parte la fiecare articol? Nu ai cum să știi dinainte.
Dar, există și o parte pozitivă!
Datorită subiectivității de care ai parte, încă de la primele probe realizezi că e nevoie să tragi mai tare ca în general și astfel te mobilizezi și cauți metode prin care să te faci remarcat. Și astfel, descoperi și înveți lucruri noi pe care cu siguranță le-ai neglija dacă nu ți-ar impune circumstanțele.
Chiar dacă nu am câștigat prea multe premii la această competiție, în urma ediției de toamnă a concursului SuperBlog 2017 mi-am îmbogățit cunoștințele cu o mulțime de trucuri și metode originale de a-mi face blogul inedit și chiar dacă iau în considerație doar acest lucru, tot consider că am ieșit în câștig în urma participării!
Dacă vrei să afli ce lucruri noi am învățat, te invit să citești articolul:
★ Cum să îți faci un blog original?
Voi mai participa vreodată la SuperBlog?
Da! Da! Da! Dacă am timp, vreau cu orice preț să mai încerc o dată să văd dacă mă pot depăși. Iar dacă nu am, cu siguranță îmi voi face! Și atunci, voi veni probabil cu alte gânduri și impresii.
SuperBlog este o competiție prin care orice blogger trebuie să treacă măcar o dată în viață. La urma urmei, doar cine aleargă un maraton întreg de SuperBlog se poate numi superblogger!
IOANA ISHIKAWA – CONSTANTIN
❋ Dacă ți-a plăcut articolul Gânduri și impresii despre SuperBlog,te invit pe blogul nostru: