・Serviciu, viață de familie și timp pentru tine – 6 sfaturi pentru a ajunge la un echilibru aproape perfect

Să găsești un echilibru între serviciu, viață de familie și satisfacerea nevoilor personale nu e chiar simplu. Dar se poate!

Cum să echilbrezi serviciul cu o viață de familie implinită și să mai ai timp și pentru tine?

1. Folosește TOT timpul pe care îl ai

Nu pierde nicio secundă!
Scopul tău este să găsești un echilibru între serviciu, viață de familie și timpul pe care ți-l acorzi ție însăți, nu să îți încarci programul cu o oră-două de lenevit.

Concentrează-te mereu pe ce ai de făcut în momentul de față, termină în timp util și abia apoi relaxează-te.

Iar când te relaxezi, fă-o într-un mod constructiv! Chiar dacă e timpul tău de răgaz, folosește-l pentru a-ți cultiva hobby-urile, a citi o carte interesantă, a ieși la o plimbare sau orice activitate de pe urma căreia să profiți.

2. Îndrăgostește-te de muncă

E minunat dacă serviciul pe care îl ai îți permite să-ți faci timp și pentru celelalte lucruri importante din viața ta. Pentru majoritatea însă, munca ocupă cea mai mare parte din zi. De aceea, dacă activitatea pe care o desfășori nu te satisface, să găsești un echilibru între serviciu, viață de familie și timp pentru nevoi personale s-ar putea să fie cam dificil.

Iar dacă la serviciu nu poți renunța, atunci nu-l mai privi ca pe un dușman, ci ca pe cel mai bun prieten. Învață să iubești ceea ce faci! Învață să găsești partea bună în orice și în primul rând învață să îți placă să muncești! Și dacă a te îndrăgosti de serviciul pe care îl ai acum ți se pare imposibil, atunci oare nu ar trebui să îți cauți altceva mai potrivit?

3. Nu amesteca oalele

Bun! Am spus că trebuie să ajungi să-ți iubești munca. Dar asta nu înseamnă că trebuie să te concentrezi DOAR pe ea și să neglijezi viața de familie și timpul tău liber. Toate sunt la fel de importante! Tratează-le cu respect și considerație pe fiecare în parte și apucă-te de un singur lucru odată.

Nu îți aduce niciodată temele de la muncă acasă pentru că la un moment dat te vor copleși. Impune-ți limite și respectă-le.

4. Nu gândi prea mult!

Da! Ai citit bine. Chiar așa am scris. Nu gândi prea mult!

Știu că suntem ființe raționale și e în firea noastră să ne facem griji. Dar, nefericirea de cele mai multe ori provine de la situații banale supra analizate.

De ce să-ți faci singură zile amare?
Data viitoare când ai o problemă pune-ți următoarea întrebare și acționează în funcție de răspuns.

– Are rezolvare?
1. DA, atunci nu te mai stresa cu ea.
2. NU, atunci nu te mai stresa cu ea.

Iar când ai reușit să elimini stresul problemelor banale, aplică aceeași metodă și celor dificile. Starea de spirit ți se va îmbunătăți considerabil.

5. Cere-ți dreptul la odihnă!

Muncim, muncim, dar cu ce scop? Echilibrul dintre serviciu, viață de familie și timp personal dipinde de atenția pe care o acordăm fiecăruia din cele 3 elemente. Dacă până acum te-ai axat mai mult pe cel care contribuie la bunăstarea ta financiară, e vremea să iei o pauză și să te bucuri de roadele muncii tale.

6. Și TU ai nevoie de tine

La birou ești indispensabilă. Acasă ești indispensabilă. Dar tot ce faci e pentru alții. Nu aceasta este calea către fericire.

Oricât de ocupată ai fi, fă-ți vreme și pentru a fi tu cu tine. Găsește ceva care să te pasioneze. Fă ceva pentru sănătatea ta. Sau pur și simplu petrece niște timp de calitate doar tu cu tine.

Nu numai că te va relaxa, dar te va ajuta mult și în relațiile cu ceilalți.

Tu ce metode ai să împaci munca cu o viață de familie fericită și să îți mai faci timp și pentru tine?

Un echilibru între cele trei e baza unei vieți sănătoase.

ioana constantin ishikawa pickandkeep

❋ Dacă vrei să descoperi stilul pickandkeep vizitează magazinul nostru:

Magazin pickandkeep

❋ Dacă ți-a plăcut articolul Serviciu, viață de familie și timp pentru tine te invit pe blogul nostru:

Blog pickandkeep

2 thoughts on “・Serviciu, viață de familie și timp pentru tine – 6 sfaturi pentru a ajunge la un echilibru aproape perfect

 1. Mihaela Curea says:

  M-am axat mult pe job într-o perioadă. Să am vechime, chiar dacă eram nemulțumită. Am pornit blogul și mi-a mai ținut de urât.
  Acum sunt în faza în care vreau altceva. Datorită unei probleme medicale, mi-am schimbat mult viața și gândirea. Mă concentrez mai mult pe blog, pe pasiunile mele, muncesc de 2-3 ori mai mult decât dacă aș merge la job.
  Am reușit mereu să mă împac între familie, prieteni, pasiuni, job, muncă și grădinărit, gătit și timp pentru mine. Nu neglijez pe nimeni și nu mă culc niciodată fără să termin treaba.

  • Ioana says:

   Eu cred că trec prin perioada în care pun jobul pe primul plan. Știu că nu voi putea face asta toată viața, dar măcar cât timp sunt încă tânără, cred că e cel mai bine pentru mine să mă concentrez pe muncă.

   Tu ești incredibilă dacă le poți face pe toate și împăca fără probleme viața personală, cea de familie și munca. Ești extraordinară! Învață-mă și pe mine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!